Говори Вашингтон: Български политици са над закона

Има корупция, пък няма осъдени за взимане на подкуп
94
Говори Вашингтон: Български политици са над закона
Снимка: Кадър Нова телевизия

След френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, който откри "гнили ябълки" в съда ни, и временно управляващият посолството на САЩ у нас Родерик Мур ни намери кусури.

Още по темата

"Опитите на България да се справи с корупцията създават усещането за това, че някои политически фигури стоят над закона", заяви той по Нова телевизия.

Според него България е постигнала напредък в много области, но има две тревожни – едната е икономическото развитие, защото общият успех не се разпределя равномерно, а другото е корупцията.

"Повечето българи смятат, че корупцията се шири на всички нива. И същевременно няма висши държавни служители, осъдени за взимане на подкуп", коментира той.

Той изказа наблюденията си, че българите живеят с усещането, че благата от икономическия растеж не се разпределят равномерно.

Мур добави, че в България временно се разполага американска военна техника у нас, което ще продължи и за в бъдеще.

"Изненадан съм от тази истерия. България и САЩ са съюзници и е напълно разбираемо защо провеждат съвместни военни операции и учения. Освен това България е суверенна държава и сама решава за разполагането на чужда военна техника на нейна територия. Това не се случва без съгласието на властите", заяви временният посланик.

Той подчерта, че това е директно следствие от "агресивните и незаконни действия на Русия в Украйна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те взеха всчки ръководни постове, В И Е, коментирате подкуб. Един полиграф не могат да преминат. Отрочета на ЦК на БКП ги финансират, а дребните просто се сипят. Спасете ЕВРОПА.
56
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не намериха един неподкупен например Волен
55
2
 
5
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Те и американските централи в България са над закона, но за тях не коментира посланика! Защо не го попита някой?
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AMERIKA NIAMA MIASTO V BALGARIA--TE PODKREPIAT KORUPZIATA V BALGARIA.VSICKI KORUMPIRANI SI KUPUVAT KASHTI V USA I TAM IZPRASHTAT SEMEISTVATA SI.
53
0
 
3
 
! Отговори
Майя преди 8 години
Ти пък 76 голямо изказване направи,трябва да се управлява от друга държава и от друг народ,народа си е народ той няма как да бъде друг иначе няма да е България и от друга държава също.Държавата ние трябва да си я управляваме пак ще чакаме друг да ни свърши работат,все това чакаме.Абе няма такова нещо,мутрите трябва да се натикат в затвора и политиците които друскат същото хоро,народа да остане спокоен и това е,да се труди и да е доволен от труда и живота си.Само че трябва добри ръководители за
52
1
 
5
 
! Отговори
Рая преди 8 години
Ами емигрират на запад а не на изток,защото години наред им окрадаха богатствата и залежите точно запада и си устроиха приличен живот и сега тези които са окрадени отиват там при когото им е богатството,то нефт,то злато ,то какви ли не ценности се изнесоха във вид на валута в тези така наречени западни държави за да си живееят в днешно време добре ,месеха им се в държавите,съсипаха им държавите и сега ги изритват най позорно ,защото искат лукса да продължи и никой да не ги безпокои,Англия и Ам
51
0
 
7
 
! Отговори
Зори преди 8 години
Ами защото всички в играта са си приятели и защото нашата държава е само от роднини и приятели как да натопиш приятел или близък ,не става .Дори и да е съгрешил го укриват или премълчават,кучето си лае кервана си върви и нищо добро не се случва в държавата,ще си затъваме и ще си мрем, защото пристъплението в България се взема за нормално ,а нормалните хора за прости и будали ,какво да говорим тогава.Просто духа е изпуснат от бутилката още 1990г. ,кога ще се прибере и от кого не се знае.
50
0
 
9
 
! Отговори
Dublin преди 8 години
е в България временно се разполага американска военна техника у нас, което ще продължи и за в бъдеще....muxaxaxa.....tozi s tova izkazvane si e napravo za persona non grata...
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, щом Лихвата се разкарва свободно, вместо да е в панделата за договорите с американските централи!
48
0
 
3
 
! Отговори
х преди 8 години
КО? НЕ!хахахахахахахахахахах
47
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
казано на *** език посланика казва, че ако ни ви харесва да има съвместни учения и разполагане на бази не търсете вината в САЩ а в управляващите в България.Това не се случва без съгласието на властите", заяви временният посланик.
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ли преселенията са все на Запад, а не на Изток, сигурно заради времето?
45
0
 
1
 
! Отговори
HemoSpat преди 8 години
Браво,Вашингтон-HemoSpat изглежда като чудесено криминологично приложение.Дайте го нещо безплатно плийззз
44
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Изненадан съм от тази истерия. България и САЩ са съюзници и е напълно разбираемо защо провеждат съвместни военни операции и учения."Тоест на Вашингтон не му пука, че никой не иска американски войски в България и ще продължава най-нагло да докарва още навлеци.
43
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-н кМур, точно корумпираните ни власти ви устройват идеално, защото така си купувате тяхното позволение да си стоварите бандата главорези в България. Истерията, която ти се правиш, че не разбираш (а ти я разбираш идеално, ама не ти изнася истината) е мнението на суверена, тоест народа, чието мнение вие не зачитате, с което не зачитате и суверенитета на България.
42
0
 
16
 
! Отговори
кой от вас е луд? преди 8 години
Вие, които сте за Нато и сте против мира, защо лъжете, че сте американски патриоти? Кой от вас е луд да даде живота си за Сащ? За престъпните банки и концерни? За убийците от Цру? За расистката им полиция? За концлагерите, като Гуантанамо? За перфидните им политици? За корумпираната им съдебна система? За генно манипулираните им продукти? За армията им, състояща се от главорези? За тоталното преследване и подслушване? За гейските им ценности?
41
0
 
7
 
! Отговори
Ха ха ха ха ха преди 8 години
Този откри топлата вода!Посочете ми наша институция, в която овластените лица да не са над закона!В БАН 20 г. чакахме нов Закон за научните степени и звания - от 1991 г. до 2011 г. Куцо и сакато стана ст.н.с. (равностойно на доцент и професор), стига да е роднина, гадже, приятел или доносник на някой професорВ края на 2010 г. ни "ощастливиха" със Закон за академичното развитие. В някои институти обаче се обосновават с така наречената академична автономия и променят алинеите му както си щат!
40
3
 
14
 
! Отговори
Вицекраля преди 8 години
Както винаги, Вицекраля на България, Роберт Мур лъже. Русия не участва в гражданската война във вече бивша Украйна. Русия няма войски в Украйна. Русия няма действия в Украйна. Точно обратното, с изпращането на 300 американски десантника в Украйна, Сащ грубо нарушават Минските споразумения. Точка 10. забранява присъствието на чужди войски и наемници на украинска територия.
39
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, прибирай се в родината си.
38
1
 
8
 
! Отговори
от там да не излиза преди 8 години
Цецо да влиза в пандиза и от там да не излиза!