Пазителките на реда – вече с поли под коляното

Жените чисти и спретнати, мъжете – подстригани и обръснати
Обновена: 29 юли 2015 16:51 | 29 юли 2015 10:48,
42
Пазителките на реда – вече с поли под коляното
Снимка: МВР, Старите униформи на служителките

Край на полите над коляното в униформата на МВР служителките. Оттук нататък жените пазителки на реда ще носят само поли с дължина под коляното. Това става ясно от проект на наредба за униформените във вътрешното министерство. Досега те бяха малко по-къси, показват снимките на униформите на сайта на министерството.

Облеклото на главния секретар на МВР, на старши комисарите и на задграничните представители на ведомството ще са в черен цвят. Служителите от Националната полиция и на областните дирекции ще са в тъмносини униформи, както досега. Граничарите пак ще са в зелено. Графитеносиво и тъмносиньо ще са цветовете за пожарникарите. С черни униформи ще са антитерористите от Специализирания отряд за борба с тероризма, жандармеристите, както и специалните групи, които се използват при арести на опасни бандити.

Те и антимафиотите от ГДБОП могат да носят и камуфлажни дрехи. Цивилни може да са разследващите полицаи, както и началниците на дирекции и заместниците им. При специални задачи редови служители също може да не носят униформи, пише "Труд'.

Пазителките на реда – вече с поли под коляното

Униформите ще се осигуряват от бюджета на МВР, пише още в проектонаредбата. Там е записано и че при невъзможност да бъде изпълнена заявка за униформа на служител за календарната година, тя ще се осигури на по-късен етап при наличие на финанси.

Зимните униформи служителите на МВР трябва да носят от 1 октомври до 30 април, а летните - през останалото време. В зависимост от метеорологичните условия шефовете може да променят тези срокове.

В новия проект е записано, че служебното облекло се носи закопчано, а фуражката, шапката или пилотката - наложена върху главата. В наредба от 2004 г. бе изрично споменато, че когато служителите са в униформа, не се допуска носенето на обици, гривни и накити, с изключение на жените. Както и че облеклото трябва да е чисто и изгладено, а мъжете да бъдат прилично подстригани, обръснати и с естествен цвят на косата. По-късно тези изисквания бяха премахнати от наредбата.

В проектодокумента е записано, че във всяка служба ще има комисия от 7 души, която ще контролира дали униформените носят правилно и поддържат в добро състояние облеклата си. Забранено е служителите да продават или преотстъпват униформите си.

През май т.г. правителството предостави допълнителни 5,5 млн. лева на МВР за осигуряване на униформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
S POLA POD KOLIANOTO,NO RAZGOLENA OTGORE-DA SE VIGDA KAK SLAGAT PODKUPA V SUTIENA.
13
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Няма ли да влезем в преразход на платове?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
зимни унифолми няма ли
11
0
 
10
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 8 години
До заря70-80% от училищата имат униформи.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дължината на полите и на снимките е примлива в наши дни, НО хайде да се разберем под или над ще е, че тая новина стана поредната тъпотия с фактологични грещи, скалъпена от днес.бг
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тези снимки полите са НАД коляното ???
8
1
 
12
 
! Отговори
Ченге преди 8 години
А мъжете зимата с наполеонки!
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само не разбрах кога ще им сменят шапките със забрадки. ??
6
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво става с казармата.? Всички младежи навършили 18 години без средно образование да ги прибират в трудови войски. В тази държава има работа, а не да се редят всеки месец пред банкоматите да дърпат държавни пари и да мислят къде да крадат и хулиганстват.. Женен неженен ако ще да е с 5 деца навърши ли 18 в казармата- трудови войски.
5
4
 
11
 
! Отговори
anonym преди 8 години
До Анонимен 4И като се събуди к'во стана?
4
4
 
26
 
! Отговори
АА преди 8 години
Така трябва да е във всяко държавно учреждение. В НАП, например,в салоните дамите-служителки ни обслужват полуголи. Виждат се тлъсти коремчета, блузи без презрамки и т.н
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато министърката нищо не разбира и не знае как да подобри професионализма и интелигентността, се предприемат безмислени мерки. Задължително е да са чисти полицаите и без шкембета. Но не е така. А какво се прави за да са полицаите адекватни на определени ситуации, да уважават хората дошли при тях за помощ а не да ги третират като престъпници. Отидете в което и да е районно и усетете отношението, веднага на "ти", чакане и размотаване, убеждаване, че не е необходимо да се оплаквате и т.н.
2
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така трябва да бъде. В цял свят във тези учреждения ходят с поли под коляното или до коляното. Миналата седмица имах работа в Столична община и една госпожа над 30 беше с много къса и много тясна пола. И когато се наведе за нещо да ми направи справка и се видя бельото. Явно е объркала местоработата си.
1
1
 
31
 
! Отговори
Момо преди 8 години
А къси *** за мъжете няма ли?