Не бламираха президента, а народа!

Разочарованието ни е дълбоко, призна Екатерина Захариева
29 юли 2015 20:27, Красимир Ангелов
34
Не бламираха президента, а народа!
Екатерина Захариева. Снимка: Булфото

С решението на НС за отпадането на два от въпросите за референдума, бламиран не беше президентът, а бламирани бяха основно хората, заяви в предаването "Лице в лице" по bTV Екатерина Захариева, началник на кабинета на президента и бивш вицепремиер.

Още по темата
Както е известно, преди ден само един от трите предложени от държавния глава въпроса за националния референдум бяха приети от парламента. Той касае електронното гласуване, а въпросите за мажоритарния вот и за задължителното гласуване, не събраха необходимата подкрепа.

"Не беше очаквано само един от въпросите да остане и разочарованието ни беше дълбоко", призна Захариева.

Тя обяви, че за нея е голямо разочарование гласуването на РБ, които също са участвали в събирането на подписите. "Голяма част от депутатите, които гласуваха против, всъщност се бяха подписали под тези въпроси”, посочи Захариева.

Тя изрази мнение, че ако са били зададени въпросите за мажоритарния вот и задължителното гласуване, това е щяло да даде устойчивост на реформата в изборните права. "Това щеше да повиши доверието в политическата система, в партиите и институциите”, категорична беше Захариева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
на всички стана ясно че тнр политици са срещу народа личните им интереси са над тези на населението способни са на всякакви мерзости докато са на власт нии такава полит ическа система не щем
13
1
 
4
 
! Отговори
ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО преди 8 години
Много хора гледам искат излизане от НАТО. От ЕС съм съгласен икономически ни заробват. Но, излезем ли от НАТО, какво ще спре рашките или Турция да ни нападнат ? Турците нямат проблем с геноцид над собственото си население, да не говорим за нас. Ако сме в НАТО имаме някаква макар и не много добра но поне някаква отбрана . Ако сме извън НАТО сме сами срещу света. ОТ ЕС ТРЯБВА ДА СЕ МАХАМЕ ВЪЗМОЖНО НАЙ-СКОРО, колкото повече стоим, толкова повече ни заробват и разрушават икономиката.
12
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е крах за Плевнелиев, а за България!Росен си има фирмите и акъла, повече от 20 години има строителен бизнес в Германия, но простия народ ще плаща глупостите на комунистите!
11
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***!
10
4
 
7
 
! Отговори
PD преди 8 години
Браво Кате!И идея си нямам колко си била полезна за род и родина, но признавам, че точно го каза. Не зная защо всички решиха да коментират, как отказа на народните представители, да зачетат волята на народа за референдум в три точки, има общо с президента. Дори и да е така, накажем ли вестоносеца, ще променим ли смисъла на веста която ни носи? ДА забихме още няколко пирона е ковчега на народовластието. Територия а не държава. Мир на праха и.
9
0
 
3
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 2, 5 и 8. Големи глупости сте написали и тримата, ако не сте един.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не мога да разбера ,този референдум заради подписката ли е или затова че го иска президента ? Президента по конституция няма законодателна инициатива и не може да иска референдум.Ако е заради подписката искането за референдум би трябвало да го внесе председателя на НС Цачева. Президента може само да определи датата на референдума след като той е одобрен от народното събрание. Та Плевнелиев директно наруши конституцията.Но в България всичко е възможно.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 14: Под "гадове" сигурно имаш предвид пишман-реформаторите. Точно техните гласове липсваха, за да се приеме.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де . Ако се въведе мажоритарна система какво по честни почтени депутати ли ще изберем ?Е като президента е мажоритарен вот какво имаме президент или пецидент ? Я се огледайте кметовете.Нали и те са мажоритарен вот.Колко от тях са свестни почтени или поне 90% от тях играят с обществените поръчки.Е при мажоритарен вот в парламента ще имаме три партии , ГЕРБ ,БСП и ДПС.Просто няма шанс някой друг да се намести в статуквото.Погледнете Англия , вече стотици години две партии и сега още една.
5
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хората се чудят как да преживеят месеца а тая шайка си играе на безсмислени референдуми. Срам и позор
4
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа няма офшорни сметки като Плевньо, да не слагаме знак на равенство между това, което иска той, и което искат хората.
3
1
 
17
 
! Отговори
От Морето преди 8 години
тежки думи за народа ,тежко падане на долу
2
8
 
19
 
! Отговори
Берлин преди 8 години
Много ми се иска да излезете от ЕС и НАТО!
1
15
 
21
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Не е лошо това нещо от снимката да не използва народа като оправдание за личния провал на шефа си . Колкото до въпросите за референдума те бяха не на място и меко казано изобщо не вълнуват хората иначе е вярно много боли когато и свои ти сложат пръста.