Ковачка готова за ново име, но не ще силови методи

Въпросът ще е на дневен ред, но през септември
31 юли 2015 17:00,
9
Ковачка готова за ново име, но не ще силови методи
Снимка: БДЦ

Съпредседателката на групата на БДЦ Красимира Ковачка обясни, че е отворена за дебат за преименуването на групата в парламента, но не приема силови методи от страна на малцинството.

Още по темата

Това стана ясно от нейно изявление до медиите, което идва няколко часа, след като петима нейни колеги обявиха, че са подали молбите си за напускане на ПГ на БДЦ. Те обясниха, че очакват ръководството да реши дали да ги придвижи и така да разпадне групата, или да я преименува. От няколко месеца петима настояват в името на ПГ да се включи и названието на коалицията им "Народен съюз".

В изявлението си обаче Ковачка опроверга колегите си и обясни, че оставки при нея не са депозирани, а е научила за тях от медиите. Отсъствието на депутати днес пък провалило заседание на групата, на което да се обсъди името й.

"Важно е да се знае, че не зависи от мен какво да бъде името на парламентарната група. Има правилник, който гласи, че решения в групата се взимат след обсъждане и гласуване. Всеки народен представител е равнопоставен и има право на глас", обясни още Ковачка.

Тя допълни и че вече е заявила желанието си да обсъди името на групата и остава позитивно настроена това да се случи в началото на септември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТЕ ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ !
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До заряТази е сестра на нещото Ковачки ,какъв морал очакваш от тези главозамаяни същества!?
2
1
 
5
 
! Отговори
мразя дебили преди 8 години
Спрете да гласувате за депутати на олигархията и бялата мафия -тези безплатни кремвирши ще ви убият!
1
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко Кратуната се е изръсил сериозно. Все пак му трябват точно толкова "независими" депутати за пълно мнозинство, ако ДПС решат да му изневерят.Миналия парламент правеше същите номера от селиски вечеринки и пазаруваше здраво.Апропо Цветанов защо още не е в затвора ?