Гърция не може да мръдне от ЕС, няма такава процедура

С референдуми дългове не се плащат, прозря Митов
100
Гърция не може да мръдне от ЕС, няма такава процедура
Снимка: Булфото, архив

Според външният министър Даниел Митов няма как Гърция да излезе от ЕС и Еврозоната.

Още по темата
„Дълбоко убеден съм, че такъв сценарий е невъзможен“, коментира той, цитиран от „Фокус“.

Той припомни, че няма и правна процедура за излизане от ЕС, а гръцките граждани нееднозначно са изразили волята си за оставане в еврозоната и подкрепата си за Общността.

Митов смята, че трябва да е ясно по какъв път ще върви Гърция и какви реформи ще се правят и как ще се споразумее с кредиторите си.

„С референдуми дългове не се плащат. Правителството трябва да си поеме отговорността“, коментира външният министър.

"Както знаете ситуацията в Гърция е много динамична. Във всеки един момент се менят събитията. Следим ги, надяваме се, че ще стигнем до споразумение, което да позволи на Гърция да се справи с дълга. Гърция ни е съсед и добър приятел и ние естествено се надяваме стабилността да се запази", обясни Митов.

По думите му преговорите са продължили прекалено дълго.

"Това стана ясно, всички вече са уморени. Каквито предложение е имало, те са били отправени. В крайна сметка трябва да се вземе решение", каза още Даниел Митов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
mmmmmmm преди 8 години
Преговорите продалжили твърде дълго.......,ако бяха те досега щяха да приемат всякакви условия че и за по строго щяха да питат.ама гърците имат кураж и смелост да се опънат дали е за добро времето ще покаже.но е ясно едно не са подаигъзовци като нас.
75
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама сериозно ли няма излизане от ЕС? Ще Ви се г-н Митов, ама, на дали. Английското правителство явно е некомпетентно, щом се е хванало да прави референдум ,дали искат да останат в съюза или да го напуснат.
74
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви процедури за излизане от еврогейската *** сънуваш бе Митов. Излиза народа на улицата и казва НЕ на робския фашистки ЕС и толкоз. Да не би Нато да нападне Гърция след това, питам аз, за да спаси измислените кредити на международните престъпници от МВФ, Световната банда и ЕЦБ, безгръбначни *** до един от третия пол. ***. При революция отпадат всики закони освен закона на революцията.
73
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От цялата работа печелят само медиите а гърците си праят поредното сиртаки. За кой ли път казвам----НЯМА ДА ФАЛИРА .НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС. Албания е дори кандидат за влизане а Гърция ще излиза !?!? Де Илия на кирия.
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** колкото си иска.
71
0
 
4
 
! Отговори
conservator преди 8 години
Абе Германия не може да се измъкне от ЕС, не Гърция. Иначе положението е ясно математиката не прави икономика, не може без да се работи по математическа формула да се начисляват лихви, зад които не стои труд и всичко да е ОК. То ако беше така да си пуснем по едни 500 % лихва на година и да изпълним петилетката за година. На 300 млрд $ долара 10 процентна лихва е 30 млрд. по тази схема света бързо ще забогатее.
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
точно така дългове ,ние гласувахме ли дълг ,гласувахме и сега си направете извода
69
0
 
3
 
! Отговори
world medii преди 8 години
tea pari nikoi v sveta ne gi e vijdal - tezi chisla sa izmisleni :)))) - ne samo nikoi ne gi e vijdal na hartiika, ami i na zlatni rezervi nikoi ne gi e vijdal :)))) niama i da gi vidi...ribarski lakardiiii ot severnite moreta :))))
68
0
 
2
 
! Отговори
до73 преди 8 години
На портата на Освиенцим пише Работата те прави свободен! ***!
67
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕС е като СССР,влезеш ли излизане няма-комунизъм и диктат до дупка.
66
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Човекът "Йес" се изказва за политици,които имат топки и са способни да казват "Ноу" понякога на натиска от ЕС и МВФ.
65
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неможе да мръдне или пръдне ? тоя незнам от коя планета пада да казва че няма да стане само гледай как ще стане
64
7
 
2
 
! Отговори
ИСТИНА Е!!! преди 8 години
ГЪРЦИЯ , НЕ МОЖЕ ДА МРЪДНЕ ОТ ЕС!!Няма такава процедура!ГЛАСУВАТ ЛИ ГЪРЦИТЕ С "НЕ", НА РЕФЕРЕНДУМА .....ПРОСТО ЩЕ ИМ СПРАТ ПОМОЩИТЕ В ЕВРО!ГЪРЦИЯ --ОСТАВА НА САМОИЗДРЪЖКА , ГЛАД И МИЗЕРИЯ...!СЪЩОТО ЩЕ СЕ СЛУЧИ И С БЪЛГАРИЯ .....АКО ТРЪГНЕ ПО ПЪТЯ НА ГЪРЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!/..."еврото" ще си остане като основна валута --защото никой не търгува и се разплаща със отпадъчна хартия/драхмата/.../
63
1
 
11
 
! Отговори
Haha преди 8 години
Генялен си бе Митоуфф. Оди да си вземе хонорарчето от американското посолство и америка за Бългрия.
62
1
 
13
 
! Отговори
salam преди 8 години
този пък кой е да се меси на вътрешните работи на гърция а не си гледа корумпираната полисейска даржава
61
0
 
20
 
! Отговори
не се сърдете преди 8 години
Не се сърдете на соросолията Даниел Митов! Всички негови изказвания са съчинени в посолството на Сащ и са превод от английски.
60
0
 
18
 
! Отговори
само една цел преди 8 години
Меркел има само една цел по заповед от Фашингтон, да отстрани лявото правителство на Гърция и то да бъде заменено от някаква хунта, от типа на куевската.
59
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господинчото е нищо повече от американска *** прокарваща интересите на САЩ в ЕС. Той нямаше никаква позиция по въпроса преди Обама да се изкаже преди няколко дни, обаче сега чудодейно има такава. ЕС е по-склонен да извади Гърция от еврозоната, докато Обама настоява тя да стои там "на всяка цена". Излизане от еврозоната не означава излизане от ЕС, от близо 30 членове на ЕС, само половината са членове на еврозоната.
58
0
 
17
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Ако в края на краищата гърците решат да напуснат ЕС ,а според това краварско мекотело което твърди ,че нямало правна процедура за излизане тогава какво война ли ще им обявят.По-скоро ще дадат на заден и ще признаят ,че народите ,а не брюкселските лентяи трябва да решават кое е по-добро за тях.
57
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Митов?!?Тази мижитурка, незнайно как появила се във Външно министерство, за да обслужва чужди на България и българите интереси!Сега вече и експерт по гръцкия въпро?!?