Борисов с упрек: Сваляхме ви тока, не съм видял нещо да поевтинее

Пазарът ще регулира цените, успокоява премиерът от Сливен
Обновена: 2 авг 2015 14:32 | 2 авг 2015 13:45, Красимир Ангелов
470
Борисов с упрек: Сваляхме ви тока, не съм видял нещо да поевтинее
Снимка: МЗХ

"Колко пъти им сваляме цените на тока, аз не съм видял нито да поевтинее нещо, нито нищо. Нищо няма да се вдигне, защото пазарът регулира цените!" Това обяви премиерът Бойко Борисов в Сливен в коментар на реакциите на бизнеса и синдикатите след обявяването на новите цени на тока.

Още по темата
"Защо не се вдигнаха тези всичките хора, когато взеха един милиард кредит и го хвърлиха в реката и сега по 44 млн. лв. всяка година плащам лихви? Къде бяха тези всичките бизнесмени?", попита Борисов, цитиран от “Фокус”.

Премиерът бе категоричен, че се работи денонощно, за да има направен добър модел и "поне хората няма да плащат за момента". „Ще устискаме две-три години, докато не си нормализираме и енергетиката – 25 години грабене не мога да го приема”, заяви още министър-председателят.

Той добави още, че ще бъде създадено специализирано звено с прокурори, специалисти и служители в ДАНС за контрол в енергетиката. Премиерът подчерта, че ще се срещне с представители на БЕХ. "Защото пак има място, където може да ни се изплъзват и да лъжат. Това е между ВЕИ и ЕРП-тата. Там няма никакъв контрол. Ще им направя едно звено с прокурори със специалисти и ДАНС, които да следят движението на фактурите, защото там надписват, пишат", каза още Бойко Борисов.

Той обясни, че са били предприети всички мерки, за да остане цената на тока на битовите потребители същата и уточни, че КЕВР е изцяло независима организация от 9 члена, избрани от парламента по негово предложение, за да няма никакво съмнение в методиката.

Премиерът коментира и събора на БСП на Бузлуджа, който се проведе в събота. "Ако беше тази чиния на ГЕРБ – първото, което щяхме да направим с партийната субсидия, е да си направим символа на партията. Не съм ги следил, пожелавам им големи успехи. Искам да има в ляво партия, която да може да ни се противопоставя”, коментира Бойко Борисов.

Премиерът, заедно с министъра на земеделието и храните Десислава Танева, посети Консервен
комбинат "Фрукто” в Сливен, където е разкрита нова линия за преработка на пресни плодове и зеленчуци.

Основният пазар е европейският, като 150 са постоянно назначените работници в предприятието, като през активния сезон заедно с временно наетите, те достигат 400.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И кога си намалявал тока, Тиквяк?
311
0
 
1
 
! Отговори
Последно преди 8 години
Цвета на фланелката е пепел от рози
310
0
 
5
 
! Отговори
Аниезе преди 8 години
Цветът на фанелката е ПРАСКОВА.Модерен:2004,2005;2012;2013;2014.Тази година вече не върви,но пък кройката е удачна.
309
0
 
5
 
! Отговори
първо ице, ед.число преди 8 години
плащам лихви ?!БУХАХАХАХАХА
308
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Точно така Бойко. .. Ако слушаш *** и Пульо които си карат колите за по 100 бона и искат да си живуркат в охолство без да си напрегнат мозъка, тази България до никъде няма да стигне. ..Най-евтиния ток а държавните дружества в енергетиката изнемогват...
307
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам защо кремълските *** ни вземат за *** като плюят по Борисов и го пращат да си ходи в САЩ. За всички с малко мозък е ясно, че Борисов е отявлено сервилен към Москва, както всичките ни олигарси. А зле изиграната му про-западност е само за ловене на шарани. Ех да ги нямаше лошите хора от Брюксел да му се карат и народът да не искаше да живее по западен модел - колко лесно щеше да му е на др. Борисов.
306
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Батко се бе смушил известно време и позабравихме простотиите му. Но не разбира, че всяка поява и особено мъдрите му слова изкарват спомени за хиляди тъпотии изречени и направени от него. Няма ли един умен и честен да чу каже, че ако говори безмислици и най-незаинтересованите ще разберат колко е ***. А то остана ли някой да не е убеден вече? Мисля, че няма такива. Да вземе и си ходи в САЩ и си кара старините. Ако го приемат де, наши им целува дебелите з...,ци толкова време.
305
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
судитска арабия Шейх Абдул Азис бин Абдулах шокира света след като разреши със специален декрет на мъжете в страната да имат правото да ядат своите съпруги, или пък части от телата им, без да отговарят за това Според него това е още едно доказателство от страна на съпругите, че са готови да се жертват за мъжете си и да им служат.*** кога ще бомбардирате тая мека на демокрацията бомбардирате тия демократи
304
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Mr.STARBUCKSИ ти не си без правописни грешки. След по има тире.
303
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисейчо под червени капиталисти имаш предвид и Цветелинка нали, тя също е от перачките. Перките по Калиакра са нейни .
302
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютен популист, откакто е на власт тока се е увеличил с 20 %. Кога точно го е свалял ?!
301
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей -2и някоя муха умира - ама не карам аз !
300
1
 
0
 
! Отговори
Одисей -2 преди 8 години
До 403Да де, може и да не ти е професия може и любилел да си, но ако не различаваш цветовете, може да потеглиш и на червено на сфетофара...и....?
299
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в интерес на истината има и жълта......
298
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей - 2мислиш ли че има некво значение? - а не съм шофьор щото шофоьр е професия..... а моята не е тази
297
1
 
2
 
! Отговори
Одисей - 2 преди 8 години
До 400Баце, *** си прегледай очите...не различаваш цветовете...и ако си шофьор не е добре !!! Я пак, това розово ли е или цикламено...???
296
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей -2то да платиш нещо е задължително условие първо да знаеш кво плащаш.. -тоя не може да си преброи мъдете в гащите... ти ми говориш за плащания...
295
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
боко мачка червените *** с цикламената тениска... хахаххахахахахах
294
0
 
17
 
! Отговори
Одисей -2 преди 8 години
Ха ха, Тиквун плащал лихвите....Абе гламок, от джоба ли си ги вадиш ?
293
1
 
4
 
! Отговори
До Oleee преди 8 години
Много бързо забрави за царя!