13 млн. жени в ЕС жертви на физическо насилие

Няма резултати, въпреки усилията ни, оплака се Цачева
24
13 млн. жени в ЕС жертви на физическо насилие
Снимка: БТА, архив

Според председателя на парламента Цецка Цачева, въпреки общите усилия за противодействие на насилието, все още не можем да се похвалим със значими резултати.

По време на кръгла маса на тема "Ние даваме своя глас срещу насилието" тя посочи, че разполага, както се изрази, със стряскаща статистика.

Около 13 милиона жени в Европейския съюз,  което е 7% от всички жени в общността, на възраст между 18 и 74 години са били подложени на физическо насилие. 3,7 милиона жени са били претърпели сексуално насилие само във периода на извършване на проучването.

Според председателя на парламента в България, въпреки членството й в Европейския съюз и в Съвета на Европа, проблемът съществува.

Фактът, че днес дискутираме по тази тема, означава, че няма търпимост, че не гледаме в страни от проблема, а търсим възможност за по-ефективно противодействие, коментира Цачева.

"Нека си го кажем открито - част от този проблем се крие в несподелянето от жени, претърпели насилие, за това, което се случва в дома им", добави тя, цитирана от БТА.

Цачева изрази убеденост, че е изключително важна ролята на неправителствените организации. Тя приветства приемането от форума на декларация в подкрепа на инициативата на евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Мария Габриел и нейни колеги в Европейския парламент за обявяване 2016 година за Европейска година за борба с насилието срещу жени.

В срещата участваха представители на полицията, прокуратурата, социални работници и педагогически съветници от училища и детски градини. Те изразиха позиция за необходимостта да бъде ратифицирана Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жените и домашното насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Диана преди 8 години
хехе. точно изруда Мария Габриел, която тормози и безскруполно използва сътрудниците си, да се пише защитник на правата на жените. Да се смееш ли да плачеш ли?
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А мислите ли че на обикновения мъж му е леко с всичките тия глупости за еманципацията на жените и правата на гейовете, които слуша всеки божи ден?!
13
0
 
0
 
! Отговори
Zagrizen преди 8 години
Spored snimkovia maTRial...tezi dvamcata kakvo oglezdat na travestita DIRnika..., da ne obmisliat niakakvo fizicesko nasilie...??
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100 милиона мъже в ЕС жертва на психологическо насилие
11
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато жените спрат да се правят на мъже и да се занимават с мъжки работи, няма да бъдат тормозени. Тяхното място е в къщи да гледат децата и къщата, а не да се занимават с неща, които не могат и не разбират. Откакто във властта се напълни с жени и обратни, нали виждате докъде я докарахме, във световен мащаб. Нищо лично против жените, просто констатация.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това Кунчита Вурст ли е?
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а ти ли бе бабке и ти ли си жертва на това деяние Цачева
8
0
 
3
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Разкажи по-подробно за "физическия тормоз отстрана на самозабравени деспоти от женски пол", след теб може и други да си признаят ....
7
1
 
5
 
! Отговори
дамдам преди 8 години
А защо не пишат колко мъже са жертва на домашно насилие???Нали изкат равноправие жащо жените са все жертви???Това е дискриминация.И ако реално са жертви значи в Европа ниама закони.Закона трябва да предотврати последствия.Даки за мъже или жени нямя значение
6
2
 
5
 
! Отговори
до 6 преди 8 години
Това за което говориш не са мъже. Мъжа си тежи на мястото, що така мен не ме е тормозила никоя?
5
2
 
10
 
! Отговори
А защо няма... преди 8 години
А защо няма статистика колко мъже са подложени на системен психически а и физически тормоз от страна на самозабравени деспоти от женски пол???...И не могат да направят нищо, защото ще им отнемат децата, къщата и всичко???
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А малтретираните мъже колко са?Ай сиктир на тази еманципация.
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3.5 милиона Българи са жертва на ИКОНОМИЧЕСКО насилие, но нито Цачеви нито Европа ги вижда.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ромките ги насилват , за да раждат ?Кма ли някакви закони ... Да , да давате пари на бащите и майките им , че раждат . И така ... подкрепяте насилието !!
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По какъв повод точно е тази статия? На фона на огромните усилия на ЕС в борбата с кривината на краставиците и обема на тоалетните казанчета?