Руска реч на плажа, но не като навремето, съжали Ангелкова

Тенденцията се запазва – 20% по-малко руснаци на Черноморието
64
Руска реч на плажа, но не като навремето, съжали Ангелкова
Снимка: Булфото, ахрив

Тенденцията от 20% спад на руски туристи се запазва, съобщи ресорният министър Николина Ангелкова пред журналисти в МС.

"Почти навсякъде се чува руска реч, но липсват тези туристи, които навремето са идвали изпращани от държавни предприятия, детските лагери", коментира министърът.

По думите й продължават обиколките на представители на министерството по курортните селища на Черноморието. От бизнеса споделяли, че юли е бил много добър за туризма, август също.

"Да се надяваме, че и септември ще бъде добър, така че да компенсира лошия юни, който беше изключително слаб", коментира Ангелкова.

Още по темата

Тя каза още, че нарушенията по плажовете със сигурност се отразяват негативно на туризма и затова се предприемат необходимите мерки. Мерки се залагат и за следващия сезон, така че случващото се да не се повтаря.

"Нарушения не бива да се допускат, както и замърсявания. Трябва да се предприемат всички необходими действия от отговорните органи, включително общините и тези, които стопанисват плажовете, за да не се допуска това и да не се проваля сезонът", подчерта Ангелкова.

Министърът заяви, че при замърсяване на водата няма как да се допусне това да навреди на здравето на хората, затова затвореният плаж на Лозенец ще бъде отворен, когато се докаже, че водата става за къпане.

"Силно се надявам за следващата година това да не бъде допускано. Приоритет на кабинета са всички проекти, свързани с инфраструктура, както транспортна, така и екологична, непрекъснато се откриват пречиствателни станции, особено по морето", коментира тя и допълни, че е необходимо време навсякъде да се реализират тези проекти.

В отговор на въпрос Ангелкова заяви, че нейното министерство е изпълнило изискването за 10% съкращения в администрацията още при разделянето на мегаведомството на три – икономика, енергетика и туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Живея на 1565 метра от "саламурата" Няма германки,няма полякини и всякакви чехкини. Намират се тук-там друг сорт европейци, търсещи "диво" бевакуване. Елате около 01.10. по техните "места за отдих", за да се насладите на изискани европейски ***! Шумовия терор продължава около три месеца - тъпаните заглъхват на разсъмване и започват да думкат около 9 часа сутринта. Няма контрол - как да не избереш за почивка Хърватско ?
36
1
 
4
 
! Отговори
д-р Хаус преди 8 години
Не е зле министърката да даде телефона на хирурга, който е извършил нейната транссексуална операция. Справил се е добре със задачата да я оприличи на жена
35
12
 
14
 
! Отговори
X преди 8 години
Г-жо спуснат министър..........никой нормален човек не се къпе там, където малко по-рано е ходил до тоалетна!!!Да бяхте мислили преди да се бетонира всичко.
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
po-dobre,4e gi nqma opikanite rusna4eta I ruskite kifli.
33
8
 
7
 
! Отговори
Anonymouzzz преди 8 години
намерила за *** да жали тая. Да беше за нещо по-елитно разбирам...Но с тия бетонирани курорти как?
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз ходя само в Туция Анталия Кемер Бодрум в Бьлгария си идвам само за смяна на паспорт и книжката бьрза порьчка и на самолета дим да ме няма кво черноморие ви гони !!!
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е много православно да се разсъбличаш по бански. Носете дълги *** и фередже.
30
15
 
22
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
В Гърция чадъра безплатен а птицата 40 лева, абе много изгодно няма що. У нас за чадър платихме 6 лева на Поморие, по 3 лева на човек. В Гърция една порция каквото и да е от 9-10 евро нагоре, спасители естествено няма да не говорим за медицинско обслужване на плажа. Ами така де, на гърците им е много лесно да взимат ама с даването имат проблеми.
29
5
 
10
 
! Отговори
българин преди 8 години
До Анонимен 32:Абе, чувам че нещо нови хапчета пуснали на пазара, хем се друсаш, хем сънуваш цветни сънища. Откъде си ги набавяш?
28
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
септември никой няма да дойде доларът струва 72 рубли
27
19
 
4
 
! Отговори
българи преди 8 години
По Черноморието много липсвали изпратените от путлеровата шайка, за награда, че много хубаво окупират съседни държави и ги изнудват с газови доставки, та и децата им. Тю, язък. Виновни са САЩ и РБ. Да вземем да пратим една делегация, воглаве со Гоце, Калфин, Михов и Волен, да просят коленопреклонно благоворението на ***. Хем да обещаят, че за 1 руски турист в България ще предават по две глави на български некомунисти, замразени.
26
4
 
17
 
! Отговори
ВОИН АТАКИСТ преди 8 години
Аз почивам на православните руски курорти в Крим.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се е топнала в тлъстата,мазна,топла водица няма да се храни поне три дни.Бон апети,мила.....
24
10
 
19
 
! Отговори
Алфа ТиВи преди 8 години
Няма какво да се заблуждаваме, за "кафявото" ни море единствените виновни са САЩ и ЦРУ. Когато игнорираме тези 2 причини, морето ни ще стане чисто като руска моминска сълза.
23
4
 
16
 
! Отговори
Пешко преди 8 години
Много е смешна тази. С нулев контрол и разчитане някой човек да постне някое нарушение у фейса няма да стане работата. Добре, че има хора, които оповестяват въпросните нарушения, та "отговорните фактори" да си мръднат пръста. Какво стана например с незаконната муфта за паркинг на Силистар? Нещо компенсации, тва онова?
22
18
 
16
 
! Отговори
BG преди 8 години
И в заключение на руските *** които всячески се опитват да плашат хората заради интересите на истинската им родина Русия нека обобщим:Ако обслужването по курортите ни е качествено и условията за почивка са добри - туристи ще има колкото си искаме ! И това не зависи нито от спирането на южен поток, нито от членството на България в НАТО и ЕС и прочее русофилски продажни простотии.Нека хората по курорните предлагат качествена туристическа услуга и ще имат клиенти, както е в нормалния свят !
21
48
 
34
 
! Отговори
АнаЛиз преди 8 години
Алоууу ...Другата година и толкова няма да дойдат на кафявото ВИ море .Чадър и шезлонг 30 лева , в Гърция 3 евро с консумация на фрапе ...Защо ли е пълно с българи в Гърция , защото сте некадърни .Ако догодина не направите безплатни чадърите и не подържате чисто морето , ще има още 20% спад на руснаците и 80% спад на българите , които ще почиват в Гърция , а вие ще броите мухите и ........... по плажа и в морето .
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До "до 7" В царството на слепите, едноокия е цар /премиер/, слепецо!
19
1
 
24
 
! Отговори
За Витков! преди 8 години
Тази е достоен заместник на Мозер в политиката, не трябва да я пускат след 8 вечерта по телевизията за да не плаши децата!
18
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен12 Не зная дали си пигмей, но определено не си бил в Русия, ***!