Наши социалисти в Лондон искат право на глас на референдума

Настояват да се чуе думата им "за" или "не" Англия в ЕС
Обновена: 8 юни 2015 17:40 | 8 юни 2015 16:52, Камелия Цветанова
3
Наши социалисти в Лондон искат право на глас на референдума
Дейвид Камерън. Снимка: Reuters, архив

Членове на БСП, които живеят в Лондон, настояват да имат право на участие в предстоящия референдум на Острова, на който ще се реши дали Великобритания ще остане в ЕС или не.

Заради това утре в сградата на Британския парламент БСП-Лондон, съвместно с Фондация „Новите европейци” и депутати от Лейбъристката партия, ще връчи отворено писмо до министър - председателя на Великобритания Дейвид Камерън.

В писмото се настоява гражданите на България и ЕС, които живеят, работят и плащат данъци във Великобритания, да не бъдат дискриминирани и да бъдат допуснати да изразят волята си в предстоящият референдум за напускане на ЕС, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В момента тази привилегия, да изразят позицията си, според подготвяния проектозакон се дава избирателно само на няколко държави от ЕС - Кипър, Малта и Ирландия.

БСП - Лондон се обръща с апел към всички политически партии и институции в България за оказване на подкрепа и съдействие- българските граждани във Великобритания да бъдат допуснати до участие в този референдум, който ще има огромно значение за 100-хилядната българска общност в Обединеното кралство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
СС преди 8 години
Тъй, тъй, защо не са в Масква, при майката закрилница Россия и бащицата ***? :) :) Евразийския съюз е по-добър от ЕвроГейския според тях, а пък на... :)
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като са Социалисти ,какво правят в Лондон ?!?Че и с претенции да гласуват ?!?!Сигурно и помощи цоцат !!