Първанов за "Борисов" – повече стабилен отколкото успешен

И АБВ иска ремонт на Конституцията - за политреформа
Обновена: 30 юли 2015 14:02 | 30 юли 2015 12:40,
16
Първанов за "Борисов" – повече стабилен отколкото успешен
Снимка: Булфото, ахрив

Управлението на правителството на Бойко Борисов е по-сторо стабилно, отколкото успешно, обяви лидерът на АБВ Георги Първанов в обобщение на плиключващия политически сезон.

Бившият президент прогнозира, че коалицията на ГЕРБ и РБ ще издържи и въпреки заплахите Реформаторите ще останат във властта и мнозинството няма да се разпадне.

Първанов отчете засилената комуникация между хората на Кънев и Кунева с ДПС през последните дни. "Включването на ДПС във важни моменти укрепва управлението", констатира още лидерът на АБВ.

Според него обаче стабилността и успеха са различни неща. Той обясни, че макар и в кабинета да има много успешни министри, има и такива, чиято работа е откровен провал. Първанов нарече вицепремиера Калфин най-успешния министър, осъществил най-отлаганата реформа.

Още по темата

През новия политически сезон АБВ ще стартира преговори и ще търси съгласие по промени в Конституцията и законодателството за стартиране на политическа реформа, стана ясно още от думите на Първанов. Той ще настоява президентът да получи право сам да насрочва референдум, без да му е нужна санкция на парламента. АБВ ще иска и промени в начина на финансиране на политическите партии и на регистрирането им. 

Георги Първанов обвини президента Росен Плевнелиев, че носи вината за проваления референдум заради упорития си отказ да направи въпросите си по-точни. В същото време лидерът на АБВ обвини и мнозинството, че по недопустим начин е отхвърлило както въпросите на държавния глава, така и предложенията на партиите към тях. Първанов нарече неуспелия референдум "тежък удар по пряката демокрация" и обвини някои политически сили, че искат да провалят утвърждаването й. Той отново защити тезата си, че ако референдумът не успее, Плевнелиев трябва да подаде оставка.

Лидерът на АБВ обвини управляващите в липса на комуникация, но изтъкна, че Борисов я е демонстрирал в преговорите за рефрма на Конституцията.

Вицепремиерът Ивайло Калфин пък набеляза новите политики, към които социалното министерство ще се устреми. Те са свързани отново с увеличаване на доходите, коледни надбавки, равенство между половете и борба с безработицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.. izmenika parvanov kostov dogan i ostanalata paplach parziti jalko che niamam granotomed .
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя бая се е наклал с крадени пари и руска захранка.
7
3
 
7
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Нито е стабилен, нито е успешен. ОСТАВКА
6
3
 
1
 
! Отговори
Pernik преди 8 години
Миков ли е писал текста?"... в обобщение на пЛиключващия политически сезон."
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СРАМ МЕ Е, ЧЕ СЪМ ГЛАСУВАЛ ЗА ТОЗИ ДА СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТ.
4
2
 
10
 
! Отговори
dadaf преди 8 години
Защо не напишете че бойко е съгласен да се увеличи тока ?
3
2
 
6
 
! Отговори
ДО РЕДАКЦИЯТА преди 8 години
"...по-сторо,плиключващия" - проверявайте написаното,защото в уважаван сайт като Вашият е недопустимо според мен да се допускат грешки.Взимайте на работа кадърни хора,а не само такива завършили българска филология или журналистика.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, няма такъв * като Гоце!!!
1
7
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Мазен руски агент...