Няма как България да не се модернизира!

Инфраструктура е станала кауза на институциите
9
Няма как България да не се модернизира!
Снимка: БТА

Модернизацията на България е без алтернатива, каза президентът Росен Плевнелиев, цитиран от БТА, в словото си на церемонията по награждаването с държавни отличия на инженери, участвали в проектирането и строителството на софийското метро.

Президентът връчи орден "Стара планина"- първа степен на изпълнителния директор на "Метрополитен" ЕАД Стоян Братоев за приноса му при подготовката на проектите, строителството и въвеждането в експлоатация на участъците на метрото.

Медали "За заслуга" за значителния им принос при изграждането на метрото получиха инженерите Кирил Зайков, Валентин Тодоров, Димитър Тодоров и Божидар Божинов.

Президентът Плевнелиев изтъкна, че в последните години сме свидетели на изграждането на модерна инфраструктура, което се е превърнало в кауза на българските институции.

Ние виждаме обществото, общините, правителството заедно, посветени на модернизацията на българската инфраструктура и това е много позитивен процес, който приветствам и с който се гордея, каза Плевнелиев.

Той посочи, че един от примерите за това е проектът за разширението на софийското метро.

Държавният глава изтъкна приноса на Стоян Братоев и неговия екип за изграждането на метрото. Под ръководството на Братоев в периода 1998-2009 г. е завършена основната част от първия метродиаметър с дължина 18 км и 14 станции.

В периода 2006-2013 г. са подготвени и подадени документите за кандидатстване за финансиране на отделни участъци от разширението на метрото по ОП "Транспорт" . В резултат на това през 2015 г. общата дължина на линиите на метрото достига 39 км с 34 функциониращи станции.

От 2010 г. под ръководството на инж. Братоев се подготвят и документите за финансиране на новите участъци на метрото по ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура" за новия програмен период 2014-2020 г.

Стоян Братоев заяви, че приемат отличията като знак на признателност за труда на хилядите проектанти, строители и инвеститори, които са ангажирани в реализацията на проекта.

Той изрази надежда и ангажимент с професионалната работа и с енергията, с която се работи, да може в сроковете, записани в оперативната програма, през 2019 г. София да се поздрави и с трета линия на метрото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: метроРосен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Има!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Направо орден "Герой на социалистическия труд"... И ордените, също както награждаваните, а и цялата държава, не струват пукната пара. Фарс!
4
0
 
6
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 8 години
ИНФРАСТРУКТУРАТА Е КАУЗА....ЗА КРАДЕНЕ. КАКТО Е ИЗВЕСТНО ЕДИНИЯТ ОТ МАФИОТСКИТЕ БИЗНЕСИ Е СТРОИТЕЛСТВОТО, СЛЕД НАРКОРАЗПРОСТРАНЕНИЕТО, ПРОСТИТУЦИЯТА, НЕЛЕГАЛНИЯ БИЗНЕС ОРЪЖИЕТО, *** И ТЪРГОВИЯТА С РИБА. НАЛИ ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ НИ УПРАВЛЯВА ПРЕДСТАВИТЕЛ НА КРИМИНАЛНИЯ КОНТИНГЕНТ, И ТО НЕ ОТ ВИДНИТЕ, А ТРЕТА РЪКА БАНДИТ. ТАКА ЧЕ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ХВАЛЯТ С МАГИСТРАЛИ И ПР., ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ "МИЛИОНИ, МИЛИОНИ МИЛЯРДИ" ВЕЧЕ СА ОТКРАДНАТИ ОТ СЪЩИТЕ ТИЯ Т.НАР. УПРАВЛЯВАЩИ.. ЧЕСТИТО!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГРУПА ПЕНСИОНЕРИ ВСЯКА СУТРИН КУПУВАТ ВЕСТНИЦИ. ПОГЛЕЖДАТ ПЪРВАТА СТРАНИЦА И ГО ХВЪРЛЯТ. ВЕСТНИКАРЯТ ГИ ПОПИТА-ЗАЩО ГО ПРАВИТЕ ТАКА ВСЯКА СУТРИН?-ТЪРСИМ НЕКРОЛОГ-ТА НЕКРОЛОЗИТЕ СА НА ПОСЛЕДНАТА СТРАНИЦА-ТОЗИ КОЙТО ТЪРСИМ САМО НА ПЪРВА СТРАНИЦА ЩЕ БЪДЕ
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има има-а-а ,само че трябва да заиграе сопата :)
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще се модернизира няма начин! По лев квадрата, са много изгодни условия, за модернизиране!