5% ДДС за памперси и столчета иска БСП

Социалистите внасят проекта си тази седмица
6 юли 2015 18:28,
5
5% ДДС за памперси и столчета иска БСП
Снимка: архив Булфото

БСП внася законопроект за намаляване на данъчната ставка за бебешки стоки на 5 процента. Това обяви шефът на социалистите Михаил Миков на среща с неправителствени организации.

По време на разговорите Миков уточнил, че социалистите искат намаляването на ставката за стоки като храни за кърмачета,  памперси, детски столчета за автомобил, приспособления за хора с увреждания и др., съобщиха от пресцентъра на столетницата.

Още по темата
"От 2006 г. до 2014 г. по статистически данни разходите за отглеждане на дете от една до три години са се увеличи от 200 на 267 лв.", аргументирал предложението на левицата Миков. Той припомнил, че страната е в тежка демографска криза и че у нас се раждат 40 000 деца по-малко.

Миков напомнил и че с бюджета за миналата годината били замразени всички социални плащания.

"Ако сме нормална държава, която мисли за бъдещето, разходът не би трябвало да има значение. Не може фискализмът да е водещ при всяко едно решение", казал още лидерът на социалистите.

Той е припомнил, че в повечето страни от Европа има диференцирана ставка.

Миков определил като несъстоятелни аргументите от типа, че мярката е трудна за администриране или че могат да стават злоупотреби.

БСП ще внесе проекта си още тази седмица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: БСПДДСМихаил Миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
5
 
1
 
! Отговори
Павката преди 8 години
Толкова да съм ги псувал през годините, а БСП се оказаха най-нормалната партия. Издигнаха лидер на втората по-големина партия в ЕС - човек, който говори 4 езика и по време на мандата си като Премиер намаляваше с всяка година държавния дълг за разлика от последвалия го. Преди не гласувах за тях основно, за да не гласувам за 'комунистите' - сега е очевидно, че от това не може да се избяга - скоро няма да се оттърват от моя глас.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Популизъм. По-добре да се помисли за ддсто на лекарствата. По би имало смисъл и да се върне 5% както беше преди НДСВ да го направи 20% - 2002г
1
3
 
17
 
! Отговори
Kuncho преди 8 години
Нормално!Ще им трябват столчета, на които да стоят с оакани дупета завити в памперси, докато гледат как избирателите ги пращат в небитието:)