Близнашки вини Плевнелиев за окастрения референдум

"Резултатите ще бъдат във вреда, особено на малките партии"
3 авг 2015 10:28,
29
Близнашки вини Плевнелиев за окастрения референдум

Голям провал е гласуването за референдума, аз самият съм много разочарован. Президентът Росен Плевнелиев носи голямата отговорност за този провал, настоя пред bTV преподавателят по конституционно право и бивш служебен премиер Георги Близнашки.

Именно той беше инициаторът за събирането на подписи за референдум и заяви, че е бил изненадан, че държавният глава не го е потърсил, когато е решил повторно да внесе въпросите за общественото допитване, защото е имал какво да каже.

„Той носи голямата отговорност. Въпросите, особено за мажоритарния вот, трябваше да бъдат конкретизирани. Неслучайно беше казано, че той е бламиран”, подчерта Близнашки.

„По принцип резултатите от този референдум ще бъдат във вреда, особено на малките партии и затова с лекота бламираха, но те бяха улеснени от самите инициатори”, посочи конституционалистът.

Професорът обвини президента, че подобно на много други, е изкривил позицията му за конституционната реформа, като заяви, че той никога не е бил срещу всички предложения.

По думите идеята за разделянето на две колегии на Висшия съдебен съвет, например, не е лоша по същество, но е важно как ще бъде направена.

„Има заинтересовани среди, които през цялото време се опитват да представят моите позиции в неблаговидна светлина”, каза той.

Все пак бившият служебен премиер отново подчерта, че намеренията на министъра на правосъдието Христо Иванов са изключително вредни.

„Самият Христо Иванов е един голям провал – не говорим само за предложената от него съдебна реформа”, повтори тезата си той.

Според него всички се упражняват по темата конституционно право. „Трябва да се освободят от заблужденията, че нещо може да се промени в движение”, настоя той.

Георги Близнашки отбеляза още, че съдебната реформа се е забавила твърде много и сега всичко се прави презглава.

По думите на бившия премиер министърът на правосъдието е отговорен и за избора на Мая Манолова за омбудсман.

„Трябва да се припомни, че нейната кандидатура беше лансирана от Христо Иванов. Нещата са много навързани и част от една игра – управляващите да направят пробив в редиците на БСП”, заяви той, но отказа да даде повече подробности за замисъла на управляващите.

Близнашки каза, че не одобрява кандидатурата на Манолова за омбудсман, като е трябвало да се огледат повече хора и кандидати.

„Не е редно толкова политизирани фигури да заемат длъжността омбудсман, която по дефиниция не трябва да е политическа. Не смятам, че тя е човекът, който да олицетворява замисъла на омбудсмана”, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
7
 
! Отговори
1 преди 8 години
До Анонимен-25,умишлено ли пропусна Буда,и той е от комунистическото котило.
20
2
 
11
 
! Отговори
реалии преди 8 години
Близнашки никога не е бил на страната на хората,а на една група комунистическо болшевишки масончета,които просто си правят експерименти на гърба на всички . За него няма морал ,а само сметкаджийтво и постове.Но и той мина всякакви граници на приличие и сега е потънал от срам .Само някакви начинаещи журналисти ще го канят,да ги лъже какъв експерт е .Гола вода.
19
0
 
11
 
! Отговори
кво го каните преди 8 години
Какво го коментирате този лъжец .Той си изигра ролята срещу хората и затвърди статуквото .Позорът ще го носи цял живот като гледа хората в очите .Днес по близнашкяски си взе сбогом със смокинов и лист.Дори на самовлюбеното прасе става ясно ,че беше дотук и че макар Иванов да е провал ,по думите му, струва повече от неговите успехи като конституционалист. Поне ще се помни с някаква реформа,а Близнашки с това ,че излъга всички и вдигна тока на хората по най позорен и нагъл начин .
18
0
 
10
 
! Отговори
факт преди 8 години
Историята се повтаря.Станишев го издигна от нафталина ,депутат и евродепутат го направи ,помните какво стана и Кой предаде Станишев.Плевнелиев го издигна до премиер и сега този му се отплаща .А запознати знаят,че Близнашки стои зад тъпите въпроси ,затова и те се провалиха.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
близнашки завъртя г#зъ към доган и ближе на местан! с такава позиция естествено е срещу българският президент!
16
2
 
7
 
! Отговори
пчеличката Мая преди 8 години
Обаче това "протестърите" не можаха да разберат. Щото са си доста тъпички за да вдянат каква е идеята за избора точно на Мая Манолова. Сами се сещайте за "интелигентността" на протестърите.
15
1
 
8
 
! Отговори
пчеличката Мая преди 8 години
Мая Манолова беше нарочно избрана за омбудсман за да се отстрани от Народното събрание "Поразяващата уста" и герберите с реформаторите да имат комфорт в парламента. Така я отстраниха елегантно от залата и задаването на неудобни въпроси в петъчния контрол и останалите заседания на парламента.
14
2
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
В най големите жеги изиграха някакво театро с цел да настанят Манолова и неясен брой червени функционери на държавна добре платена работа без никой да ги иска,като дълбоко заспалия българин не успя да премигне дори
13
0
 
10
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Близнашки е кукла на конци на Прокопиев и обкръжението му
12
1
 
13
 
! Отговори
мда преди 8 години
Няма да се върнеш никога ,защото партиите те използваха и захвърлиха като един изхабен конституционен презерватив .Помисли над това Подмазвачо .
11
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Президента ли гласува против задължителното гласуване или тея в парламента ?
10
2
 
8
 
! Отговори
Aeon преди 8 години
На снимката: Гнусни депесарски еднополови подмазвачи!
9
1
 
10
 
! Отговори
експерта фарфарон преди 8 години
Този човек е пълен ***.Щял да издаде една тайна ........ И след куп очаквания тайната била......Хуваво си помисли Плевньо ? Подлец! Но Плевньо си е сам виновен .Щото той е същия ***.ГЕРБ трябва да излъчат друга личност за президент.И да е жена.
8
1
 
8
 
! Отговори
Не се близнашкасвай преди 8 години
Близнашки се опитва и опитва ,но някак не може да ни докаже как и защо от протестър срещу модела Кой стана експерт на същия модел ?И с какво се различаваш от Манолова.Че тя се уреди на висок пост ,а Близнашки не ?Впрочем успя ,но сега няма .Догодина ,когато ще се предложи и на Атака за президент само и само да се *** по студията.
7
2
 
8
 
! Отговори
гаранция преди 8 години
Тоя ако се върне пак на власт ще има гилотини и първата кратуна ще е неговата .
6
0
 
5
 
! Отговори
YFIL преди 8 години
Моля се резултатите да бъдат във вреда не само на малките партии, а на всички партии. Партия това е лоша дума, организация о кандидат терористи прикрити зад теории за добри идеи. Всеки партиец е кандидат крадец нареден около държавната софра. Ако народа е високо образован партийците ще бъдат просто служители без права и превилегии и ще им се държи сметка за всяка похарчена народна стотинка
5
0
 
5
 
! Отговори
Хайде да помислим преди 8 години
Конституциите са умряла работа .Само помислете.Европа лансира конституция ,която после сама си отхвърли. Франкмасоните просто мислят глупости от които после се отказват сами .В Европа така направиха,сега и техните плужаци на наша почва същото .Целта,медииен шум ,след кото пак същите ще ви управляват.
4
1
 
7
 
! Отговори
ха преди 8 години
Лизашки ,а нали ти бе чадо комунистическо измисли тези въпроси .И когато стана напечено се изхлузи отново и отново .Ето какви подлеци живеещи в няккви бутафори посткомунистически масонства пречат на нормалното равитие на отечеството!
3
1
 
9
 
! Отговори
сарай тв преди 8 години
Поста мъжка секретарка на Ахмет Доган е свободен.Нищожеството Лизашки само там не е опитал да се уреди .
2
1
 
4
 
! Отговори
Ето какво се преди 8 години
получава, когато един отявлен комунист получи епилептични проблясъци в мислите си