Миков за Плевнелиев – успял бизнесмен, неуспял политик

Лидерът на БСП брани Манолова от президента
31 юли 2015 15:49,
43
Миков за Плевнелиев – успял бизнесмен, неуспял политик
Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков се ядоса на президента Росен Плевнелиев за критиките му срещу избора на Мая Манолова за омбудсман.

"Президентът на Република България, обединител на нацията, за мен е един успял бизнесмен и  неуспял политик. Вече няколко години той прокарва всякакви линии на разделение в обществото по причини, които вероятно самият той невинаги разбира достатъчно добре", написа Миков в профила си във Facebook.

Още по темата

Вчера, пак чрез социалните мрежи, държавният глава изрази разочарованието си от избора на Манолова. В профила на президентството в социалната мрежа Twitter Плевнелиев заяви, че се е надявал парламентът да избере отчетливо безпартийна личност с безспорен обществен авторитет.

"Господин президент, моля Ви, не забравяйте, че България е държава с конституционно установена форма на държавно управление - парламентарна република, в която има ясно разделение на властите. Вие нямате политическото и морално право да коментирате публично легитимните решения на Народното събрание, които Ви се струват неправилни според Вашите субективни възприятия", отвърна днес Миков във Facebook.

Той призовава президента да бъде на висотата на поста си, който изисква по-отговорно поведение.

Михаил Миков припомня и някои от спорните решения на Росен Плевнелиев като държавен глава. Той го нарича "човекът, който си позволи да наложи вето на актуализацията на бюджета, която целеше да се осигури възможност за по-бързо възстановяване на ДДС на малките и средни дружества, но премълча гордо сключването на договор за 16 млрд. заем. Човекът, който бленува енергийна ефективност и лекува енергетиката, но наложи вето върху закона за регулиране на непазарно високите цени от т. нар. ВЕИ-та. Човекът, който наложи вето, за да запази доминиращите позиции над българските производители на търговските вериги. Човекът-референдум, който направи всичко възможно, за да се допита до народа по въпроси, на които никой не може да даде смислен отговор, защото са зададени неточно, подвеждащо и мъгляво".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тва само нагъл комун може да го каже. Ти кво си упял беее, алкохолизъм долен!
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плашилото Расим сега плаче в "Панорама".....имал притеснения!
31
4
 
4
 
! Отговори
БайКольо преди 8 години
Плевнелиев поне е успял като бизнесмен,ами ти бе Миков - като политик си пълен провал, а като бизнесмен те няма никакъв.Ти си от тези народни душмани,които не искат народа да решава сам съдбата си чрез референдуми,а иска да запази статуквото,защото така по-лесно се създават удобни за крадене закони.
30
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Председател на партия-гаранция за деградация
29
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бай Вълчо от ХисаряБраво, Вълчо, браво, Хисаря! Ти различаваш сръбския от хърватския? А от сърбо-хърватския? Я си признай, кога последно пихте с Мишо? Или така ви е удобно да дрънкате разни небивалици? Не съм му фен на Миков, но тук всичко казано е точно. А Роско ме изпълва със срам, че ми е президент. Ако ще и най-големият трезвеник да е, това, което надрънка срещу Русия беше кото след 4 водки и вредно за държавичката ни! Той и компания ще ни вкарат в беля, ако не сменят плочата!
28
3
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
Гордеем се с успелия политик и неуспял бизнесмен М.М.
27
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
У нас всичко е относително.Политиците ни почти без изключения всички са в някакви схеми за разпределяне на власт и пари.Ако човек е честен и принципен просто статуквото го изхвърля от играта,както и ако е прекалено алчен и
26
7
 
5
 
! Отговори
Тончев преди 8 години
А в кое поприще е успял г,син Миков ?! Дори и да е успял някъде като политик е най-слаб! Откакто е оглавил столетницата,нещата й хептен тръгнаха надолу...Вместо да и извадят на Мая кирливите ризи,те й изписаха ..."вежди" Що не си я направихте омбудсман на вашата партия,ами на цяла България?!Все такива ги вършите и затова сме на този хал!
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Миков е толкова "успял" като политик.
24
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А МИКОВ НИТО КАТО ПОЛИТИК НИТО КАТО БИЗНЕСМЕН Е УСПЯЛ. ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК ! УСПЯЛ САМО В ЧАШКАТА !
23
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де -харесва ли ви Плевела?Като го видя с неизменното му листче на трибуната-мън,мън,мън,направо лошо ми става.И като си сложи бадж"Президент на България"-срам,срам сякаш е рецепционист
22
4
 
12
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
До СС-пост -17Записал си :Миков - успял алкохолик, неуспял политик.Не си прав.Когато бе на посещение в Белград от 2 водки проговори на ,,хърватски,,, та брахме срама в туитъра.Какъвто си е като политик, същия си е като пияница. Сиреч-.Слаба ракия
21
19
 
17
 
! Отговори
rumen преди 8 години
Президента е единствения нормален в тази държавна администрация и въобще човек от бизнеса и разбиращ бизнес. Партиините функционери на БСП НИКОГА не са работили в Бизнеса а само в младежките си организации, в държавни иснтитуции по времето на тяхно управлени или са били даскали. Кога тази държава ще се управлява от хора разбиращи малко бизнес а не партиини функционерчета.
20
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Частен бизнес в страната - на 25 години. Горе долу на толкова е започнал Роската.
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички плюем политиците и ги обвиняваме,има и за какво де.Обаче мили българи,политиците са отражение на самите нас.Ние ги избираме,а после ревем.И това ще продължава,ще става по-зле,защото тотално изпростяхме.Няма в тази държава мислещи хора,има овце.Чуят нещо по тв,прочетат някъде гръмко заглавие,с умиление гледат по блоковете някои ,уж много умни и с голям авторитет,които всъщност са пълни позьори,които облъчват,лъжат,мажат и народът върви като стадо овце.Няма собствено мнение.
18
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
pliuvnal aliev, tva komsomoskia pomak Oboraliev ili Kosharaaliev- no mai grize svinsko tva pomz4e i zatoi e Ko4inaaliev!Mikov- ko mu meris kradenite DM-ki be. spe4elete izborite i go vkaraite v zatvora zaradi OFF-shornalievite plevni u Gra4ko- ina4e tiho i si glei kefa
17
10
 
16
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
МИИИШОООК...ВОДКАТА ВОДКАТА СПРИ....КОФА ВАЗЕЛИН КУПИ И ПРИ ПАЛАВНИЦИТЕ ВАГЕНИН И ЧИБУРАШКА СЕ ПРИСЪЕДИНИ....
16
1
 
4
 
! Отговори
xxx преди 8 години
Да ама пък е ЩАСТЛИФТ
15
6
 
24
 
! Отговори
СС преди 8 години
Миков - успял алкохолик, неуспял политик. :)
14
11
 
12
 
! Отговори
кк преди 8 години
Трудно ми е да разбера понятието "успял бизнесмен"....Да продаваш човешки труд,ли? Или направо казано - търговия с роби / е, в по-мек, демократичен вариант/. Да представяш на германския работодател работна ръка срещу, примерно 1500 д.м. за работа, на която на германеца ще платят 4000, ти да им броиш по 800, а 700 остават за твоя джоб... Изобщо, знае ли някой нещо за бизнеса на Росен Плевнелиев в Германия????И кои немски кръгове му станаха гаранти, за да пробие в България????