Москов да обясни за убития в Курило? "Не", реши НС

За втори пореден ден БСП иска яснота по скандалния случай
29 юли 2015 10:04,
5
Москов да обясни за убития в Курило? "Не", реши НС
Снимка: архив, Reuters

Мнозинството депутати не пожелаха да изслушат здравният министър Петър Москов за насилието над лекар-пациент в психиатричната болница в Курило. 

Предложението за това направи БСП. "Това е поредният случай на насилие", каза соцдепутатът Емил Райнов. Той поиска изслушването на здравния министър да е първа точка в дневния ред. Мнозинството депутати обаче гласуваха "против" и "въздържал се".

Още по темата

Това накара Чавдар Георгиев от БСП да поиска прегласуване."Това е симптоматичен случай и министърът трябва да бъде изслушан", каза той. 

Това е вторият ден, в който социалистите поискаха министърът да вземе публично отношение към скандалния случай, който стана ясен миналата седмица.

Тогава кожният лекар от Пета градска болница Илко Иларионов, попаднал в Курило след закриване на отделението му, бе пребит в психиатрията. Няколко дни по-късно той почина в "Пирогов".

Първоначално бе съобщено, че Иларионов е пребит от лекарите, но по-късно това бе отречено и се каза, че побоят е извършен от други пациенти в болницата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
9
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
Пазят си го наркомана Москов като писано яйце... Защо да дава обяснения за насилие на лекар над пациент, като може да бълва интервюта как той е най- великият. Как диабетиците не се нуждаят от вливания за полиневропатия, как на онкоболните лекарствата са им много и само разходват средства от касата.... те и без друго ще умрат
2
0
 
8
 
! Отговори
hjk преди 8 години
Ами починалия лекар е имал нужда от социална и психологическа подкрепа първо.След това от лекарства и клиника. Загубата на работа е стресово събитие. Сигурно е бил на повече от 35 години което допълнително влошава преспективите за нормален нов старт в живота.
1
4
 
6
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 8 години
Това е популизъм и лош тип западно махленско мислене. В една пирамидална структура на управление човека на върха не се разпорежда пряко, макар и да има отговорност, за всяко едно нещо което се случва на дъното. Също както и с онва палестинско момиче което се разрева пред Меркел. Какво ще говори Москов за криминално деяние в болница. Това е работа на следователите и прокуратурата. Най-малкото трябва да искат обяснение от Бъчварова.