Павлова за санирането: Не е предизборен трик!

Министърът обясни, че досега 1004 сгради имат договори
2 юни 2015 11:54,
37
Павлова за санирането: Не е предизборен трик!
Снимка: Булфото, ахрив

Санирането на панелните блокове не е предизборен трик. Това е част от управленската ни 4-годишна програма. Това заяви пред журналисти министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, предаде "Фокус".

Министър Павлова обяви, че 1004 сгради имат договор с Българска банка за развитие и първите 3 ще бъдат готови за строителните работи до юни в Благоевград. Има обаче и лоши ученици, разкри тя.

"В Община Сопот, в която има обявена тръжна процедура за около 16 млн. лв. за всички сгради, цялото проектиране и строителство да бъде дадено на една фирма. Това е крайно недопустимо по програмата. Има и други общини като нея, но не чак в такъв мащаб", обясни Павлова.

Тя припомни, че по ОПРР не се е работело 2 години, като сега са ускорили процеса за изпълнители и проектанти. "Проектират се 106 сгради и се надявам още 60 да се възложат за проектиране до края на лятото. Зависими сме от качеството на работата на проектантите, защото идват много лоши проекти", каза още министър Павлова.

"На този етап не се предвиждат санкции на сгради, които не са енергийно ефективни. Тези сгради, които имат технически паспорт ще трябва да прилагат неотложните мерки. Ако това не бъде изпълнено, тогава може да се мисли за санкции", допълни още тя.

Според регионалният министър санкциите няма да помогнат на процеса, а всички трябва да осъзнаят колко е важно и от конструктивна, а и от енергийна гледна точка.

На въпрос, какво налага затварянето на толкова големи участъци за ремонт от АМ "Тракия" и защо не се въведе денонощен режим на работа, Павлова отговори, че за да могат да отворят платната, които да са готови на 1 юли, се налага да затворят по-големи участъци, за да се работи на по-голям фронт.

"Единственото, което няма да можем да отворим след 1 юли за движение това са големите виедукти и мостовете. Не се мисли за денонощен режим на работа, защото има правила за работниците и тяхното работно време. Това, което сме предвидили - екипите не работят през нощта, но работят събота и неделя, което е извънреден труд, който ние заплащаме", обясни министър Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
синева преди 8 години
Всяка сграда има така наречения АКТ 16. Не ни излизайте с номера за паспортизация! Изобщо цялата " патаклама" е като бримка в чорапогащник. При най- лекото подръпване се пуска бод от горе до долу. И да знаете че много личи. Та така.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е изборен трик а нов пладнешки обир на народа. Но всеки си заслужава съдбата. Господа безплатен обяд няма.
22
0
 
5
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Не е предизборен трик, а схема за източване на евросредства....
21
3
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 8 години
що бе, ти си много по-отвратителен.(даже не те и виждаме).
20
1
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
Абе преди 2 години основен ремонт на тристаен апартамент 92 кв/м ми излезе почти 6200 лв дограмите и санирането с 10 см XPS с остъкляването на едната тераса. Това от фирма с реноме на пазара, не от "Веско, дето има едни момчета и правят изолация, много евтино излиза". Ако сметна и цената на паспортизацията на сградата, както и смяна на дограми и саниране ан общите части и хидроизлозация на покрива.. смея да твърдя, че цената се доближава до 8000+ лв.. а ако се налага и смяна на инсталация...
19
8
 
3
 
! Отговори
Онзи преди 8 години
За атакистките и позитанските *** по-долу, както и за нормалните хора да напиша: На никаква банка не ставате роб, нито на общината, тъй като никъде в задълженията не фигурирате вие. Опълномощава се кмета от ваше име да направи избор на фирма за санирането. И толкова ! Сдружението се създава единствено с тази цел и в предмета му на дейност не фигурира възможност за сделки от какъвто и да е тип.Тъй като сме придвижили вече документите и чакаме само избор на фирма - информация от първо лице !
18
1
 
9
 
! Отговори
До 20 преди 8 години
Взети са в предвид общите части драги Ми ВСЕЗНАЙКО и покриви и фасади и диграми и ел инсталации и вик даже,а някъде и по синсйорите пипнахме! И колкото и да надуваме цените неможахме да разпределим повече от 3500 на апартамент. Имахме в предвид 30% отстъпка за огромните площи. Така че като не разбирате моля не коментирайте разни герберастки *** и лилиблизачи.
17
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О С Т А В К А ! Не мърсете символа на България с името на мафиотската си организация!
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и аз иска да й санира балкона н Лиляна
15
3
 
20
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Отвратителна, гадна ***!
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споменато бе в медиите,че за един апартамент са разчетени 8500 лева? Това е абсолюно невъзможно да бъде вложено като сума по каквито и да е разчети, освен ако не са надули цените до космоса! .....Именнннно !@!! Драги ми смехурко, туй ЛИЛИ-снегоринчето влачи яко...не е истина еи.....отворете си очите бе еииии
13
6
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Разчета е по-голям, тъй като се взимат впредвид и общите части - стълбищна част (там също трябва дограма), покрив (хидроизолация) и прочие. Както и паспортизация и техническа оценка, които са на цена между 7 и 10 лв на кв. метър площ за площта на цялата сграда, т.е. и на въпросните общи части.
12
1
 
16
 
! Отговори
Kolqak преди 8 години
Това не е предизборен трик, това е ГЕРБ-ова марка!
11
1
 
23
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Каква 4- годишна програма? Кой ще ви търпи цял мандат да крадете?
10
1
 
17
 
! Отговори
Георги Стоев преди 8 години
С този един милярд, трябваше държавата да си изпълни неотложните задължения като свлачищата, язовири, реки, наводнения, дупки по улици и пътища, канализация и др., а не да санира панелки, след като не може да осигури това за всички данъкоплатци.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още ли не са свършили парите?
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До МенАз не искам държавата да ми санира къщата "безплатно". Бих се задоволила и с 10 годишен безлихвен заем. Аз санирането сама ще си го организирам.
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до мен На бащати къщата на общинска земя лие и ли негова , панелките са на общинска земя и затова
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
лятото си отива , правете нещо по общини с санирането защото ще изгубите всички българи
5
2
 
21
 
! Отговори
морски преди 8 години
Тая има най-противната женска физиономия.ОСТАВКА!