Болниците остават забранени за приватизация

Борисов: Реформираме скъпоструващите пътеки и течовете от касата
Обновена: 1 юли 2015 13:06 | 1 юли 2015 12:33, Камелия Цветанова
19
Болниците остават забранени за приватизация
Снимка: архив Булфото

Болници няма да излизат от забранителния списък за приватизация и здравният министър Петър Москов ще оттегли текста с промените в Закона за лечебните заведения, който даваше възможност това да се случи.

Ангажимента си Москов е поел тази сутрин по време на заседание на председателския съвет в Народното събрание, на което присъства заедно с премиера Бойко Борисов и социалния министър Ивайло Калфин.

Още по темата
"Москов пое ангажимент да изтегли своя проектозакон за приватизацията независимо, че има аргументи за това, за да търсим начини максимално да реформираме системата“, заяви Борисов по време на редовния блиц контрол в парламента.

Той добави, че заедно с министрите си е търсил подкрепа от всички парламентарни групи за здравните и социалните реформи, защото те са с хоризонт от 10-15 години.

Борисов призна, че в рамките на няколко години с милиарди се вдигат разходите в здравеопазването.

Сега държавата налива 4 милиарда лева, а отделно също толкова си доплащат пациентите.

"Над 8 милиарда влизат в системата. Течовете от касата, скъпоструващите клинични пътеки, са това, което ще се реформира“, обеща премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
А защо не реформираш малко министъра? Не скъпоструващите пътеки да се реформират. Това са пътеки, които обикновения човек не може да си позволи да плати. Реформирайте системата, спрете ограбването на хората, спрете източването на средства от касата, спрете с безумните назначения на директори, които не знаят как се управлява болница. Подайте си оставката. Видно е, че не можете да се справите. За пет години управление сменихте 4 здравни министри
11
2
 
1
 
! Отговори
vajno преди 8 години
Досега, ако бяха крали по малко, щяха да са на равнището на Германия. Няма акъл в БГ няма. Ако бяха реформирали така , че да дойдат чужденците- гърци, сърби, турци, чехи и т.н. да си правят зъбите и да се лекуват в БГ - от лечение, през рехабилитация, спа т.н. щяха да текат пари и всички да сме добре. А те лежат и лочат на наш гръб, и с нашите мизерни вноски ги издържаме до 10 то коляно. Няма кой да мисли тук, няма...
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гласувайте за Деформаторския блок!!! Кунева мълчи, ПФ мълчи, всички чакат от държавната баница. А после - елате болни, да ви лекуваме и реформираме !!! У наште болници !!!
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сложиха усмирителната риза на Наркомана. Защо го оставиха да беснее цели седмици и да обещава на реформаторската си дружинка да им даде с РМД-та държавни болници?
8
1
 
4
 
! Отговори
здравеоПОЛЗване преди 8 години
Плащам, за да ползват и крадат една немалка дружинка хора с дипломи ( не ги наричам лекари, защото не са). Явно малкото кадърни лекари, едва оцеляват във вълчето стадо. Миналата седмица ме върна ЖП , нямало направления. И както съм зравеопазен така си платих като поп в частен кабинет. Псувните ми не стигат, клетвите също за да опишат що е то здравеоползването в България. Глупаците плащат, а привилегированите ползват, но не и тези които имат реална нужда. Бог да им прости, не знаят какво вършат.
7
1
 
3
 
! Отговори
a taka.... преди 8 години
Единственото умно нещо дето прочетох днес. Здравеопазването ще се оправи с твърда ръка, як кръст и бачкане. Затвор за лакомите и " съгрешилите" докторя. Или ще работи частно, или държавно.Тия дето са държавни служители, добро заплащане и бонуси.Останалите да се спасяват, ако са кадърни. Вземе ли под масата, изнудват ли пациенти , вън. Болниците държавни. Москов аут, че както в тръгнал да се блажи от службата този посредствен .. Омръзна ми да драснат рецептата, да ми вземат парите,а полза никаква
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В конституцията пише,че държавата трябва да ме лекува безплатно :) !
5
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Капитализъм по комунистически,капиталиста е другар назначен от партията да продава само на държавата стоки и услуги ,които не са необходими но за сметка на това са безбожно скъпи,защото после автомобилните вносители ще правят оферти .
4
2
 
5
 
! Отговори
Бонев преди 8 години
Бойко, днес докторите не са лекари, а търговци по смисъла на закона.Спри техните кражби и нещата в здравеопазването ще се оправят.И друго-отърви се от тези реформатори,водят те към дъното.
3
2
 
9
 
! Отговори
25 преди 8 години
СДС ще ни довършат, трябва да влязат в учебниците като най- измамната организация
2
0
 
12
 
! Отговори
до 5 преди 8 години
Хахахха селски тарикат си ти. Реформа значи преобразуване и реорганизиране с цел подобряване на дейността на дадена организация, а не да подариш държавна собственост за жълти стинки. Чат ли си, можеш да реформираш болниците без да сменяш собственика.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Здравно и социално министерство трябва да са ан едно и половината администрация да бъде съкратена. Бай ДЪ Уей, колко плаща Москов за здравна осигуровка ? Питам само да знам.