Калфин зове за по-голяма диалогичност в коалицията

Нахока Радан Кънев, не било хубаво да общуват през Facebook
2
Калфин зове за по-голяма диалогичност в коалицията
Снимка: Булфото, архив

Лидерът на ДСБ Радан Кънев разбуни страстите в коалицията като нахока от САЩ ГЕРБ, че реформаторското мнозинство се пропуква заради "партизанските" им страсти и "мераци за служебна победа".

Още по темата

Към дебата се включи и вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин от АБВ.

"Не е хубаво през интернет и през Facebook да си общуваме в коалицията. Може би като се прибере в България, ще поясни повече", надява се Калфин.

Вицепремиерът смята, че би трябвало да има заседание на Съвета за развитие, защото е бил отложен два или три пъти.

Реформаторите обаче настояха днес това да стане още следващата седмица, въпреки че парламентът е във ваканция, а на заседанието на съвета трябва да присъстват ръководствата на парламентарните групи на коалиционните партньори, както и всички министри.

"Никой не е казал, че има толкова спешни въпроси, които трябва да се обсъждат в тази ситуация", коментира Ивайло Калфин.

Според него съветът не е задължителен етап от нито една реформа. "Налага се по-добра комуникация в коалицията и този Съвет за това е направен", посочи Калфин и допълни, че не може отношенията между коалиционните партньори да се изясняват в парламента, след като вече са влезли определени законопроекти. По думите му по-голямата диалогичност води до по-добър резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Народа ще ви оправи скоро време и то едно хубаво