Калфин за пенсионната реформа: Справедлива е!

С нея се поправяла съществуващата сега несправедливост
Обновена: 30 юли 2015 14:05 | 30 юли 2015 10:34,
23
Калфин за пенсионната реформа: Справедлива е!
Снимка: кадър bTV

Тези, които работят трета категория трудq работят по-дълго от необходимото, коментира в студиото на bTV социалният министър Ивайло Калфин критиките към новата пенсионна реформа на която той е автор.

Още по темата

Той поясни, че в момента средната възраст за пенсиониране е малко над 57 години, което показва, че има много изключения. Калфин подчерта, че с новоприетите промени в Кодекса за социално осигуряване се поправя съществуващата в момента несправедливост.

"С новоприетите мерки човек може да се пенсионира и година преди 65, стига да е достигнал нужните години стаж, но ще взима намалена пенсия", поясни министърът.

На въпроса какво ще направи държавата за хората в предпенсионна възраст, които са останали безработа, той коментира, че е нужно да се стимулират работодателите да наемат подобни работници, така освен всичко друго те имат и богат опит и висока квалификация в сферата си.

Министър Калфин коментира и темата за детските надбавки, като поясни, че в момента близо 2/3 от децата получават тези пари, и за да получат всички деца тези пари е нужно: или бюджетът за надбавки да се увеличи от 600 000 на 900 000 лева, или да се намали месечната сума от 35 лв.

Той обсъди и скорошните случаи с насилие над деца като подчерта, че твърде много хора стават свидетели на подобни инциденти, но не се намесват, а са силни само на думи в интернет пространството.

Ивайло Калфин поясни, че става въпрос за деца, които живеят в семействата си и затова те не са предмет на социални грижи, а става въпрос за престъпления, които трябва да бъдат разследвани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
ПАК СЪМ АЗ,ТАЗИ 13 ГОДИШНА ДОНОРКА НА БЪЛГАРИЯ.ИМА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗДРАВНО ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ В БЪЛГАРИЯ-И КАКВО ПОЛУЧАВА ЧОВЕК НАСРЕЩА?ВИЕ ТАМ ГОРЕ ВЪОБЩЕ ЗНАЕТЕ ЛИ НЕЩО?ЧОВЕКЪТ ПОЛУЧАВА ЕДНО НИЩО-МИЗЕРИЯ,ЛЪЖИ,ЛОШО ОТНОШЕНИЕ.АЗ ЛИЧНО СЕ ЧУВСТВАМ УНИЗИТЕЛНО,ГРОЗНО!ДА СИ ПРАВИМ ПРОФИЛАКТИЧНИ ПРЕГЛЕДИ И ИЗСЛЕДВАНИЯ-ЗАЩО ЛЪЖИТЕ ХОРАТА.ЕДНА ПЪЛНА КРЪВНА КАРТИНА НЕ ИСКАТ ДА МИ НАПРАВЯТ И ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ДАВА И ПРАВИ ПО ЗДРАВНА КАСА В БЪЛГАРИЯ!СТИГА ТАМ ГОРЕ СТЕ БАЛАМОСВАЛИ ХОРАТА,ЧЕ РАБОТИТЕ ЗА ЗАПЛАТИ
14
0
 
0
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
АЗ СЪМ ДОНОРКА НА БЪЛГАРИЯ ПОЧТИ 13 ГОДИНИ!КАК НЕ ВИ Е СРАМ ТАМ ГОРЕ ДА ОБСЪЖДАТЕ СМЕШНИТЕ 35 ЛВ.ДЕТСКИ НАДБАВКИ!ВИЕ ВЪОБЩЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ДА СИ БРОИШ СТОТИНКИТЕ И СТОМАХА ДА ТИ Е СВИТ ОТ ПРИТЕСНЕНИЕ КАТО ИЗЛЕЗЕШ С ЕДНО ДЕТЕ НА РАЗХОДКА....ХОРАТА С ПРАВО СА ОЗЛОБЕНИ,СЛЕД КАТО НА ДЪРЖАВНА РАБОТА СЕ ОТИВА С ПАРТИЙНИ ПРОТЕКЦИИ И ТАМ ИМАТ МНОГО ПРЕФЕРЕНЦИИ БЕЗ ДА СИ ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИТЕ.ОТ КЪДЕ ИДВАТ ТЕЗИ ПАРИ?-ЕСТЕСТВЕНО ОТ ДАНЪЦИТЕ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР,КЪДЕТО СТРЕСЪТ Е ГОЛЯМ И СИГУРНОСТ-НИКАКВ
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калфин , ти си опасно ***.
12
0
 
2
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Справедлива... Колкото и социалния министър е справедлив...
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този не се чува к`ви глупости ръси, а и всички останали в тоя парламент! За пореден път убеждавате народа си, че тук няма да има никога нормална държава...последствитята ще бъдат страшни т.е. вече са!
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оядена !!
9
0
 
6
 
! Отговори
симеонов преди 8 години
не ми е ясно защо балерините трябва да се пенсионират на 40 г. Мая Плисецкая игра почти до края. Едно време стюардесите като минат 35-38 г. ги изпращаха администраторки по хотелите.Не е задължително балерините да почнат да получават пенсия толкова рано. Могат да работят и друго. Не съм против тях като хора но за да се дадат едни пари трябва да се вземат от някъде. Същото се отнася и за полицаите и военните.
8
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Реформа по определение е "значителни изменения към по-добро".И какво му е справедливото на последните промени?Реформа разбира се няма, но къде акъл в политици и тези, които говорят за тях? За Калфин и останалите било справедливо да работи до средната продължителност на живота. Мъжете в България тази година умират средно май на около 63-66 години, но статистиката казва друго - доживелите до тази година мъже, ще живеят средно до 69 години, което е нещо съвсем друго.
7
1
 
11
 
! Отговори
аз ли не съм добре . преди 8 години
или всички, подобни на тоя ... !!! ?? среден живот на човек на земята - 67 години ... пенсия на 65 .. вноски 40 години по 12 месеца по ... 100 ( доста повече са реално за нормална работа за нормален работещ !!!! но нейсе !! ) = 48000 лв .. с лихви и доходност .... за 40 г = айде !!! 50 000 :) !!!! .... 50 000 / ( 2 * 12 ) = 2083 лв на месец пенсия .... АЛООООООО !! това не е реформа - нарича се КРАЖБА !!!!!!!!!!!!!!!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Назначете тогава 70 годишни дядковци и баби с бастунки на морето да бачкат като балмани защо има възрастова дискриминация.
5
0
 
9
 
! Отговори
Цветанка преди 8 години
Въртят,сучат,не дават и няма да дадат на обикновените хора пенсии! И може и да дочакаме да спрат окончателно пенсиите и да дават с голяма мъка само социални,някъде около 80 - 100лв. на човек....само гледайте какви ще ги забъркат тия кожодери!?....
4
2
 
13
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ха ха ха,алабализми от човек който работи в партия,без значение коя, всичките са престъпни,та когато партиината принадлежност и работното място са едно и също нещо ставам раздразнителен,предполагам има и други като мен
3
9
 
5
 
! Отговори
Айде стига мрън-мрън преди 8 години
До писна миДа си станал миньор/ка или балерина или балериньо , но не си . Ще работиш до 65 и нема да мрънкаш , ако искаш изобщо да вземеш някаква пенсия. И на милиционерите им направиха възраст 55г. За да има професии с ранно пенсиониране има причини за това . Да си си избрал една от тях. Да беше станал/а милиционер/ка. След като възможностите ти не ти го позволяват ще бачкаш до 65 и ще ръкопляскаш.
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пенсионната реформа не е справедлива. Имаме си интернет и си го ползваме със здраве както на нас ни харесва, не се намесваме където не ни е работа защото си има полицаи за тази работа.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"На въпроса какво ще направи държавата за хората в предпенсионна възраст, които са останали без работа, той коментира, че е нужно да се стимулират работодателите да наемат подобни работници..."Калфин, хайде стига сте стимулирали работодателите! На това ли разчиташ? Боже, опази ни от социалния министър - с останалото ще се справим!