ДПС направи компромис в името на националния интерес!

Местан с мечта: Да види България демократична и толерантна
26 юли 2015 16:50, Красимир Ангелов
54
ДПС направи компромис в името на националния интерес!
Лютви Местан. Снимка: БТА

ДПС направи градивен компромис в името на националния интерес, но няма да направим компромис с участието на ултранационалисти в управлението на страната. Европейска България не може да допусне това! Това обяви лидерът на ДПС Лютви Местан в Търговище, където коментира позицията на партията по отношение на преговорите за конституционната реформа.

Още по темата
Местан бе в областта по повод на традиционния мюсюлмански събор в местността Баба Конду край село Божурка. При официалното откриване на събора Местан призова присъстващите да потвърдят думите му със своя вот на изборите за местна власт през октомври, съобщава БТА.

Пред насъбралото се множество лидерът на ДПС благодари за присъствието на мюсюлманските и християнските духовни лица и заяви: "Има алтернатива на езика на омразата. И това е толерантността - способността, въпреки етническите и религиозните различия, да се срещаме на свети места. Тези места ни казват нещо много важно - че има ценности, които стоят над политиката“, посочи Местан и продължи:

"И когато говорим за ДПС, ние се срещаме с избирателите си точно на такива места, защото имаме чувството, че тук е кодирана ценностната матрица на ДПС. Най-важният елемент, на която е толерантността".

По време на събота лидерът на ДПС формулира и политическата мечта на движението - "да види България демократична, толерантна, интегрирана, майка на всички свои чеда".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: ДПСЛютви Местан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Идриз преди 8 години
ДПС е фактор. Приемате или не.
31
0
 
1
 
! Отговори
Drako преди 8 години
То е ясно, че винаги ДПС са вземали важните решения в България. И да се мъчат да ги изолират, нищо без тях не могат.
30
0
 
0
 
! Отговори
SCHWARZ FREIHERR преди 8 години
Компромиси правят и още ще правят. Защото не са толкова озлобени като ГЕРБ които не влизаха в парламента в миналия мандат и не са празнодумци като псевдо-националистите, с които се навъди сегашния парламент!
29
2
 
0
 
! Отговори
iYi преди 8 години
besiloto ti e malko! na teb cqlata sbirshtina! vie ste protivokonstitucionna partiq!
28
3
 
5
 
! Отговори
Shark до тик так преди 8 години
Да бе, да, в в огън, те точно това искат, наивници като теб да вярват в това и да живеят под стрес и уплаха, че без ДПС ще бъда нарушен етническия мир и ще стане косовски вариант. Властта на ДПС винаги се е крепяла на всяване на страх, което води до сляпо подчинение. Напротив, точно те са тези, които клатят етническия мир размахвайки постоянно т.нар възродителен процес. Ако не беше толерантността на българите (доста прекалена според мен) досега балканите да са пламнали, а не благодарение на ДПС
27
1
 
5
 
! Отговори
ala_Bala преди 8 години
Така и не се разбра в какво се изрязява компромисът?...Изглежда в запазване на "нашите хора във възлови места в СС, за да ни прикриват далаверите!
26
2
 
16
 
! Отговори
БОЦ преди 8 години
Важно е: какво означава "Национален интерес" за ДПС?- дали интересите на корпорацията ДПС (Доган, Пеевски, Борисов)- дали политико-икономическите интереси на Ердоган.Уточнете се Г- н Местан!!!!!
25
23
 
5
 
! Отговори
тик так преди 8 години
Без ДПС то Балканите щяха да са в огън.
24
11
 
7
 
! Отговори
ni преди 8 години
Вие Бъ.....те ви стах от три неща.Да не се минете, да не настините, да не вдигнете кръвно.Един бъ....рин юнак, двама чета, трима чета с предател.
23
20
 
7
 
! Отговори
да преди 8 години
ДПС успешно и безконфликтно балансира ситуацията в България от години.
22
2
 
18
 
! Отговори
дрт преди 8 години
Колкото и да искаме да се забрани ДПС това просто няма как да се случи.ДПС е рожба на БКП,както и всички останали партии в България.
21
6
 
9
 
! Отговори
??? преди 8 години
Какво са допринесли на България националистическите и патриотични партии след толкова години в парламента?
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Двадесет и пет години след началото на прехода съществуващият български политически модел е обект не просто на критика, а на откровена омраза. - От страна на масите, защото не ги представлява и следователно не защитава техните интереси. - От страна на политиците, защото те са принудени да играят псевдодемократична игра, в която залозите нямат нищо общо с интересите на електората
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо излязохте от залата когато се гласуваше арменския геноцид? Защо гласувахте 16-те милиарда? Защо още повдигате въпроса за смяната на имената, след като достатъчно дълго беше говорено за това и какъв беше твоя личен принос както и на Сокола във Възр. процес?Защо говорите за права и свободи, но отричате правата и свободите на българите да се защитават от престъпления???
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толерантност ли е да ти влезнат в къщата за за ти изнесат покъщнината. Ти да търпиш това понеже ако се обадиш е дискриминация.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Позицията държавен служител е обичайната отплата на партийните централи към верните им хора, за които не остават места в парламента и по върховете на министерствата
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ХахаахахахахахаахахахахахаахаЧудя се как по друг начин да коментирам, но не знам...
15
2
 
11
 
! Отговори
hitrez преди 8 години
za mestan tolerantna Balgaria oznachava nikoi da ne im prechi da stroat jamii da uchim turski da kradat i sasipvat banki nenakazano nikoi da ne gi pita ot kade imat pari za imotite im za spravka dogan sobstven ostrov I edin den Balgaria v predelite na turzia tova e mechtaza na lutvi mestan koito daje ne iska da agitira na balgarski tolkova sa mu mili rod i rodina
14
8
 
17
 
! Отговори
Турците по селата преди 8 години
да стоят гладни,ние българите им осигуряваме работа и заплати,а те не искат и демонстративно говорят на майчиния си език във фирмата и пред клиенти,след множество забележки и молби
13
1
 
11
 
! Отговори
ВАЛКА преди 8 години
Това не е никакъв градивен компромис , а желание да материализира това си поведение.Политиците да не му се връзват на приказките.