За ОмбудсКой – нито дума, депутатите мълчат

Никой не пожела да се изкаже за кандидатите за омбудсман
13
За ОмбудсКой – нито дума, депутатите мълчат
Снимка: Булфото, ахрив

Нито един депутат не пожела да се изкаже за кандидатите за омбудсман, който парламентът ще избере днес с таен вот.

Кандидатите са двама - настоящият омбудсман Константин Пенчев, който беше издигнат за втори мандат от Реформаторския блок, и социалистката Мая Манолова, предложена от БСП. Мандатът на обществения защитник е пет години. Двамата кандидати бяха представени много накратко.

Още по темата

От името на РБ Корман Исмаилов обяви, че това, което е направил Константин Пенев е видно за всички, а лидерът на БСП Михаил Миков подчерта, че Манолова е защитавала правата на хората като депутат и в управление, и в опозиция. Депутатите имат един час, за да гласуват за един от тях в импровизирани секции в зала "Запад" на парламента.

Още от сряда в ранния следобед залата беше оборудвана с тъмни стаички и урна. На вратите бяха разлепени и списъците с имената на народните представители по азбучен ред, разпределени в три секции.

Всеки депутат на влизане в залата ще получи празен плик, в който ще сложи бюлетината с избраното от него име. Когато приключи тайното гласуване, деветчленната комисия, която беше избрана за провеждане на тайното гласуване за омбудсман, ще започне преброяване на гласовете.

Председателят й Евгени Стоев от ГЕРБ ще обяви резултата от трибуната на парламента. За да бъде избран, бъдещият омбудсман трябва да е получил повече от половината подадени гласове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
горчиво!!
6
1
 
4
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Майчето пак намаза далаверата. Великите уж-принципни ГЕРБ ще гласуват под строй за нея. Жалки са!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пепито,този сайт май още не работи. Показва едромащабна карта на София и дотук.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по добре да се оплакваме на арменския поп и ще спестим заплата от тези търтей
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В държава, като нашата всичко е възможно, дори политически дълбоко обременена личност с оскъдни познания по право да стане омбудсман. С избирането на Мая падението на държавността би станало завършено.
2
4
 
7
 
! Отговори
ТВ преди 8 години
ГЕРБ, огромна грешка ще бъде ако причините това на хората. Тя тъкмо е замълчала за известно време, а вие се каните да й дадете възможност пак да се показва навсякъде и да кудкудяка. Всяко нейно показване ще отблъсква хората и ще им напомня, че вие сте помогнали или не сте попречили да заеме тази длъжност. Осъзнайте се!
1
1
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Чакам да ми развалят настроението