Няма завишена радиация, успокоява и Бъчварова

Компенсират полицаите по границата със семейни почивки
47
Няма завишена радиация, успокоява и Бъчварова
Румяна Бъчварова. Снимка: Булфото

В България и околните държави няма завишена радиация, успокои вътрешният министър Румяна Бъчварова.

"Няма основание за излишна тревога, в момента в който се появи съмнение за опасност, ще бъдат информирани гражданите", увери още тя, след като метеоролози съобщиха, че облакът от Чернобил, където се разрази горски пожар, се носи на юг и по-скоро към Черно море.

Още по темата
Вътрешният министър съобщи още, че на командированите полицаи на границата с Турция ще им бъде предложен социален пакет, който ще включва почивка със семействата им, за да компенсират времето, през което не са били с близките си.

Относно искането на ПФ да бъдат назначени още полицаи, за да се справят с битовата престъпност и навлизането на нелегалните мигранти, Бъчварова призна, че това не е лесно.

"Трябва тези хора да имат определени умения, не може всеки да се разхожда по границите. Предстоят срещи и със социалния министър Ивайло Калфин, за да видим по програмите за заетост може ли да се направи нещо. Надявам се да не са нужни и толкова много хора при построяването на още загражедния на границата", добави Бъчварова.

От думите й стана ясно, че тя не е доволна от заканата на патриотите да я държат строго под око през следващите три месеца, защото резултатите от работата й не ги удовлетворява.

"Не ми допада стилът на ултиматумите, не мисля, че е продуктивен, мисля, че можем да преминем към един вътрекоалиционен диалог“, коментира тя.

Въпреки това вътрешният министър призна, че не може да каже, че има видими резултати в борбата с престъпността, но работи така,  че скоро да има и такива. „Не казвам, че ще е лесно и че има нещо, което веднага да предизвика резултат“, заключи силовият министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
0
 
! Отговори
Bb преди 8 години
Pak laji i To ot koi ot rumana taka li ti kasa boiko da govorisch mili Hora Ste vie ot gerb taka besche predi nama radiazia no dezata na zk na bkp i drugi im davaha hap4eta ot pravitelstvena bolniza
24
1
 
7
 
! Отговори
! преди 8 години
Не знам дали има радиация или не,но знам,че вчера се звънеше и разпространяваше информация(вътрешна),че доближава такъв облак.Но,щом постоянно повтарят,че няма,това означава...Във Търново живеем и имаме 15-20 корена домати,снощи леко заваля,днес погледнах доматите в двора и забелязах дъждовни петна,помислих,че е от дъжда,но когато се опитах да ги отъркам не се махат,после ги намокрих,но няма махане това нещо...не знам от какво е,но силно се надявам да не ни лъжат,въпреки че е съмнително всичко.
23
1
 
1
 
! Отговори
Държавна пародия преди 8 години
С какви почивки бе Бъчварова? Има хора с по 200 дни отпуска без да са ходили по границата поради това, че се съкращава щата на униформените за сметка на администрацията , която не е намаляла. Вие не реформирате МВР , а го закопавате.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пийте йод срещу радиация!аз пия ракия за дезинфекция
21
1
 
2
 
! Отговори
ANONIMEN преди 8 години
Kade e Embaka
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и през 1986 г НЯМАШЕ радиация!
19
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леля Руми показа ,че всеки може да е министър.Аз си мислех, че крадливия физкултурник е дъното , но явно съм грешил.Кой ли ще е следващия доказан некадърник от тиквената партия???
18
1
 
9
 
! Отговори
user преди 8 години
Коя беше тази?!
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма опастост от радиация ок.Ами ако се появи радиация г-жо Бъчварова как ще бъде информиран народа.По телевизия може би.По радио може би.Фоерверки ли ще пускате.Сирени ли ще пускате.Народа трябва да хфърля боб та да знае по какъв начин ще бъде информиран.
16
1
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Вчера в детската градина облак мина и замина.Две дечица веселушкисветят като крушки!!!
15
1
 
8
 
! Отговори
! преди 8 години
Нещо много често взеха да повтарят че няма радиация и то без да ги питат .... това наистина е притеснително - дано да е само моята параноя. Ще и повярван на тази, само ако я видя на някой плаж по северното черноморие с децата и.
14
1
 
2
 
! Отговори
Бай Петко преди 8 години
До Анонимен 12 За какво какво ти са два локума бе. Да не им убива ли ...!
13
1
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Щом и "шматката" казва, че няма опасност, значи нямааааа...браво !
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова ли е трудно да покажат снимка/видео на един гайгеров брояч, та да им повярват хората???
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така казаха и през 1986г тогава им повярвахме но сега не съм много сигурен
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъкмо мислех да преместя и на тази новина и се оказа, че не мога. Пораснал ли е втори и сега имам по един във всеки крачол.
9
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дай доказателства! Трябва ли да вярваме на голословни изявления?
8
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Кажи ,че радиацията е добавка към пенсията ,та да се успокоят хората.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има завишена радиация, идва от Народното събрание, Министерския съвет, Съда и Президентството. Спешно тези обекти трябва да се изолират от обществото.
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе не знам колко да няма проблеми, аз господин Банкя не съм го виждал по телевизията от дни.