Кандидатът Лилов: Роми в общината, гей бракът – легален!

Номинираният от ДЕОС иска и узаконяване на незаконните постройки
Обновена: 4 авг 2015 14:02 | 4 авг 2015 10:55,
152
Кандидатът Лилов: Роми в общината, гей бракът – легален!
Снимка: bTV

Кандидатът за кмет на София Виктор Лилов е първият българин, който влиза в политиката с признанието, че е с различна сексуалност. Той е музикален мениджър и издател, а номинацията му беше издигната от ДЕОС.

Лилов не смята да води битката за София с различната си сексуалност, а със солидна предизборна програма за управлението на столицата.

Още по темата

"Дължа обаче това откровение на избирателите на ДЕОС и е крайно време да се променим и да се превърнем в общество, в което подобни различия не предизвикват сензация, а са нещо съвсем нормално", каза кандидатът пред bTV.

В програмата си Лилов е записал, че ще работи за узаконяване на незаконни постройки, които са единствено жилище. "Смятаме, че продължаващото съществуване на подобен законен вакуум, който пречи да се легализират тези жилища там, където е възможно и не се засяга частна собственост, е един сериозен фактор, който влияе върху начина, по който ромите гласуват", каза той.

Лилов е категоричен, че много често ромите биват плашени, че ще им разрушат жилищата преди избори. "По този начин се упражнява контролиран вот. Има доста партии, които използваха този механизъм, за да печелят гласове", каза кандидат-кметът.

Той обеща, че ако партията му влезе в общинския съвет ще търси начин за узаконяване на единствените жилища или ако това не е възможно – да се търсят техни алтернативи.

Лилов съобщи, че в листата за общински съветници на ДЕОС ще има роми на избираемо място. Според него те трябва да участват сами в решаването на собствените си проблеми.

Лилов се обяви и за узаконяване на гей браковете. "Това е човешко право, което не може да бъде отказано", аргументира се той. Кандидатът на ДЕОС разказа и че има партньор в живота, който го подкрепя изключително много.

Преди да се втурне сам в политиката чрез партия ДЕОС, Виктор Лилов беше част от Гражданския съвет на Реформаторския блок.

"РБ направи силен консервативен завой и реши да заложи на по-различни ценности от тези, които аз споделям. Това беше една от причините, които в голяма степен ме демотивираха да участвам в Гражданския съвет. Другото е пътят на компромисите, по който РБ тръгна и който аз смятам, че не е начин да се постигат целите", обясни раздялата си с реформаторите Лилов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не чака да му плащам данъци
55
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До муспи При демокрацията гласовете не се броят ,те предварително се знаят !
54
2
 
1
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Тука един, 88 пише -"този няма никакъв шанс", - съжалявам, но трябва да повторя пак това дето стотици пъти съм писал - при демокрацията гласовете не се броят, брояха се при комунизма за да следят какъв процент пише псувни.
53
5
 
22
 
! Отговори
Fani преди 8 години
В днешно време мъж и жена могат да живеят заедно без да сключват брак. Е тогава защо гейовете трябва да сключват брак?
52
2
 
28
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
СТИГА ВЕЧЕ С ТЕЗИ НАБЛЯГАНИЯ ЗА ГЕЙОВЕТЕ И ДР.ПОДОБНИ....ДОБРЕ ИМА ГИ-ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ СА ИЛИ ПО ДРУГ НАЧИН КАЗАНО С ХОРМОНАЛНИ АНОМАЛИИ.Е И КАКВО СЕГА?...ЩО ЗА ПРОСТОТИИ ,ЧЕ И ГЕЙ ПАРАДИ....
51
0
 
42
 
! Отговори
vivian преди 8 години
Аз не знам кога е било това, да гледаш на обратните като на сензация. Напротив, винаги се е гледало на тях с отвращение. Но да се убеждава обществото, че да си обратен е нормално - пълен абсурд, няма да стане. Природата е определила кое е нормално и кое не е. Мъжко и женско, Ин и Ян, но в никакъв случай мъжко+мъжко или женско+женско. По-скоро трябва да убедим обществото, че на тези болни хора, защото това е нелечима психическа аномалия, НЕ трябва да им се обръща специално внимание и толкова.
50
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже , голям напредъг ,много ти се моля да слезеш да си ги пребереш
49
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Очевидно, дупедавството е ЦЕННОСТ !
48
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прекрасно , неграмотните ще управляват община София а обратните ще раждат и отглеждат бъдещите софиянчета !Било НОРМАЛНО !
47
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този няма никакъв шанс заклевам се :)
46
1
 
20
 
! Отговори
Влезте в сайта им преди 8 години
В тяхното ръководство е и Мартин Заимов - дали не е онзи, който издаваше "Плейбой", а после стана депутат?Не казват ясно, че са партия, но на един от въпросите към тях, отговарят, че имат управителен и надзорен съвет, защото това било изискването в Закона за политическите партии. Заявяват обаче, че се били обединявали около ценности, а не около политически идеи(?!)М.Заимов от"Плейбой" гравитира около "Позитано"20; на същия адрес бяха поканени на гости преди избори представители на гей-органи
45
1
 
18
 
! Отговори
ббг преди 8 години
Е за този не бих гласувал. Да му берат гайлето тези, които за го избрали за кандида. Вероятно никога повече няма да го направят катонвидят резултатите.
44
2
 
42
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Кога ще спрете да толерирате *****растията???Толерасти скапани!
43
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май този не знае,че има закони в България,които се гласуват в Парламента.И тогава как ще узаконява НЕЗАКОННИ жилища?Вероятно с пари под масата.А колкото за гей браковете и това е същото,но се очертава скоро нормалните хора да станем малцинство.
42
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След откровенията на този, не знам как да го нарека, за мен отпада от всякаква възможност да го одобря на избори.Не знам кои са тези ДЕОС, предполагам - поредните храненици на САЩ, но с това нещо начело за изборите, са аут.Предполагам, резултата ще бъде пълен провал за тях.Имаше надежда, че ще са партия, която се бори за българите и за България, а те се проявяват като партия, която работи под диктовката на САЩ.
41
5
 
5
 
! Отговори
ZABOBOL преди 8 години
Tozi LILOV,kato onzi LILOV.Pomnite go ,nali?
40
3
 
13
 
! Отговори
Фъндъкова преди 8 години
Лелеее, тоя ще ни засенчи с нашия гей-парад, дето още от кметуването на Борисов го организираме......
39
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТО С МУЗИЦИРАНЕ НЕ СТАВА ДА ИЗДЪРЖАШ НЯКАКВО МЛАДО ДУ.Е ТА ХАЙДЕ ДА СТАНЕМ ИЗВЕСТНИ И С ТЛЪСТА ЗАПЛАТА И НА КАНДИДАТА ЩЕ ИМА МАЛЕ КОЛКО КАНДИДАТА....
38
2
 
22
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
без лилов!
37
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнтиДобре си го написал, но моли Бога тази отврат да не стане задължителна със закон.Не виждаш ли, че някой е решил да ни "развива" деструктивно до пълно видиотяване. Вече ставаме подозрителни, ако сме нормални :(