РБ борят монопола на ДПС с турци, кандидати за кметове

Натискали министрите на блока да назначават партийни секретарки
Обновена: 1 сеп 2015 13:46 | 26 авг 2015 10:30, Камелия Цветанова
18
РБ борят монопола на ДПС с турци, кандидати за кметове
Снимка: БТА, архив

Реформаторският блок се готви да издигне на много места кандидати за кметове и общински съветници, които са български турци, обяви лидерът на ДСБ, част от обединението, Радан Кънев по Нова телевизия.

По думите му и ГЕРБ ще имат такива кандидати.

Още по темата

"Издигането на хора мюсюлмани, български турци, е елемент от разграждането на монопола на ДПС", отвърна той на обвиненията, че реформаторите ще подкрепят едни и същи кандидатури с ДПС. Според Кънев между подкрепа за даден кандидат и издигането му има разлика. 

"Такива кандидати ще има в няколко общини в Смолянско, Кърджалийско, в смесените райони", обясни Кънев. 

Що се отнася до думите на премиера Бойко Борисов, че съдебната реформа се прави за след края на мандата на главния прокурор Сотир Цацаров, Радан Кънев заяви, че не го разбира.

"Няма никакъв юридически, политически или житейски смисъл нещо да влиза в сила след мандата на Цацаров", коментира той и добави, че в първите дни на септември ще има среща с Борисов за парламентарната програма и на нея ще настоява да изяснят този въпрос в детайли.

"Не виждам какво има да се отлага за след края на мандата на Цацаров", заяви  Кънев и отново каза, че за Реформаторския блок реформа в прокуратурата също трябва да има, но я искат само те. 

Радан Кънев коментира още, че от началото на кабинета "Борисов" министрите на РБ не са получили нужната им политическа подкрепа.

"Не получиха подкрепа да изградят най-силните експертни екипи. Напротив, получиха партизански натиск да назначават партийни секретарки. Често пъти не срещнаха подкрепа в пленарната зала", оплака се той.

Според него обаче проблем е и това, че Реформаторският блок не е единен политически субект.  "Не може в такова насипно състояние да се свърши голямата работа", призна Радан Кънев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
5
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Вече на всички им стана ясно, че РБ и ГЕРБ се заиграват с етническата карта....
10
0
 
11
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Коалиция БОСТАН.... РАДАН+ БОРИСОВ+ МЕСТАН
9
0
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 8 години
Самите вие от РБ сте част от ДПС. Какво правят в РБ Касим Дал и Корман Исмаилов? Те също са от ДПС.
8
1
 
9
 
! Отговори
Демир преди 8 години
Рамадане, вие за това ли прибрахте най-голямата *** от ДПС във вашия блок Касим Дал, Корман Исмаилов и тнт. И какво значи монопол, аз съм гласувал и за ГЕРБ и за ДПС...ние не гледаме партията гледаме личността, а във вашия псевдо блок личности няма само предатели и изгонени
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре е да правите разлика между Кърджали и родопите, и пиринския край.Знам, че за софиянци, които минавате от там само да си купите чипс, това е трудна задача, но ...
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 2 месеца минавах през Кърджали и спрях в централната част да си взема вода, чипс и прочие преди да продължа по пътя си и магазинерката ми говори само на турски и това е в града а не в околията на Кърджали !
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за *** идея е това? Харесвам РБ, обаче да бориш турци с турци?...............първо - това, че са мюсюлмани не ги прави турци ... те самите не се имат за турци и това, че вие поради невежество ги наричат турци само показва че корена на всички беди е именно невежеството.второ - в община където 90% са мюсюлмани и където от 20 години се гласува под страх за ДПС, кого да издигнат реформаторите за кмет ?
4
5
 
4
 
! Отговори
дон Мафиозо преди 8 години
ГолЕм смех!Всичките ми камериерки са с промити мозъци от ДПС!
3
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за *** идея е това? Харесвам РБ, обаче да бориш турци с турци?! Трябва дс се прави така, че максимално да се ограничат всякакви турци на кметски позиции и най-вече в парламента (ДПС).
2
7
 
9
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
A защо трябва да има турци?Въпроса ми е съвсем основателен?И защо трябва да се говори за турци?Умните ще се сетят.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи от Радан си станал Рамадан.