Цацаров за Конституцията: Добре е, че има консенсус!

Преценката на проекта ще бъде на депутатите, допълни той
28 юли 2015 16:55,
0
Цацаров за Конституцията: Добре е, че има консенсус!
Снимка: Булфото, ахрив

Добре е, че има консенсус за новия проект на Конституция. Преценката на проекта ще бъде на народните представители, коментира днес главният прокурор Сотир Цацаров.

Според него са необходими и промени в НПК, "но това не рефлектира върху доброто, което се получава с конституционния проект". "Вярно е, че то се получи в 12 без 5, но важен е крайният резултат", каза Цацаров, цитиран от БТА.

Още по темата

Попитан кои трябва да бъдат най-неотложните промени в НПК Цацаров каза, че на първо място те трябва да бъдат в частта за разследването, като се ограничи формализма и се усъвършенства начина, по който започва досъдебното производство.

"В частта на съдебното производство трябва да има открито предварително изслушване, на което да се решат всички предварителни въпроси и на което да бъдат изчерпани всички възражения за връщане на делото или решения на съда за връщане на делото", отбеляза главният прокурор.

Според него при положение, че разпоредителното заседание е минало и съдията докладчик се е запознал с делото, всяко връщане на съдебното производството от зала е необосновано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари