Правят разузнавателна общност, премиерът шеф

Съветът по сигурността ще изготвя анализи и прогнози
Обновена: 29 юли 2015 18:40 | 29 юли 2015 18:29,
24
Правят разузнавателна общност, премиерът шеф
Снимка: Булфото, архив

Парламентът създаде разузнавателна общност, която ще е част от новосъздадения Съвет по сигурността към Министерски съвет. Това стана след като депутатите приеха окончателно на второ четене рамковият закон за управление на националната сигурност.  

Съветът по сигурността пък е на подчинение на премиера, е записано в закона.  

В разузнавателната общност влизат секретарят на Съвета, главният секретар на МВР и шефовете на ДАНС, Държавна агенция "Разузнаване" и "Военна инфрмация".  

"Премиерът ще е шеф на разузнавателната общност, ще е нещо като шеф на разузнаването", възмути се соцдепутатът Красимир Янков.

Той попита и дали вносителите могат да кажат дали Барак Обама е шеф на разузнаването в САЩ. 

"Разузнавателната общност ще е част от Министерския съвет, няма нищо странно, че премиерът ще е начело", отвърна рефрматорът Атанас Атанасов. 

Разузнавателната общност ще изготвя по своя инициатива доклади за националната сигурност. При нужда към състава й ще се присъединяват и лъководни служители от министерствата. 

С новия закон се регламентира дейността на Съвета по сигурността. Той ще изготвя анализи и прогнози, свързани със защита на националната сигурност. 

В закона е записано и че правителството ще предлага на президента да назначи и освободи шефовете на ДАНС, Държавна агенция "Разузнаване" и служба "Военна информация". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се побърза да се даде на БиБитко корона и жезъл, и да си го произведем Цар на българите, ама пожизнено. Така няма да се плащат пари за изборите, той ще царува ли царува докато от родината нищо няма да остане. Няма да има НС което да смуче от бюджета, пара ще се спести, сума ти пара!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е най-хубавата новина, която някои хора сме прочели до сега.
15
0
 
6
 
! Отговори
Баба Пръдла преди 8 години
Явно никой от гласувалите закона не е разбрал какво е това разузнавателна общност. Пък и не е имало кой да им обясни. Също така нищо не е разбрала и Верочка, авторката на горната дописка.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не говорим за нормалните държави, а да гледаме себе си. Вече знаем, какво може да излезе от това. При предния мандат на ГЕРБ дори министри са започвали разговорите си със "Здравей Цецо", защото са знаели, че той ги подслушва.
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая общтъност кво ше разузнава ? Нищо нали ?
12
1
 
5
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Bulgaria imashe nujda ot tazi slujba.super ideia.moje bi dori lipsvashtoto zveno
11
0
 
4
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Запишете ме да участвам безплатно)
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А кой друг, кой ако не е Нашето Слънце, Нашето Спасение, Нашия Любим Вожд, вечна слава на Победителя! Да живей, живей, докато не изчезне и последния българин.
9
1
 
10
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Доколкото знам имаше една такава агенция и се казваше БОРКОР - резултата от работата и беше нулев, но пък там се бяха намърдали едни изпаднали третокласни политици и един бивш шеф на ДАНС, и той с неясни ориентири, сега имаме малко пари и дай да имитираме дейност пред народа, ПРОСТО НЕ ВЯРВАМ НА НИКОЙ И НА НИЩО.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Препоръчвам им да разузнаят малко повече за климата и колко спешно е да действаме, промените, които предстоят в реалността, за това какво е реалността, вселената, законите на тази физическа реалност, някои духовни практики и промени в съзнанието и начина на мислене и до какви промени може да доведе това, както и възможностите за развитието и разширението на съзнанието, балансиране на егото и други такива дейности, които ще доведат и предизвикат нещо по-приятно и позитивно за всички ни.
7
0
 
9
 
! Отговори
като в Украйна преди 8 години
Всички си е точно. Съветът по сигурността ще е филиал на Цру. Това ще легитимира пожарникаря като агент на Цру. Фактически шефа на Цру ще е шеф на Съвета по сигурността. Като в Украйна.
6
0
 
13
 
! Отговори
консултанти преди 8 години
Като консултанти към Съвета по сигурността ще бъдат привлечени бистришките тигри, Маргините, Пашата, Баретата, Маджо и братя Галеви.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Става все по-безсмислено!
4
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
най после борисов успя да яхне сигурността в тази смешна държава
3
1
 
15
 
! Отговори
Лъки преди 8 години
Лъководните - сигурно идва от думите воден и лък ще са неоценима помощ на съвета.
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вся власть Советом!
1
2
 
25
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Бог Тиквун оправи кмета на Созопол сега ще оправи и разузнаването какво да се прави като си разбира от всичко, блазе му.