Строим с пари от контрабанда, левът е стабилен

Борисов в Раковски: Сомовете ще са по-малко блажни
26 юли 2015 14:55,
170
Строим с пари от контрабанда, левът е стабилен
Снимка: Министерски съвет

Държавата е събрала над 1 милиард лева от пресечени канали за контрабанда от началото на годината, обяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Раковски.

Той уточни, че данъчните са събрали 1 милиард лева до днешна дата, а митниците между 300 и 400 милиона.

"С тези пари си позволяваме да строим. Ние не пипаме парите от дълга, те стоят във фискалния резерв и подпират валутния борд", заяви Борисов.
 
Той цитира думите на френския посланик, според когото българският лев е стабилен, защото резервът от 11 милиарда не е пипан и го крепи, което дава гаранции на чуждестранните инвеститори.

Министър-председателят припомни, че са дадени 100 милиона лева на пенсионерите за двата празника, 107 милиона на тютюнопроизводителите, 300-400 милиона на общините, за да си оправят улици, които не са асфалтирани.

Премиерът обяви, че всички, които са участвали в гасенето на пожара в Рила ще бъдат наградени.

"Българската пожарна има достатъчно потенциал и техника благодарение на нея се достига до труднодостъпните райони, а хората работиха в нечовешки условия", подчерта Бойко Борисов.

Премиерът Бойко Борисов, заедно с екоминистъра Ивелина Василева, откриха новата пречиствателна станция край Раковски. Той коментира и кога са блажни сомовете.

"Като идвах насам гледах, че навсякъде по полето се полива, навсякъде е напоено, а доскоро подпочвените води от септичните ями са отивали в тези плодове и зеленчуци, а от там в реката и може би затова сомовете сега ще са по-малко блажни, но това е здраве", каза премиерът.

Той припомни, че всяка седмица в различен град той реже лентата на нова пречиствателна станция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такъв *** нЕма!!!
78
2
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Когато в края на годината се направи общ баланс приходи/разходи, тогава ще се разбере, колко от това увеличение, за което сега говори Бойко, е било чиста измислица.
77
2
 
5
 
! Отговори
Shark преди 8 години
"Строим с пари от контрабанда" - ха, най-накрая казахте истината. Нищо че в статията обяснявате че това което четем в заглавието не значи точно това, което четем. Да, но точно то е вярното. Не само строите, то това е най-малкото което правите, за замазване на очите. ТОЛЕРИРАТЕ КОНТРАБАНДАТА ЗА ДА ПЕЧЕЛИТЕ ОТ НЕЯ!!!
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А от амфетамини колко събра Баце?
75
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата е срам за България.
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ама на Бойко не му дреме за народа, важното е държавата да е стабилна, важното е юридическите лица да са стабилни, а не физическите, иначе френският посланик няма да го потупа по рамото.
73
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция е без валутен борд и контрабанда но с доста по-високи доходи и много по-силна армия от България.
72
4
 
22
 
! Отговори
БОЦ преди 8 години
По-тъпо изказване не мога да си представя, а и Този въобще не се усеща, как се изпуска в гащите!Строял с пари от КОНТРАБАНДА!Абе айколо, това Твое изказване, в прав техт означава, че ТИ контролираш контрабандата и даваш от нея пари за нещо си( ЗАЩОТО САМО ТИ СИ ТОЗИ, КОЙТ ДАВА ПАРИТЕ, КАКТО НЕ ВЕДНЪЖ СИ КАЗВАЛ)!!!СТРОИ СЕ С ПАРИ ОТ ДАНЪЦИ, А НЕ ОТ КОНТРАБАНДА!!!!ПФУ!!!!ТОЗИ НЯМА ЛИ СИ ПИАР И КОЙ ДА МУ КАЖЕ, ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА МЪЛЧИ, ОТКОЛКОТО ДА РЪСИ ПРОСТОТИИ???!!!
71
4
 
20
 
! Отговори
7 преди 8 години
Др. Борисов с чужда пита помен правиш. Тези пречиствателни станции се строят с години. Не си присвоявай постигнатото от другите. Ти обаче си такъв наглец и лъжец, че нямаш равен на себе си. Преизпълнени приходи, но нищо не казваш за връщането на ДДС. Общини и фирми чакат с месеци за да си възстановят данъка. Живееш в свой собствен свят създаден от ДС и не виждаш истинските проблеми на хората. Чудя се кой ще гласува за теб освен ченгетата и кариеристите, но затова пък ще си купиш отново изборите.
70
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички дето гласуват за това недоразумение,само асфалт да ядат.
69
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсионерите били получири 100 милиона ! А за социални защо не каже колко повече са дали всички знаем къде отиват .
68
3
 
13
 
! Отговори
До 130 преди 8 години
Аз ако не направя нещо сам няма да видя от държавата нищо не съм получил.
67
4
 
24
 
! Отговори
Белене преди 8 години
Трябва отново да отворят Белене и да изпратят там този с жълтата фланелка.
66
4
 
31
 
! Отговори
трайно изостанала преди 8 години
Колкото и да се хили и да се пъчи пожарникаря по кабеларките, каруцата България е трайно изостанала на всички възможни последни места в Европа.
65
16
 
4
 
! Отговори
Stuttgart преди 8 години
До Анонимен 62. През времето на комунизма, Българина не смееше да критикува правителството,защото имаше лагери и затвор за това. Сега Бг. има право да изказва свое мнение в пресата или по улиците. Той е вече с голями претенции, но да си мръдне пръста за работа... Ти си гледаш с години дупките пред къщи, а не вземеш лопата да ги позапълниш, да изглежда чисто и уредено. Но такъв си ти, такава ти е и държавата. Излез навън да работиш, да видиш как се изкарва хляб, а не само да плюеш.
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако ви се похваля ,че съм построил нещо ще ни кажете разиграл се бе да ама щом е тоя може,
63
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсионерите пак са със замразени пенсии.
62
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това значи че Тиквата не събира достатъчно данък за пътищата.
61
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя човек колкото построи , бай Тошо не можеше да го боядиса.
60
2
 
1
 
! Отговори
Загубени в превода преди 8 години
Аз думите на Бойко така ги разбирам-сомовете са охранени,защото за яли*,ние българите сме добре,защото ядем сомове с *,но това е за здраве