Люксембург ни подкрепя за Шенген

Страната ще председателства Съвета на ЕС от 1 юли
4
Люксембург ни подкрепя за Шенген
Снимка: МС

Имаме подкрепата на Люксембург за присъединяването на България към Шенгенското пространство. Това стана ясно от провелата се днес среща между вицепремиера Меглена Кунева и министъра на външните и европейски работи на Люксембург Жан Аселборн във Великото Херцогство.

Люксембург поема председателството на Съвета на ЕС от 1 юли.

Шенген беше основна тема на разговора между двамата, като от страна на Люксембург беше заявен категоричен ангажимент за подкрепа на българските усилия в рамките на тяхното председателство, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата са обсъдили предстоящия мандат на Люксембург и възможностите за обмен на опит с оглед на бъдещето и първо председателство на Съвета на ЕС от България през 2018 г. Разгледана е била възможността за изпращане на български експерти за обучение в люксембургските институции през втората половина на 2015 г.

В хода на разговора е било обсъдено и предложението на ЕК за преразпределение на мигранти, като и от двете страни са били изразени резерви към критериите за този процес. Кунева е подчертала, че България ще настоява за прецизиране на тежестта на предложените от ЕК условия с оглед на икономическото състояние и нивата на безработица в страните членки.

Тя е била категорична, че страната ни също е външна граница, подложена на силен миграционен натиск.

Двамата са обсъдили ситуацията в Македония и последните развития към предсрочни избори до април 2016г. Кунева е подчертала важността на европейската перспектива на Македония и необходимостта от провеждането на реформи в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Меглена Кунева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Люксембург ни подкрепя... ми те подкрепят и гей браковете..... Може би някой си е харесал президента и за това да им е подкрепата
2
0
 
1
 
! Отговори
Коко преди 8 години
Аз не искам в шенген, сега малко или много залавят по някой друг престъпник, вършат повече работа граничните служители от мигленчето със сигурност. Не заслужават да загубят работата си и страната ни да се до напълни със западни престъпници и друга.
1
1
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
ЗА ДА НИ ПРИЕМАТ В ШЕНГЕН В ТОЗИ ВИД ЗНАЧИ ЧЕ ОТ ЕВРОПА СА ИЗПЕРКАЛИ ВЕЧЕ