Московски иска връщането на транспортна полиция

2052 лв. е струвал премиерският полет до Разград, разкри той
Обновена: 17 юли 2015 15:29 | 17 юли 2015 15:20,
23
Московски иска връщането на транспортна полиция
Министър Ивайло Московски. Снимка: архив Булфото

Транспортният министър Ивайло Московски подкрепя идеята за връщането на транспортна полиция - като звено или под друга форма, стана ясно по време на парламентарния контрол днес.

На въпрос на депутата Светослав Белемезов от АБВ Московски посочи, че връщането на транспортната полиция би намалило кражбите на транспортна инфраструктура, които в някои случаи могат да бъдат определяни и като посегателство върху националната сигурност.

65 служители са били заловени в кражба на горива и имущество в холдинг БДЖ през 2014 година, посочи още министърът. Той допълни, че през последните години са предприети редица мерки за намаляване на кражбите – например доставката и съхраняването на горивото се охраняват с видеонаблюдение. Въведени са и съответните технически средства за следене на разходите на горива от локомотивите. Още от 2013 година са въведени и мобилни групи, които да следят за кражбите на гориво, както и на транспортната инфраструктура.

Транспортният министър очаква сериозен прогрес в ограничаването на загубите от кражби през тази година.

При полета до Разград, с който премиерът Бойко Борисов и министри отидоха на откриването на трибуна на футболен стадион в града, са спазени всички изисквания, отбеляза още по време на парламентарния контрол транспортният министър. Цената на полета от София до Разград и обратно е била 2052 лева, в които се включва горивото и заплащането на екипажа на Авиоотряд 28.

Московски посочи, че транспортното министерство не отговаря за направените от НСО разходи за паралелно пътуване на превозни средства, които да превозват височайшите гости в Разград.

Депутатът от БСП Лява България Георги Кадиев обаче посочи, че този полет е разхищение на публични средства, защото откриването на трибуна на футболен стадион не е нито политическа, нито икономическа дейност и призова премиера да плати със собствени средства разходите по него.

Пред депутатите Московски отчете още, че е създадена система за намаляване на издаването на „фалшиви“ шофьорски книжки. Част от мерките е до септември всички теоретични изпити за шофьорски книжки да бъдат на таблети.

По данни на депутата от БСП Васил Антонов над 600 души са загинали при катастрофи, предизвикани от шофьори с фалшиви шофьорски книжки.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До 20: При нас практиката показва, че по-високия стандарт не води до по-малко кражби, а точно обратното.Най-много крадат тези, които имат най-големи доходи. Делян Пеевски и Цветан Василев са жив пример за това.
13
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До 17: По принцип, може да се краде на много места, включително и в министерствата, но там контрола е финансов. В сградата на министерствата няма да се намерят цистерни с нафта или вагони със скраб. Там се краде с писалките и там жандармерията няма да помогне. Има си сметна палата и други органи за финансов контрол. Да се слагат полицаи вместо тях определено не е добра идея .
12
2
 
1
 
! Отговори
рицар на плаща и кин преди 8 години
А ние от ДС докога ще чакаме да ни върнат? Айде де какво се туткате?!
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Орешарски разпусна транспортна полиция да да може свободно да краде.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това за 2052 лева не е така. В тази сметка не са вкрючени отчисленията за амортизация на машината и ангажимента на наземния персонал.
9
0
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Дали ще някога ще имаме министър с фамилия"Американски"
8
1
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Полицейски контрол за кражбите в БДЖ трябва да има, защото там се краде здраво. Дали това ще го прави поделение от жандармерията, или някакво друго, е въпрос на организация. Това, да се използва поделение от жандармерията може и да не е било лоша идея.
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя се изцепи много яко...още полицаи!!!И то както сме я подкарали-всеки министър със собствена полиция!!!
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОТНОСНОне бе над 150 000 са полицаите -дори са повече от бръмбарите в нечия глава !!!!!
5
3
 
10
 
! Отговори
Калоян преди 8 години
И народа иска оставка на Борисов и влизането му в затвора заедно с Цветанов, но нещо само се отлага
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ОТНОСНОНикой не иска нови полицаи бе -Транспортна полиция имаше до преди 2 години ,когато Йовчев я разсипа и състава бе пренасочен към жандармерията -то и сега има секор към жандармерията която да се занимава само с реда в жп. транспорта -но за разлика от преди няма разследващи функции ,и всички кражби се прехвърлят по районните ,а на тях само те им липсват и без това си имат достатъчно работа !Като не си в час -не си давай некомпетентното мнение !п.п.65000 полицаи има само в твоята глава !
3
2
 
5
 
! Отговори
гесеем преди 8 години
Цитираната сума- 2052 лв - е за горивото без акциз и без ДДС, нали г-н министър?Разходът на хеликоптера е 0,720 т/час. За 3 полетни часа(отиване и връщане) - 2,1 т.Сметката е вярна, нали? А за екипажа остава само досега с негово превъзходителство БМБ.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въобще с какво се занимава това министерство?! Транспорт, съобщения и информационни технологии. какво общо има с информационните технологии, кви съобщения(с гълаби) за транспорта да не говорим.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както "вървят" работите скоро и други неща ще искаме да се върнат...