Пенсионната реформа – автономна, поиска пак Калфин

Тя трябва да е максимално имунизирана от икономическия цикъл
Обновена: 29 юли 2015 20:37 | 29 юли 2015 20:35, Красимир Ангелов
25
Пенсионната реформа – автономна, поиска пак Калфин
Ивайло Калфин. Снимка: Булфото

Правителството се опитва да направи пенсионната реформа по-автономна, за да не зависи тя от икономическия цикъл, обяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин в предаването "Още от деня" по БНТ.

Още по темата
"В противен случай би означавало, че ако икономиката ни върви добре, пенсиите ще се вдигат, но като не върви, ще има спад", аргументира се той. По думите му пенсионната система трябва да бъде максимално имунизирана от икономическия цикъл, за да може хората да разчитат на доходите си.

Калфин отчете, че повечето хора смятат, че пенсионната реформа е несправедлива, защото са запознати с формулите, по които се определят пенсиите и констатират, че доходите, които получават като пенсионери не са достатъчни.

"Точно тези неща се опитваме да ремонтираме чрез тези промени. От една страна гарантираме сигурност, чрез промяна във формулата, за това, че тези, които излизат в бъдещи години в пенсия, ще получават по-високи пенсии. В същото време се получава един ресурс, който държавата ще може без да разтърсва цялата система да го насочва към хората с ниски пенсии”, посочи Калфин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако няма добре платена работа за младите няма от къде да има и нормална пенсия за старите.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този плужак работил ли е някога? От канцелария в канцелария, а колко е откраднал само той си знае. Над 60 от 10 8 са със сериозни заболявания. Елате и вижте по болниците! Българина и българката са разсипани! Рак, левкемии, кръвно, остеопорози, каквото се сетите. И как ще живеят до 65, кой поне да ги храни ако нямат деца? Когато народа се вдигне защото държавата се тресе от прости и крадливи управници този Калфин трябва да се набучи на кол и да остане там докато го изкълват гаргите за назидание.
12
1
 
5
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 8 години
ИСКАМЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ПЕНСИОННАТА РЕФОРМА...
11
1
 
6
 
! Отговори
11 преди 8 години
Всички сме прецакани - и младите и старите! Калфин, ти също! Това ти е последния мандат и ще те помним и споменаваме като най-жестокия Министър на социалното изтребление!
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно, ако и скромните пенсионните фондове бъдат откраднати от политиците ни, защото икономика липсва и не може да ги пълни, тогава каква песен ще запее това посткомунистическо ***?! Сигурно ще разчита на платените си избиратели да внасят осигуровки за пенсия...А,Бе Ваш'та....=АБВ..
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
DO VSICHKI BALGARI NAD 18 GODISHNA VAZRAST PONEJE NEMA DASE DOJIVEE BALGARIN DA STIGNE DO PENSIA PO STAROST NA 67 GODINI E REDNO DASE PENSIONIRAME PO INVALIDNOST KOLKOTO PORANA TOLKOVA TEZI NEMA DA MOGAT DA KRADAT SHTOT SHE TREBE DA PLASHTAT I PENSII ZA INVALIDNOST ,A POSLE KOI OSTANE DA E JIV I ZDRAV DA SIE POLCHAVAI ZA STAROST
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз, не вярвам ,че ще получа пенсия дори да се спукам от работа,млад съм ,2050 може би трябва да съм пенсионер , ама надали.Тогава новите "българи",ще изтрепват,малцинството стари българи,те ли ще ми плащат пенсията.хаахахахахСигурно сте луди,1 стотинка няма да дам на катуна България.
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България е 26 години все спад и ако продължи така с реформите на ГЕРБ през 2037 г. няма да остане жив и 1 пенсионер освен депутатите и ромите.
6
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
до 3 браво братчед,та кой беше тоя калфа,роднина на станишев,на доган,на борисов *** та той голем специалистен бе братчет от военни разбира та за президентин та чак пенсии да прави бе братчет,евалла му па машаллах ша го правим на мавзолей на него.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе Калфа,що не приехте поправката на ощетените след 1960 год при пенсиониране.тиквата ли ти каза да го ахнеш.
4
0
 
16
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
Това не е реформа, а мираж като в пустиня за младите хора.
3
1
 
19
 
! Отговори
sallaadin преди 8 години
Договорът за ползване на нашите военни бази от НАТО е сключен на 26.04 2006г. Безвъзмездно и с право на екстериториалност. Подписът е на другаря /господин КАЛФИН
2
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфин щеше да е далеч по-добър президент от онова нещо в момента.
1
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** ! - Вземи си 100г шофьор и 100г секретарка пидалРазпродадохте на безценица целия печеливш бизнес в БГ на чужди изедници - Еон, Чез, тия с ВиК ....