Кунева: Нямаме лукса да отлагаме антикорупционният закон!

Само този закон обаче не може да реши всичко, заяви още тя
28 юли 2015 12:45,
14
Кунева: Нямаме лукса да отлагаме антикорупционният закон!
Снимка: БТА

Съдебната реформа и антикорупцията са две страни на една и съща монета. Това заяви вицепремиерът Меглена Кунева на кръгла маса "Създаване на работещи антикорупционни политики в България: успешният опит на европейските страни", цитирана от БТА.

Кунева посочи, че без съдебна реформа няма как да направим антикорупционна политика, но и без силно аниткорупционно законодателство няма как да се направи съдебна реформа. Тя отбеляза, че антикорупционният закон е първата крачка в изкачването на стръмен хълм - в момента, в който спрем, ще се върнем назад. "Затова не бива да се спира, но и да не мислим, че само този закон може да реши всичко", коментира тя.

Меглена Кунева заяви, че трябва да се даде публичен знак, че няма да има повече формални проверки. Тя обясни, че в закона има група текстове, които са буквално по казуси, и по думите й това е достойнство. "Оказва се, че нямаш закупено жилище, но живееш в апартамент или къща, която в пъти надхвърля твоите възможности, длъжен си да го декларираш, независимо от обяснението че приятел ти е дал да го ползваш", даде пример Кунева.

Тя отбеляза въпросите за практическото съжителство и анонимните сигнали и допълни, че ще се въведат всички необходими правила, за да няма злоупотреби.

Меглена Кунева коментира също, че всякакви уговорки, че не знаем какво се случва и трябва да правим още изследвания във връзка с корупцията, не са верни. "Има изследвания, въпросът е в каква степен България може да направи от тези изследвания политика, която работи", отбеляза тя. "Нямаме лукса да отлагаме и нямаме лукса да се оправдаваме, тези две неща трябва да бъдат забравени", заяви вицепремиерът.

"Не знам дали ще направим идеалното, но трябва да направим възможно най-доброто", отбеляза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
Въпросната личност дали си е деклаарирала всичко. Щото ако и се спретне и на нея една проверчица дали няма да цъфнат много недекларирани блага. Крадеца вика дръжте крадеца. Това е техният лозунг. БОЖЕ ПРИБЕРИ СИ ВЕРСИИТЕ!!!!!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво получава заплата ,тази девойка ?!?!Всеки средностатистически българин /до колкото са останали такива / може да го каже и го знае това !!Аз не искам да й Плащам !!!!!!!!!!!!!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Не Кунева. Нямаме лукса да ви търпим безобразното управление
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ami nali s korupzia si doshla do tuk, be Kurneva ......zmijata na simkata e olizetvorenie na vsichko antibalgarsko.....
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Закони - хубаво, но като не се прилагат, каква полза от тях? Трябва да има контрол и реални действия.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
GADNA ,KRIVOUSTATA KOMUNISTKA
1
1
 
8
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Само за вас няма закони, хайдуци!!!