Минималната заплата – 380 лв. от 1 юли

Кабинетът потвърди размера на възнаграждението
Обновена: 3 юни 2015 14:50 | 3 юни 2015 13:52, Веселина Йорданова
34
Минималната заплата – 380 лв. от 1 юли
Снимка: Reuters, архив

Минималната работна заплата остава 360 лв. от 1 януари тази година и ще се увеличи на 380 лв. от средата на годината.

Кабинетът прие на редовно заседание днес постановление, с което потвърди определените размери на минималното възнаграждение.

Още по темата

Така правителството отговаря на мотивите на Върховния административен съд, с които предишният нормативен акт беше отменен, като проектът наново беше обсъден в Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Миналият месец Върховният административен съд отмени със свое решение увеличението на минималната работна заплата на две стъпки през 2015 г.

Посочената причина беше, че правителственото постановление за увеличаване на долната граница на най-ниските доходи от работна заплата не е било консултирано в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
кали станкова преди 8 години
ПРОСТАЦИ !!! ХИЛЯДИ ДЕЦА ГЛАДУВАТ !!!!
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да честитим новото увеличение на депутатските заплати.
27
0
 
4
 
! Отговори
Anna преди 8 години
До АнонименПри мен със стаж 37 г специалист в държавно заведение не ми дават и минималния осигурителен праг!!!
26
2
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 8 години
При интервю и зададен въпорос от наш журналист към испанският посланник в България, Хосе Луис Тапиа (икономист) - Защо България не може да се доближи до западните държави членки в Европа по стандарт, след като от 2007 г. е в ЕС?Той отговори: - Недоверието в съдебната Ви и правова система, което гони чуждите инвеститори и не реагламентироаното законово заплащане на час съответсващо на стандарта на живот, което е въведено във всички държави членки.
25
0
 
12
 
! Отговори
ЛУД преди 8 години
СРАМ И ПОЗОР ! ТОВА СА ДНЕВНИТЕ НА ЕДИН ОТ ПАРЛАМЕНТА...ЖАЛКО ЗА БЪЛГАРИЯ !
24
0
 
12
 
! Отговори
Гешев преди 8 години
Пак популистки ходове на политиците на власт!Според синдикатите мин. издръжка на един човек за съществуване на прага на бедността е 563 лв. Е що за грабителство е тогава 380 лв. И отгоре на това се плаща и данък върху тях!?Тази МРЗ води не до бедност, а до МИЗЕРИЯ!Изводите са за вас съграждани! Четете и мислете какво да предприемете!група кан Телериг
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Капка по капка вир. Още 5 пъти по 20 и е 500лв.
22
1
 
12
 
! Отговори
Аууу,голяма заплата преди 8 години
Ами то е ясно и защо не идват инвеститори... При такава малка минимална заплата, покупателната способност на населението е нищожна, а всеки, който иска да инвестира в България, първо проучва дали от това, което ще произвежда ще може да продава 80 % на вътрешния пазар, след което съответно не инвестира.От аграрна страна започваме да се превръщаме в потребители на стоките, произведени от Запада,внасяме месо от Холандия и Франция, чесън от Китай, домати от Турция и т.н.Нужна е иконом.политика
21
1
 
11
 
! Отговори
seira преди 8 години
НАКРАТКО:АКО НЯКОЙ СИ ВЪОБРАЗЯВА, ЧЕ С "ПОВИШАВАНЕТО" НА МРЗ РЕАЛНО СА СЕ ПОВИШИЛИ ДОХОДИТЕ НА НАЕМНИЯ ТРУД, ТОЙ ПРОСТО НЕ Е В "ЧАС".В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ РЕАЛНИЯ (НЕТНИЯ) ДОХОД НА РАБОТНИЦИТЕ (СЛУЖИТЕЛИТЕ) СЕ НАМАЛЯВА, ТЪЙ КАТО РАЗХОДИТЕ ЗА СОЦИАЛНО И ЗДРАВНО ОСИГУРЯВАНЕ НАРАСТВАТ И СЕ "ПРЕХВЪРЛЯТ" НЕОФИЦИАЛНО ЗА СМЕТКА НА НАЕМНИЯ ТРУД!"ПОВИШАВАНЕТО" НА МРЗ НА ПРАКТИКА "ИЗСВЕТЛЯВА" РЕАЛНИЯ СЕКТОР, НО ЗА СМЕТКА НА ТРУДЕЩИТЕ СЕ.НАЛИЦЕ Е ОЩЕ ПО-ГОЛЯМО ОГРАБВАНЕ НА ОБИКНОВЕННИЯ ЧОВЕК!!!
20
0
 
3
 
! Отговори
me преди 8 години
Малиии, МРЗ се приближава заплашително към заплатата ми. Ще се гръмна.
19
0
 
7
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Никога няма да стигнем нормалните държави,защото минималната заплата ако я вдигнат,то е защото цените са се покачили и си оставаме на същото дередже.
18
0
 
1
 
! Отговори
bon преди 8 години
Vesel praznik na nezavisimostta i blagodarnostta Vi jelaia!;)
17
0
 
9
 
! Отговори
знайко преди 8 години
кучетата си лаят кервана си върви....докога?!????
16
2
 
9
 
! Отговори
BB преди 8 години
Kakva podigravka nama daje 500 lv komunagata Kalfin s Kolko jivee na mesez
15
23
 
7
 
! Отговори
гербист-столичан преди 8 години
Ето че въпреки всички негативи Бойко все пак се застъпи и вдигна заплатите у нас. Лошо е, че така държавата ни става по-малко привлекателна за преките чуждестранни инвестиции, но ГЕРБ мисли за народа и за неговото благоденстване. Скоро може и да стигнем Румъния по доходи и хич няма и да се учудя ако това стане много скоро, след 2-3 години. Браво.
14
0
 
17
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
15 сметката ти е вярна само че 5 дена работят само държавните!!Всички други се гърбим и събота ,знам и някой в неделя.Така че сметката за транспорт е повече :)
13
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
380 лв. минимална заплата означава бруто 90 лв. на седмица. от тези 90 лв. махаме 9 лв данък и 21 лв здравни +социални и остават 60 лв седмично. от тях махаме миминума от 2 лв на ден за транспорт до работа, т.е 10 лв и стават 50 лв. от тях махаме пак абсолютен минимум 10 лв. ток и 5 лв вода и остават 35 лв; ако живеете в собствено жилище, махаме 4 лв. седмично данък = 31 лв.-3лв. седмично предплатен телефон=28лв или 4 лв. дневно за ХРАНА, ДРЕХИ, ЛЕКАРСТВА И ОБУВКИ! Найс,а? Другари Политици!
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 11МОЖЕ ДА СТИГНАТ ДА СИ ПЛАТИШ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ТОКА....
11
5
 
17
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Обяснявам пак за 100-те път.Те ги вдигат защото чиновническите и всички тези на държавна хранилка, се формира на база минималната!!Тоест, товари се основно държавния бюджет повече и без това изтънял.В частния, откъдето идват заплатите, ще предстоят съкращения, следователно и по малко в бюджета и НОИ!!Така че не 16 а 26 милиарда ще трябват след 3 год пак!!Изровете си главата от пясъка, всички с купените икономически дипломи и по държавни постове и по институти за пазарни икономики!!
10
1
 
39
 
! Отговори
тарикат преди 8 години
В нашия район местните работодатели повече от 400 лв не дават заплата!Ама аз съм си тарикат и работя сега при един за без заплата!Разбрахме се да ме вземе за роб!Да ми осигури къде да живея, храната,тока,водата,100 грама ракия и 1 кутия цигари,хапчетата и някои дреха!От както съм му роб съм много добре!То преди с тези 400 лева тряваше сам да си ги осигуря тези неща а те не стигаха до никъде!