Миков чака още скандали около БСП преди местния вот

"Темата за светещите очи на Самуил отклонява от истинските проблеми"
14
Миков чака още скандали около БСП преди местния вот
Михаил Миков. Снимка: БТА

До местните избори ще продължат слуховете и скандалите около БСП, защото целта е да се нанесе морален удар върху левицата, смята лидерът на партията Михаил Миков.

Въпреки това според него случките се разиграват на полето на медиите, а не в партията и много хора разбират това.

Повод за коментара му стана случаят от миналата седмица и обвиненията, че конкурент за лидерския пост в БСП е предлагал подкуп, за да се откаже от състезанието, напускането на партията от бившия народен представител Страхил Ангелов, заплахата на депутати от левицата да изключат Георги Кадиев от ПГ заради предложението му да се агитира на майчин език.

След като ПГ се разграничи от поведението на Кадиев, днес това е направило и Изпълнителното бюро на партията. Гласове в нашата партия има много, ще продължа да ги слушам, отсече Миков.

Според него всеки социалист има право на позиция, която да представи пред съпартийците си.

Миков смята, че и дискусията, която се породи в последните дни за паметника на цар Самуил, който вчера беше открит в центъра на София, също цели да отклони вниманието на хората от важните проблеми.

"На мен ми харесва паметникът на Самуил“, призна соцлидерът, а относно светещите му очи добави, че всяко произведение трябва да носи разбирането на автора му.

"Това е част от заместващите теми - да не говорим за цените на тока, за опитите да се етнизират социални проблеми", настоя Миков.

Относно предстоящите местни избори през октомври той разкри, че целта на левицата е да се пребори за около 70 кметски места, колкото са и сега.

Вече са утвърдени 18 кандидати за градоначалници, а до края на лятото ще са ясни имената на всички претенденти. По-известните засега са Георги Андреев, бивш депутат, който ще се бори за кмет на Ветрино и Пламен Славов за Карлово.

Миков не изключи по места да има общи кандидати на БСП и на АБВ, но това зависи от решенията на местните структури.

"Години наред на местни избори имаше всеядност, която се явяваше като какви ли не коалиции само и само да стигнем в общината и да имаме достъп до обществените поръчки“, припомни той и се зарече от БСП да са принципни.

Левицата заговори и за актуализация на бюджета, след като токът ще поскъпва, а кабинетът се похвали, че ще преизпълни бюджета за годината.

"Връщането на власт на ГЕРБ се отразява на цените на тока, очевидно е, че се толерират частни инвеститори и се ощетява НЕК, където се предвижда увеличение на дефицита за сметка на печалбите на ЕРП-тата“, обвини Миков.

Според него обаче е задължително да се компенсират хората, след като ще скача цената на тока, защото това ще доведе до увеличение на всички стоки.

Заради това социалистите искат да бъдат увеличени детските помощи, замразени през декември 2014 г., помощите за близнаци, майчинството, месечната добавка за деца с увреждания, помощта за първокласници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: БСПМихаил Миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Тинев преди 8 години
Оди си сложи вЪжето бе.Крадлива пасмина социалистическа.
10
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
За да си възвърне доверието на избирателите БСП трябва да започне да изпълнява предизборните си обещания. В това отношение Станишев нанесе такива поражения на БСП, че не заслужава изобщо да се показват с него. Ще стоим АЕЦ "Белене" - а не правим нищо, ще строим Южен поток, а участваме в спирането му. И най-вече да спрат с безпринципните договорки с ДПС. Ако се сключват споразумения за нещо, те трябва да са ясно разписани и публикувани, и ако не се изпълняват - оставка и нови избори.
9
5
 
3
 
! Отговори
Юту преди 8 години
През първия мандат герб не повишиха пенсиите с един лев. Сега е същото,но увеличиха мин.заплата,защото от това се определят техните заплати - депотати,министри и т.н
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ГЕРБ какви корумпирани кметове има(Ботевград,Елин Пелин и т.н.),направо бият и комунистите
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето бащите ви като се на натягаха и доносничестваха на комунистическия режим тогава не бяха лоши комунистите
6
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По лоши комунисти от ГЕРБ ако има аз ще стана трамвай
5
2
 
7
 
! Отговори
naco преди 8 години
А,защо да не говорим и за вдигането на тавана на пенсиите г-н Миков? Защо допуснахте Вашия ЧОВЕК г-н/другаря Калфин,да повиши още повече пенсиите на тези ОКОЛО Вас-"НАШИТЕ ХОРА"?! Това ли е СОЦИАЛНАТА Ви политика? Само не твърдете,че "г-н" Калфин е от "друга" "партия"! Всички вече разбраха той е от НАШАТА "партия",в която членувате негласно разбира се,всички УНИЩОЖИТЕЛИ на България!
4
3
 
14
 
! Отговори
тесен преди 8 години
Титаничен сблъсък между милионерите в БСП. Явно са се скарали за някое заводче.
3
3
 
15
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Ха-ха-ха, първият номиниран кандидат на БСП е за кмет на Ветрино. Къде е това, бе Микоуф? А за големите градове ще имате ли изобщо? Защото нямате никакъв шанс. Ако спечелите 10-на селски кметски поста, това ще е. Вас вече никой не ви бръсне за слива.
2
2
 
24
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
"...целта е да се нанесе морален удар върху левицата" - др. Миков, никой не го интересува настоящата БСП-левица. Никакви удари отникъде наникъде няма да отидат. Просто сте зле и суперкомпрометирани. По-добре или си признайте, че сте дясно-олигархична партия и почнете начисто, или направо се самозакривайте и пак почнете начисто
1
4
 
27
 
! Отговори
СС преди 8 години
Закривай!