Първанов: Най-голямата ми грешка бе Сергей Станишев

Той коментира властта метафорично и пренесе политиката във футбола
4 юли 2015 21:00,
32
Първанов: Най-голямата ми грешка бе Сергей Станишев
Снимка: Архив Булфото

Георги Първанов коментира властта метафорично и пренесе политиката на футболния терен. В тази стилистика той определи себе си като "плеймейкър", а премиерът Бойко Борисов искал да е "голмайстор".

"Бойко Борисов иска да е голмайстор, аз съм по-скоро плеймейкър. Някой обаче трябва да пази вратата, а в момента тя е оголена. Бих давал не жълти, а червени картони. Нямам обаче тази възможност, защото съм край страничната линия, а не на терена. По-скоро моята роля е треньорската", обясни първанов в ефира на Нова тв.

Той не пропусна да изрази критиката си към военния министър."Виждам, че в отбора има няколко играчи, които са много слаби”, обясни той.
 
"Нека да не търсим в лицето на ДПС универсалния виновник. Днес има партии, които дори надминават тази формация в стремежа си да консумират властта", смята Георги Първанов.

На въпрос коя е най-голямата грешка, която е допуснал като политик през всички години, той заяви, че тя е кадрова и това е Сергей Станишев.

"Той нанесе много вреди на левицата и неговото премиерстване не беше добро за България", заяви Първанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Първанов е прав - Станишев беше най-голямата му грешка. Колкото по-бързо БСП се оттърве от кръга Станишев, толкова по добре за нея и за България.
21
1
 
0
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
А ти си най- голямата грешка и най- големия срам на *** и баща ти. Както и на леля Стефка, която е довела *** и теб в БКП на времето
20
1
 
0
 
! Отговори
Агент Гоце преди 8 години
Аз съм агент Гоце от ДС. За мен е важно да бъда във властта, без значение какво ще му коства на народа. Аз и Бог Буда сме едно. Гласувайте за мен за да получите Буда
19
1
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Най- голямата грешка беше, че народа позволи да го манипулираш толкова дълго време. Но всичко свърши вече. Оставаш си БИВШ
18
0
 
0
 
! Отговори
vril преди 8 години
chervena sviniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
17
0
 
1
 
! Отговори
:-) преди 8 години
И Станишев и ти и Миката и много други в парламента и извън него сте все грешки. Системни грешки.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А коя ти е малката грешка-проститутките, с които се "самозадоволяваше" ли ?Известен си на моло и голямо! Селендур, че и от Пернишко!
15
1
 
6
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Най-голямата ти грешка Гоце е, че гледахте как Бай Тошо ги прави нещата и си мислехте, че и вие така ще можете... Да ама не...
14
2
 
4
 
! Отговори
политолог преди 8 години
По-добре да беше сложил дори неприятния ояден чичко Костов за премиер, вместо гладния Стани шеФ.
13
2
 
14
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
Браво,господин Първанов! Най-после се получи истинска оценка за "изтъкнатия " партгиен водач - СтаниШЕФ !Благодарим Ви,че най-после една огромна грешка бе призната! Благодаре ние на именно тая личност сега я няма онази партия на трудещите се,която единствена защита ваше нашите права!Ако преди години можехме условно да кажем,че в партията са " кон до коня и юнак до юнака" то днес безусловна ситуацията е " Кола до кола и хайдук до хайдука!" Остава ме ние - използваните...
12
8
 
13
 
! Отговори
Незнайко преди 8 години
Кой е този неприятно изглеждащ "човек" и защо трябва да ни интересува какво е казал ?Моята баба разказва далеч по-интерсни неща, ама никой не пише статии за нея...
11
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Той нанесе много вреди на левицата и неговото премиерстване не беше добро за България", заяви Първанов.------------ А защо не му го каза между 2005 и 2009та, а цървуле?
10
2
 
15
 
! Отговори
user преди 8 години
какъв ще е коментарът ти за Иво Инджев? Защо Дянков каза, че си милионер? Още ли живееш в панелката?
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе,сигурно си плеймейкър!Ама още по-сигурно е,че му го крепиш на голмайстора.И хич не ти е противно да му разтриваш символа за мъжественост.Не знам коя ти е голямата кадрова грешка,но със сигурност знам коя е моята персонална и тази на много други онеправдани българи-повярвахме ти!А не е трябвало.Оказа се себичен шмекер!
8
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-голямата ми грешка бе Сергей Станишев. Истина е , а защо издигнахте човек без един ден трудов стаж , без никакъв житейски опит на този пост, че и за награда го пратихте и в Брюксел защото е огладнял и обеднял сигурно? И оше колко Станишовци има и докато ги има няма да има БСП - без лява България.
7
1
 
18
 
! Отговори
Спеца преди 8 години
На тоя селски тарикат , грешките се оказаха много успешни , Станишев стигна до шеф на ПЕС, а Първанката -до шеф на "АБВ" , никому неизвестна групичка от стари политически ментета!За успехи сигурно брои Б.Б. когото направи генерал по предложение на Доган ?/Ами даа , този изтъкнат "голмайстор" Б.Борисов !Първанов се оказа голям кариерист и ***!
6
5
 
19
 
! Отговори
kamar преди 8 години
ГОЦЕ РЕНЕГАТ КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ТОЗИ СЕЛЯНИН ПЪЛЕН ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА
5
3
 
6
 
! Отговори
Евала преди 8 години
Ама как са му написали името с малка буква на втория абзац. Че и очаквал да му играе по цигулката украински гражданин. Как е седевчо украинците са корави а? Не знам колко е било лошо премиерстването на Сергей, ама ти еничерю жалък си архитект на тройната коалиция!
4
4
 
10
 
! Отговори
траминер преди 8 години
Гоце, няма ли да се засрамиш и да спреш да се занимаваш с това което не умееш да правиш
3
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На агент Гоце все някой му е грешка ! Не мисли ли че той е най -голямата грешка на обществото излъга толкова много хора да гласуват за него и се прегурна с мутрата Бойко. С калфин могат да отворят еднин бардак това са политически п-ки