България няма ресурс да се справи с терористични заплахи

Експерт: Трябва да се мисли защо част от населението се ислямизира
3 юли 2015 16:20,
9
България няма ресурс да се справи с терористични заплахи
Снимка: bgonair.bg

Страната ни няма достатъчно ресурс да се справи с евентуални терористични заплахи и трябва да започне да се развива в тази посока, смята експертът по сигурността Тихомир Стойчев. В сутрешния блок на Bulgaria On Air той коментира още и заплахата от ислямизация на част от българското население.

Според Тихомир Стойчев трябва да се обърне внимание какви процеси се случват и в нашето общество и защо част от населението се радикализира.

"С действие или бездействие успяваме да тласнем определени социални и етнически групи към търсенето на нови идентичности. Трябва да се си мисли защо те днес се превръщат в жертви на тези радикални движения, които се развиват иначе далеч от нас", коментира Стойчев.

По думите му България е успявала дълго време да извършва дълбока интеграция на обществата. "Сега те тръгват да търсят други идентичности обаче и попадат в лапите на тези идеологии", заключи Тихомир Стойчев.

Чуйте целия разговор във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
7
 
! Отговори
рес еоод преди 8 години
ресурс за заплати на псевдо полицаи обаче има
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На CS имаме добри играчи.
2
1
 
15
 
! Отговори
uu преди 8 години
Чета, препрочитам и ме боли сърцето:10.02ч.: Мъж и дете загинаха....13.00ч.: Пак ужас на пътя, две жени загинаха....16.02ч.: Нов пътен ад, четирима загинаха...За това какви ресурси са необходими, приятели ????Ако не проумеем, че ако с това самоубийство по пътищата не се справим, НЕ МОЖЕМ ДА СЕ СПРАВИМ С НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ....За това не се искат нито програми, нито европейски пари...За това се иска КУЛТУРА... Господи, а тя толкова много ни липсва!!!! От къде да я внесем? Народе????
1
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България имаше всичко, сега няма нищо. Благодарение на плана на Алън Фостър Дълес, директорът на ЦРУ, осъществен от Ричард Ран и Доналд Ът.