Партии-падащи звезди заплашват демокрацията

Лобизмът и политическият PR подменят дебата, обвини БСП
28 юли 2015 13:37,
20
Партии-падащи звезди заплашват демокрацията
Снимка: БТА

Демокрацията в България е заплашена от проекти и партии, които минават като падащи звезди през небосклона. Това обяви лидерът на БСП Михаил Миков в декларация от парламентарната трибуна. 

Той не конкретизира кои формации има предвид, но обясни, че идейните цели не подменят, а мнението на хората вече няма значение. "Това е така, защото лобизмът и политическият PR подменят дебата", каза лидерът на БСП.

Михаил Миков обяви, че партията му е против използването на демократични инструменти за политически PR. Лидерът на БСП каза това веднага след словото на президента в подкрепа на изборния референдум и преди дебатите за насрочването му. 

"Ще се обявим против това отгворността на институциите да се прехвърля върху гражданите", каза още Миков. 

Той беше категоричен и че истинските проблеми на българите в момента са бедността, несправедливостта и демографската криза.

Миков обяви и че много от българите са изключени от демокрацията заради това, че образованието и здравеопазването все повече се превръщат в пазарен принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
До Наблюдател Свраков: В България има доста проблеми, но отговорността за повечето от тях не е на БСП. Ако проследим назад във времето какво се е случило по време на т.н. преход, то най-големи поражения на държавата е нанесло управлението на Иван Костов. По негово време почти всичко, което можеше да се нарече промишленост, беше унищожено.На второ място - правителството на Филип Димитров, което унищожи селското стопанствоИ на трето - това на ГЕРБ от първия му мандат с Дянковщината.
12
0
 
2
 
! Отговори
Свраков преди 8 години
Че то има ли демокрация в България и за кого,защото българите нищо не разбраха до сегащо е демократично общество,някакви около демократични наченки и то пак не е същота.Намери се кой да говори за демокрация,пияндурник,не му е мястоот там.
11
3
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Неможе да се отнеме "нещо" дето изобщо го няма. А да го няма основно го дължим на недуразумението Миков и "компания".
10
2
 
4
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До Асеновец от Москва. Само дето ГЕРБ натрупа 10 x 365 дни и на всички избори са първи. Нещо май не се вързва с еднодневките, а и няма изгледи скоро да спре да побеждава, камо ли да изчезне. Завист, завист червена.
9
1
 
5
 
! Отговори
Жибор преди 8 години
Само е забравила добре оградусената Мика да добави,че най-убедително падащи са неговото собствено Бе-Сепе и неговия руски сателит "Атака"!
8
2
 
5
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Червената звезда пада, пада, пада....
7
0
 
8
 
! Отговори
Гошо тъпото преди 8 години
Те от БСП са ги измислили тези думи - популизъм и демагогия. По лъжлива партия от това може да бъде само ДПС-то. Кога ли ще се разкарат от парламента, ей....
6
11
 
3
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Партии еднодневки като НДСВ, ГЕРБ, РБ, ББЦ нямат място в политиката
5
2
 
10
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 8 години
Поредната доза метафори и празни приказки. Не разбраха ли вече, че ако не могат да формулират конкретни решения и становища, на следващите избори може и да не видят парламент. "Миков обяви и че много от българите са изключени от демокрацията заради това, че образованието и здравеопазването все повече се превръщат в пазарен принцип." Май има предвид "българи" от електората.
4
0
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ако беше жив преди петстотин и малко години ,този човек щеше да открие Америка,която днес нямаше да е същата
3
1
 
17
 
! Отговори
ХА ХА преди 8 години
Миков иска да каже:Страх ме е, че с тия референдуми и промени по изборния закон, тарикатите милионер-социалисти ще останем извън парламента!
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MIKOV OMRAZNA MI OT TEBE--VECNO SI PIAN,A AKO NE SI TO ZNACI SI LUD.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде чиърс, хлъц !