За седмица преди ваканцията: НС пусна поръчки за над 235 000 лв.

С тях ще се ремонтират фасади и асансьори, ще се купят и копирни машини
21
За седмица преди ваканцията: НС пусна поръчки за над 235 000 лв.
Снимка: Булфото

Обществени поръчки за общо над 235 000 лв. без ДДС е пуснало Народното събрание само за последната работна седмица на депутатите, съобщава “24 часа”.

От тях 89 302 лв. са предвидени за закупуването на 11 нови цифрови копирни машини. В сумата са калкулирани разходите по инсталирането и гаранционната им поддръжка за 2 години.

Освен това сериозна сума ще бъде заделена и за ремонт по фасадата на бившия Партиен дом. За 43 500 лв. там ще се възстановяват каменна облицовка и каменни детайли около 2 прозореца на северната фасада на сградата, отчита изданието.

С 2000 лв. по-малко пък са заделени за подмяна на амортизираната дограма в библиотеката хранилище на НС.

Близо 41 хил. лв. пък ще бъдат отделени за хотел, храна, осигуряване на зали и превод за участниците в международна конференция на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа.

Последните 19 000 лв. от сумата ще отидат за сервизно обслужване на 10 товарни и 3 пътнически асансьора в сградите на парламента и един от депутатските блокове в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: нспарламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
след като е биз хъб, любимо словосъчетание на мутрата, значи цена не от 4 до 8 к е оправдана, а и 12000 да беше, след като е за добруването на елита на нацията, може. а вие какво очаквате, сега сериозно. т.нар. политически елит, съставен от простаци недоучили, комплексари и алчни ц*рвули, пребивава в някаква друга паралелна галактика. наглостта и незаконосъбразните им действия са правопропорционални на ганьовското търпение, което, както е известно, е всеобхватно, вместо досега да са изринати
14
0
 
0
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
държавата е богата и има пари.Нещо не се чува за увеличение на депутатските заплати,че с 3 бондака без бонусите трудно се живее.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
16Принципно има такива копирки, но те са много яки животни и правят всичко, дори и-мейли изпращат. Ние имаме една такава, някъде там е цената. Това е Konika Minolta Bizhub, само че не знам как ще работят с нея, не е лесна за управление.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, Орешарски беше лошият материал. Цялата работа на Бойко е СТАНИ ДА СЕДНА, защото при мен няма излишни разходи. Какво е това 1 милиард лева? Трябваше да вземе 16 милиарда да му плаща само лихвите на този ми ти Орешарски.
11
0
 
3
 
! Отговори
9000 лв. преди 8 години
Почти 9000 лева за 1 принтер! Някой да е виждал принтер на пазара с такава цена?
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Над 9700 лева с ДДС за копирна машина с поддръжка за 2 години?! Тези съвсем са се побъркали! Моля да кажат коя е фирмата, която ще достави копирните машини! Как може такова безобразие?! Всеки един човек може да провери в интернет цената на сравнително добра копирна машина! Но 9700 лева... Моля ви се! Излагате се!!!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
съвсем се разпасаха
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак като не са няколко милиона за 11 копира е добре :)
7
1
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Психологът който обвинява...народа си,явно е завършил ПУЦ-а на Анадолския...университет.Колкото до нашенските дупетати,те така яростно са се вкопчили въфф дупетатстването,че дори масово гласуваха против референдума за...задължителен вот.Чух...яростната рея на Сидерофф,да не се дава това право на народа.Що така бе мой човек и ти ли стана ояден несменяем...фактор,треперещ за парчето държавна...баница.
6
1
 
5
 
! Отговори
Кюстендилци преди 8 години
Сега какво...???За фасадата ще изкарат виновен "босия",че хвърлял домати???
5
6
 
6
 
! Отговори
психолог преди 8 години
Колкото и да плюете депутатите полза никаква. Те просто приличат на народа от който са произлезли . Не може от прости хора да намериш умни депутати . Прочетете в сайтовете какви глупости и простотии се пишат , ами вие сте по зле и от депутатите , а сте тръгнали да плюете тях . СМЕХ.
4
1
 
7
 
! Отговори
BG преди 8 години
А бе, богата държава сме си и туй то :)))) Я вижте само какви харчове правят и какви придобивки си взимат :) Евростат да го д... че сме най-бедната държава в ЕС :)))
3
1
 
9
 
! Отговори
купи тате баничка преди 8 години
Защо стои този надпис там отпред, защо ?
2
1
 
18
 
! Отговори
ами преди 8 години
Браво,осигуряват си лукс условия хората,нали има будали да плащат....
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е га ти и наглите мошеници.Да бяха ги дали на домове за сираци или инвалиди.Да бяха закупили инсулин и дефицитни лекарства за старчески домове.Те-полюлеи купуват.Да им осветяват *** тикви.Пфу....