След танковете: Вече сме фронтова държава и мишена

Първанов обвини президента и министри в противоречие
Обновена: 29 юни 2015 13:04 | 29 юни 2015 12:37,
91
След танковете: Вече сме фронтова държава и мишена
Снимка: архив Булфото

България вече се приема като фронтова държава, а американските танкове, които сме готови да приемем, ни превръщат в мишена. Това коментира лидерът на АБВ Георги Първанов. Той обяви за проблем на националната сигурност противоречивото говорене на президента, военния и външния министър по темата.

„Танковете няма да помогнат при един сблъсък между Запада и Русия, но те повече или по-малко ни правят мишени“, каза Първанов пред bTV. Той беше категоричен, че наличието на такива тежки части предизвиква напрежение в хората. „Руският народ се изпълва с напрежение срещу България, затова ги няма туристите, изтеглят се собствениците на имоти, не се случват инвестиции и търговии“, каза бившият президент.

Още по темата
Той обяви като по-голяма опасност за националната ни сигурност противоречията в изказванията на държавния глава Росен Плевнелиев и министрите на отбраната и външните работи Николай Ненчев и Даниел Митов. Първанов ги обвини, че са изрекли много неверни неща и така са объркали хората.

„Тези наши политици дължат отговор на обществото къде е поет ангажимента. Той може и да не е поет още. Ние сме готови да козируваме преди да ни е поискано нещо“, каза лидерът на АБВ. Първанов отново се изказа критично за военния министър.

„Той нищо не знае. Той е случайно попаднал, погрешка, на това място”, каза Първанов.

Той отхвърли опитите поемането на ангажимента да се върне през 2006 г. „През 2006 г. такива неща не са договаряни, в този период никога не е говорено за тежко въоръжение“, каза бившият президент.  Той обясни и че депутатите му ще настояват за достъп до всички документи, които са маркирали този процес.

„Големият проблем е, че на този етап вече ние сме част от концепцията България като фронтова държава. Каза го помощник-държавният секретар на САЩ и вече това разбиране се уплътнява с реално съдържание. Това няма как да не предизвика напрежение в нашите източни съседи”, обясни Първанов.

Той коментира и отношенията в коалицията. „Диалог има, но дали има чуваемост ще се види по резултатите“, каза Първанов. Той обвини ГЕРБ, че компроментира идеята за пряката демокрация с подкрепата за референдума, предложен от президента Плевнелиев. Първанов разкритикува Плевнелиев заради объркващия му въпрос за мажоритарния вот. „Той се измъкна от идеята за по-точно формулиране на въпросите, което щеше да мотивира хората. Няма да се объркат, ако ги попитаме подкрепят ли 50 на 50 мажоритарен вот“, каза бившият държавен глава.

Първанов обясни, че се чува с премиера Борисов, говорят и се убеждават, но нещата не се случват. „Единственото, което може да крепи коалицията, е ясната силна убедителна политика“, каза още лидерът на АБВ.

Той отново обвини Реформаторите, че преяждат с власт „тихо и кротко“. „Играят много агресивно в политиката за подреждане на новите кадри”, каза той и допълни, че целта име да спечелят от властта колкото се може повече с оглед на местните избори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
1
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
До Български ТОЧО ТАКА ИДВАТ ИЗБОРИ И НАТО ТРЯБВА ДА ПАЗИ БОРИСОВ ОТ ,,НАРОДНАТА ЛЮБОВ КОЯТО ТОЗИ ПЬТ ЩЕ СЕ ИЗСИПЕ ЯКО ПО ГЬРБОВЕТЕ НА УПРАВЛЯЩЕТИТЕ НИ ХИЕНИ
66
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гоце що не е в затвора
65
3
 
3
 
! Отговори
Black sea преди 8 години
Не щете танкове *** ревете за долари и евро. Егати популистите
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*, не "Партията наша", а ОФ е определил състава на Народния съд. Освен БРП/к/, и Земеделският съюз, и "Звено", и социалдемократите са конституирали този съд, които е бил подобен на тези в Белгия, Франция, Италия. А всякакво сравнение с Нюрнбергския процес е пълна идиотщина! За твое сведение, нацистки военопрестъпници са били съдени и през 90-те години на ХХ век. И в Белгия, и във Франция вече избити фашисти са били "оформяни" със съдилища post factum. Чети повече! Мисли, ако имаш с какво! Успех!
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До НАТОНеграмотността е отличителен белег на русофобите. Хербицидите се използват срещу треви, бурени всякакви. А ти срещу срамните си въшки използвай инсектициди. Ще ти се смеят в аптеката!
62
1
 
6
 
! Отговори
Български преди 8 години
И още нещо относно танковете обслужващият персонал няма да бъде от краварската армия а ще бъдат немници не са казали още кои ще са но най вероятно ще са от Blackwater. Ако някой незнае каква е разликата да пита ще му обясня.
61
1
 
11
 
! Отговори
Български преди 8 години
Гледам коментарите и не мога да повярвам на очите си, пишат ли пишат танкове руснаци дъра бъра сто чадъра нито един верен коментар, четете сега внимателно: Танковете не са за Руснаците-запомнете го!!! Танковете са за вас разбирате ли??? Ако случайно се пробудите и още по случайно ако ви дойде смелост и решите да направите нещо на послушното правителство танковете влизат в действие.
60
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"След танковете: Вече сме фронтова държава и мишена"Благодарение управлението на Гоце, България се превърна в един гнусен руски ***.
59
12
 
6
 
! Отговори
НАТО преди 8 години
е най-добрият хербицид срещу зелените *** на путин...
58
4
 
13
 
! Отговори
буря преди 8 години
Какво плачите за Америка ,,българи'' Много наши фирми търгуват с нея - голям пазар на майната си и печелим печелим много пари Яси купувай ток само от Амер. ТЕЦ за да ти е по евтино или наркотици Те само създават конфликти и мислят само за себе си Не се надявай да ти поимогнат американците българино. Те ти изпращат сирийци,танкове за да ги издържаш - но ти си богат умнико
57
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BOIKO PREDATELIAT I OSADENIAT ZVETANOV ZA 30 G. V ZATVORA BEZ POMILVANE ZA GENOZID NA BALGARSKIAT NAROD.NUGDAEM SE OT EDIN ZIPRAS V BALGARIA.
56
7
 
3
 
! Отговори
* преди 8 години
До Анонимен А кои ще бъдат съдиите за този "Народен съд"? Пак Партията наша ли ще ги назначава, както е било през 1944 г.?
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
che tva e dobra novina sled tova lesno shte vi izbesim....
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
e aide dano rusnacite da se nadahat protiv nas I mar6 kum Evraziq.a agenta ot DS Goce kakvo drugo da kaje.nqma da hvali amerikancite q.Cql jivot rusnacite mu pulnqt gu6ata za da predava rodinata si.
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народн съд без кавички за предателите, за тези, които ни бутат в пъкъла!
52
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като троянски коне Първанов & Со са от майчина утроба на амбразурата...в защита на кремълските си господари.
51
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като всеки демагог Първанов "забравя", че по комунистическо време България беше по-фронтова държава !
50
4
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Сутринта Вацов каза,че България в момента не се управлява от Борисов -просто той се е оттеглил и е безгласна дума при вземането на решения ,управлява се от "Америка за България " и групата около Прокофиев,в лицето на военния министър Ненчев и външния Митов с протекцията на САЩ.Реформаторския блок в момента управляват,а Борисов се е скрил и послушно слушка,иначе ще му се случи случка.Наблюдавайте внимателно и помислете,ако все още мислите.С 8 % реф.взеха власта в България.
49
6
 
11
 
! Отговори
Makedonec преди 8 години
Bulgaria e KOLONIA na USA. Nikoga obedinenie s Bulgaria.
48
10
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ако този човек е на свобода ,и няма влязла в сила присъда,това е сигурен признак ,че ние българите сме мнго сбъркани.