Ципрас – като Виденов или борец срещу капитализма

Десни и леви у нас спорят за бъдещото на Гърция
7 юли 2015 10:30,
48
Ципрас – като Виденов или борец срещу капитализма
Снимка: архив Булфото

Дясното и лявото у нас не спират да преплитат шпаги на тема "Гърция". Зам.-шефът на депутатите от РБ Мартин Димитров обяви Алексис Ципрас за гръцкия Жан Виденов. Според независимия Велизар Енчев пък под крилото на Ципрас Гърция се е противопоставила на дивашкия капитализъм.

Още по темата

Ципрас фалира Гърция и това напомня на Жан Виденов, коментира зам.-шефът на групата на Реформаторите Мартин Димитров пред "Нова телевизия".

Той начерта мрачна картина за южната ни съседка. "Ако махнем празните приказки за героизъм, Ципрас фалира Гърция, банковата система не работи, фирмите фалират, хората бедстват", каза той.

Според него определени хора виждали в това "битка с въображаеми кредитори". Димитров обаче смята, че причината да фалираш за няколко месеца една развитакапиталистическа държава е друга.

"Банките не са будки за вестници, не можеш да ги затваряш и отваряш през две седмици. Бизнесът фалира, тази година няма да има растеж", коментира още бившият лидер на СДС. Според него именно затварянето на банките е най-голямата грешка на днешните управляващи в Гърция.

Независимият депутат Велизар Енчев опонира на Димитров, че няма право да говори за дълговете на Гърция след като е част от мнозинството, изтеглило "колосалния дълг от 16 милиарда лева" преди няколко месеца.

"Целият политически елит се обедини около Ципрас и го подкрепя. Партньорската партия на Димитров Нова демокрация също го подкрепя", обясни още Енчев. Според независимия депутат Европейската централна банка и МВФ са показали, че ще помогнат на Гърция след референдума.

"Гърция се противопостави на дивашкия капитализъм, това е битка на олевяваща Европа", отвърна му Велизар Енчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Какъвто и да е Ципрас, държи за народа ,не е като нашите поплювковци
38
0
 
2
 
! Отговори
ан преди 8 години
как не им омръзна едни и същи хора да канят по телевизиите,а пък и те самите нямат ли срам-кадиев м димитров,м константинов,к парамов,цв цветанов,дончев,кънев,лукарски,москов и т нсутринта слушах при лара.....тв7 един млад анализатор петър начев мисля че беше и за пръв път ми се видя някой да говори точно и безпристрасно но не му дадоха толкова времеда каже повече и какво мислибързат да включат някоя куха лейка ,защото с нея е по лесно
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У нас няма десни, няма леви не сте ли го разбрали още. Има само сметкажии, а за народа не им дреме.
36
2
 
4
 
! Отговори
Банкеръ преди 8 години
За незапознатите с материята.Министър председателя не може да фалира банка,камо ли 8.Банките са финансови институции със собственици на капитала,управители и т.н.Финансовите пирамиди също.Периодът 89 96 е създал БГ капиталисти и просяци.Проблемът е ,че БГ капиталист е *** с пари,а това е по кофти и от комунист за директор на завод.То и в САЩ е така,но там има правила относително еднакви за всички
35
2
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До 38: Жан Виденов ще остане в историята като единствения премиер, за който дори и намек няма, да е бил корумпиран или продажник. Той си остана честен човек, но му спретнаха една постановка, за да ни вкарат в НАТО. След него илюзията за някаква независимост на България умря напълно.
34
6
 
7
 
! Отговори
God преди 8 години
До vdchЗатова ли тогава имаше зърнена криза при добра реколта, не можехме да обслужваме външният си дълг и имахме "лека" инфлация? Виденов беше поредният некадърен комунистически управник, който досъсипа България - просто довърши "делото" на Луканов. А Енчев да се поинтересува като депутат какво се гласува за този дълг от 16 млрд. лева, той взет ли е вече и каква част от него отива за рефинансиране на стар дълг. Аман от *** атакисти.
33
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много харесвам Мартин Димитров.Но гласовете ,които чувам отдясно относно Гърция не ми допадат.Най-вероятно десните идеи не са ми по вкуса.Може би моят баща преди време е бил прав.Като всеки млад човек хукнах да ставам член на СДС.Той се измайтапи с мен"ти десен.Я се опознай по-добре.Ако от теб зависеше щеше да вземеш парите от богатите и да ги дадеш на бедните"Ти си Андрешко в кръвта".Изглежда идеите и партийните пристрастия са две различни неща.
32
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас фалира Гърция и това напомня на Жан Виденов, коментира зам.-шефът на групата на Реформаторите Мартин Димитров пред. МАЛТИНЧО НА ЖАН ВИДЕНОВ МУ СПРЕТНАХА МАЙДАН МОЕТО ДЕТЕНЦЕ!!!! КОЙТО ТОВА НЕ ГО Е РАЗБРАЛ МНОГО Е ЗЛЕ. СВАЛИХА ГО ОТ ВЛАСТ ЗАЩОТО И ТОЙ КАТО ЦИПРАС НЕ ИСКАШЕ ДА Е РОБ И КОЛОНИАЗИРАН. РАЗБРАЛИ МАЛТИНЧО ДЕТЕЦЕ МИЛИЧКО!? АМА КАК ДА ГО РАЗБЕРЕШ КАТО ОТ НОСА СИ ПО ДАЛЕЧЕ НЕ ВИЖДАШ. Я ПОГЛЕДНИ ДРУГАРЯТ КАДИЕВ КАКЪВ БИЗНЕСМЕН СТАНА. БАНКА СИ ИМА ЧОВЕКА И НЕ САМО ТОЙ ВСИЧКИ СЕЛЯНЧЕТА
31
10
 
9
 
! Отговори
Банкеръ преди 8 години
Гн Димитров Виденов е единствения Държавник незабогатял от политика.Просто умствения Ви багаж е недостатъчен.В Гърция не е имало хиперинфлация,ограбени банки,кредитни милионери,финансови пирамиди,масова приватизация.Именно Иван Костов ликвидира селското стопанство,индустрията и опрости дълговете на кредитните милионери.Валутния борд дава относителна стабилност,но и мизерия.Няма държава във Валутен борд със средна класа.В момента сме Бананова република с вносни банани нали.
30
1
 
7
 
! Отговори
ддд преди 8 години
Напълно подкрепям 20 - Дайте да говорим за България!!!!Гърция има 330 млрд. ЕВРА дълг, не може да го обслужва, търси спасителен план, иначе фалира....България има погашения за тази година 8 млрд. ЛЕВА, не може да ги обслужва, тегли дълг, за да ги погаси и влиза в нов дълг...Въпрос: Кой е по-зле? Гърция фалира, а България цъфти ли????Ние сме затънали в калта, не можем да мръднем и се самонадъхваме : Вижте Гърция, та, Гърция...Е, докога ????
29
4
 
6
 
! Отговори
кк преди 8 години
Мартинчо пак изостава с материала.Този празноговорящ човек не иска да проумее / а може би така му изнася/, че при ЖВ нямаше никакво ФАЛИРАНЕ на държавата.Предстоеше въвеждането на Валутен борд. Единственият начин за спасението на КРЕДИТНИТЕ милионери / кредитите в левове, превърнати в Щ.д./ беше, да предизвикат една хиперинфлация, да продадат по сто /средно/ хил. щ.д.по 2-3000 лв/долар и да си изперат парите."кредитни милионери от всички партии - обединявайте се!" Това им беше девиза...
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vdch"Само кажи какво общо има правителството с това кой какви кредити раздава при условие..."Нали и аз това пиша в отговор на твърдението на 5, че Виденов е окрал и фалирал.Виденов беше премиер и толкоз. Това, че някой е начело на държавата е следствие на резултата от изборите и от решението за кабинет на победилата в тях партия. Факт е, че феноменът на "едно наше момче" върлува по тия географски ширини, но за намеса на правителството в работата на банковата система тогава, нямам спомен
27
4
 
5
 
! Отговори
Виденов беше преди 8 години
един от малкото честни политици в България, а Ципрас е обикновен мошеник изнудвач. На Жан руснаците му спретнаха майдана заедно с петата колона от БСП.
26
1
 
6
 
! Отговори
vdch преди 8 години
До Rene Artois Ето едни наскоро излязъл доклад на Световната банка за това време.България в средата на 1990-те години изнасяше продукти, които бяха на много високо ниво спрямо останалите страни. Много страни тогава се опитваха да си осигурят високотехнологични продукти, а България изнасяше именно такива. След това обаче всички направиха всичко възможно, за да имат качествен скок в произвежданите от тях продукти. Те станаха по-сложни и високотехнологични. България обаче остана на същото ниво.
25
1
 
2
 
! Отговори
vdch преди 8 години
До Rene ArtoisСамо кажи какво общо има правителството с това кой какви кредити раздава при условие, че банковата система в България беше сред най-независимите в Европа. А лицензиите на банките на банките ги даде едни "професионалист" на име Тодор Вълчев.
24
0
 
2
 
! Отговори
Rene Artois до 5 преди 8 години
Изобщо не си прав!През 96-та Виденов беше премиер и толкоз. А Първа (честна) Частна, Балкан-, Туристспорт-, за земеделски кредит, Славяни и др. банки ги окрадоха чрез раздаването на пари на наши момчета. Още повече, че предварително беше ясно, че кредитите са невъзвращаеми, а отговорността - на братята освободители, сиреч ничия. Ако търсиш истината за това време, има библиотеки с архив на писаното от това време, има и Интернет сайтове с доста изписано по темата. Но само ако наистина те влече.
23
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велизар Енчев го направи смешен това юдейче Мартинчо. СДС-то се е напълнило само с такива вредни елеленти.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много е нещастен горкият Мартинчо. Но стръвно се бута в калабалъка сред полит-бабаитите. Имам чувството, че изпълнява специални задачи, поставени от едни специални хора. Човекът си заработва залъка, при това с удоволствие.
21
0
 
7
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Наши леви и десни водят спор за бъдещето на Гърция....Аз и вуйна ми спорим за бюджета на НАСА....
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за съжалание в бизките 10 -12 години положението в българия няма да се подобри съществено - моралът вече е унищожен, политициет които избираме са една каста, те се самоизбират, а в тях няма морал, малкото хора които проникват в тях също нямат морал, защото ив новото поколение българи няма морал - като цяло. така разчитаме изцяло на Великите сили да ни ръчкат. за разлика от гърция ние определено не смве йм любимо дете, и в скоро време ще почнат да ни пошляпват по д-то....