Калфин се заинати: Възраст за пенсия ще има!

Говорил с полицейските синдикати, но те държали на своето си
Обновена: 12 юни 2015 14:06 | 12 юни 2015 10:54, Камелия Цветанова
37
Калфин се заинати: Възраст за пенсия ще има!
Снимка: архив, Булфото

Въпреки готвеният мащабен протест на полицаи, пожарникари и надзиратели, който е насрочен за днес, социалният министър Ивайло Калфин даде да се разбере, че няма да отстъпи от искането си за въвеждане на възраст на пенсиониране на служители в сектор "Сигурност".

Според предлаганите реформи от догодина служителите на МВР и надзирателите ще се пенсионират на 52 години и 10 месеца, като всяка следваща година възрастта трябва да расте с по 2 месеца, докато стане 55 години.

Още по темата

Полицаите са недоволни от липсата на гратисен период, който ще позволи пенсиониране по сегашните условия.

"Аз съм водил много разговори с техните синдикати и в пакета, който предлагам има доста техни предложения. Само едно не е прието и то се отнася за възрастта за пенсиониране. Те искат отлагане, но това няма как да стане. Няма как за една група от обществото да има изключение, защото тогава няма да имам аргумент да обясня на друга защо трябва да приеме промените. Няма как да отстъпим от правилото за възраст", отсече Калфин.

Той добави, че през миналата година средната възраст, на която са се пенсионирали полицаите е била 52 години и 8 месеца, съвсем близка до предлаганата.

Калфин съобщи, че днес отново ще се срещне с полицейските синдикати и с вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Недоволни служители от цялата страна пък ще се съберат в 17 часа в градинката пред МВР, за утре е предвидено шествие покрай Министерския съвет и Народното събрание.

В неделя протестиращите ще издигнат палатков лагер пред сградата на парламента. Към протеста ще се присъединят и служители на Министерството на отбраната. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
prostotiqta ne hodi преди 8 години
dragi mi saotechestvenici, kato vi cheta konentarite I si davam smetka na kakvo nivo e nashata kultura! izglejda ne ste naqsno, che nashata rabota I tazi na d.slujiteli nqma nishto obshto I zatova rasite samo gluposti. ako vidite policai da raboti, tova oznachava, che ne se e sluchilo neshto hubavo, ako vidite pojarnikar da raboti, znachi che vi gori kashtata, ako vidite voennite da rabotqt, znachi neahtata ne sa nikak dobre I koi mislite, che ni pazi, dokato nie uvajaemi sagrajdani spim spokoino
26
0
 
0
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До Анонимен да им отреже и ПИЩОЛИТЕ
25
0
 
6
 
! Отговори
Безсрамници! преди 8 години
Тази категория"работещи" хора,назовани полицаи са безсрамници!Това са най-корумпираната част от населението ,които за пари прикриват престъпниците, а други по цял ден стоят на бюрата си и се чудят какво да правят!Щом им е толкова тежка работата,защо искат да останат на работа и след пенсионирането, нали са "изхабени"?
24
4
 
3
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Калфин колко трудов стаж имаш и къде за да говориш за стаж и възраст? Но реален, а не депутатски
23
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 8 години
На мен никой не ми дава четвърта заплата на всеки три месеца, като на вас, въпреки че аз работя извънредно и никой не ми го плаща това. Никой не ми дава пари за дрехи и транспортни разходи. Хайде, ако обичате слезте малко на земята, и се огледайте около вас-ние, обикновенните хора трудно свързваме двата края, работим повече от вас и взимаме по-малко!
22
1
 
5
 
! Отговори
яз преди 8 години
Алоууу, полицаите, военните и пожарникарите! За да е всичко мирно и спокойно, аз предлагам да се работи на ротационен принцип - ти се "гърчиш" 5 години в полицията, а аз на моятата работа - в частна фирма, дето ви плаща заплатите и ви хрантутим докато умрем, а следващите 5 години ти идваш на моето място, а аз на твоето! Щом сте недоволни, така става ли? ..... Не, не става, щото вие не знаете що е то работа, само знаете да получавате и рИветИ на всичкото отгоре.
21
3
 
10
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
Каква сигурност имаме от вас,послушници на властта и мафията?!
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като бивш полицай работил точно 23 г. в "окопите на първа линия" мога дакажа,че предлаганата възраст е съвсем приемлива и нормална за всички,които желаят да работят и не са мързеливи!А има и много служители,които и на 20 и на 25,на 40 и 45 години все за нищо не стават!
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До jackЯ, за тебе гугъл няма ли. Провери Лос Анжелис например. Средна заплата на пол. инспектор. 65 300, средана заплата на гимназиални учители в повечето федерални училища 72-7500$ (годишни заплати)
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спомняте ли си че когато разследваха Килърите, Килърите -2, Килърите 3,4,5,6 така нататък във всичките отвличания имаше замесени ПОЛИЦАИ?Спомняте ли си студенките застреляни от полицаи.Спомняте и си бебето прегазено от полицай каращ кола и пил с алкохол в кръвта.Защо тези хора получават 20 заплати пенсия.защо могат и да работят след като се пенсиониратЗащо имат привилегии на държавин служители а другите държавин служители нямат (например в ДАА)орежете им ДМС-то!
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво му е рисковото на полицейсикя труд? Да биеш гаменчетата с белезници дзокато пукнат от бой?Що не хванат Ченгетата един престъпник. Айде някой със шкембе ( а те всичик са такива) да потичка след престъпника или с лада да направи гонка след мутрата с джипа. хайде някой да арестува Картофа или Ряпата.защо КАт изглеждат така охранени цче ако ги накарам да направят пет лицеви опори ще рухнат, а при комунзима изглеждаха все едно са гвардейци?
16
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крайно време е да се приложи грузинският модел: Всички вън и наново с нови, работливи и НЕкорумпирани служители.
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО КАЛФИН! само така! БЪдИ МЪЖ! тия хрантутници трябавше да им орежеш и 20-те заплати при пенсиониране.
14
1
 
9
 
! Отговори
тони преди 8 години
моля, когато се пенсионират да не ги оставят на заплата и пенсия ,щом е зор рано да се пенсионират
13
0
 
9
 
! Отговори
опса-упса преди 8 години
Възрастта за пенсионира е сложно нещо. Напоследък икономиката се движи главно от машини. Има страни, в които безработицата надхвърля 25-30%. А вдигането на възрастта за пенсиониране ще влоши още повече нещата.При България обаче е по-различно. Тук всеки трябва да работи поне до 70-75години, защото кърлежите станаха твърде много.
12
4
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
до 15Ти, животът в Европа с живота в България ли ще го сравняваш бе ?!Кое ни е като на европейците ? Заплатите ? Здравеопазването ? ... Кое ?!Една английска бабичка на 90-те изглежда по-млада от българка на 70 години. Факт !Когато направят живота в България като живота в Англия - тогава да увеличават възрастта за пенсиониране.Сега даже трябва да я намалят, защото хората не доживяват до пенсия !!!А, полицейският труд е високорисков труд ! Както на миньорите и другите "първа категория" ...
11
1
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 8 години
Не се пенсионират рано полицаите. Другите се пенсионират късно !В тази държава при днешния стресов и несигурен живот пенсионирането трябва да става на 55-58 години най-много.Иначе хората не доживяват до пенсия.Знам, че сега ще ревнете за окрадения пенсионен фонд от комунистите, ама дайте да погледнем пък милиардите, които се дават на ромите ...
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може, след като има около 2 милиона пенсионери и толкова работещи да не се повиши възрастта за пенсиониране. След като в ЕВРОПА тя е около 68 години, би следвало и тук да стане толкова. Чудя се защо се бави това.
9
1
 
15
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Полицаите трябва да се пенсионират на 25 години. Т.е. още преди да са започнали работа. Това е най-подкупната и най-долната част от българското население. Само си припомнете случая с джебчиите в Игнатиево. Да, България е твърде бедна страна, за да може да издържа толкова много продажници.
8
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Може да е куриозно,но не значи, че не правилно. Най-вече за полицаите, тези хора са безсрамници. То не беше корупция, не беше изнудване. А работа никаква. Да се разформироват, и да се рекрутират нови, млади, добре обучени хора, които честно ще защитават хората от бандитите. Тези са негодни и ненужни.