Санираме и паметници на културата с европари

Към сумата за саниране се прибавят нови 300 млн. лв.
28 авг 2015 17:01,
33
Санираме и паметници на културата с европари
Снимка: БТА

Стари къщи, които са паметници на културата, ще могат да кандидатстват за саниране по ОП "Региони в растеж", независимо дали са общинска, държавна или частна собственост. Това обяви във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

По думите й към сумата от 1 млрд. лв., която е заделена от правителството за саниране на блокове, ще бъдат добавени 300 млн. лв. Поне 40% от тези евросредства ще се ползват отново за многофамилни жилищни сгради, а остатъкът ще е за училища, градини и за реставрация на здания - паметници на културата, пише "Труд". Тяхното саниране ще се прави отвътре, за да се съхранят фасадите им, поясни Павлова.

Тя отчете, че одобрените проекти по програмата за саниране в страната до момента са около 1500, като ремонтите по всеки средно голям блок излизали между 500 000 и 600 000 лв. Пик на молбите ще има догодина, когато хората ще видят ефекта от първите извършени ремонти и когато по-малки и тухлени сгради също ще могат да кандидатстват за безплатно саниране, прогнозира министърката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
0
 
! Отговори
Ачо преди 8 години
До Омар МухтарПризнай си и и ти ,както Тодор Славков си призна!Същите сте!!!Нека Господ Бог Ви съди!Блаженни са страдащите.От мен запомнете едно,не правете повече *** никому !Дори на др. Борисов.(Това е за Пред Публиката),Простите да си ходят ,а знаещите да си траят.Това не го спазвате и съжалявам за Вас!нЯКЪДЕ по незнай ни причени не са ви научили на на Това-защото сте жЕна!
20
2
 
0
 
! Отговори
Ачо преди 8 години
Извинявайте,за сега не съм чел нищо отжбкоментарите но ще ги прочета- обещавам!В европейските държави няма кучета и котки на свобода защото,няма кой да им налее чиста чешмяна вода от чужд кладенец- да не говорим за храна (зюпомнете това).Не са ни нужни техните отпечатани без пари покритие,както по времето на Втората Световна Война.Запомнете това!
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ne glasuvai zagerb osven ako ne ti platiat 100 lv.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До родителЗа какво й са детски градини? Дъщеря й е вече ученичка. Проблемът си е на родителите. За нея и за престъпната ГЕРБ-ова мафия целта сега е да спечелят колкото се може повече кметски места, за да могат повече да крадат. А ти гласувай за тях.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от СТАРИЯ НЕСЕБЪРКакво да прави жената, като е финансистка и от строителство нищичко не разбира. Затова плещи глупости в медиите - например че при частично топлоизолиране на многоетажна сграда, само на отделни апартаменти, се увеличавало натоварването на конструкцията. Чула нещо, не разбрала, а повтаря като ***. И не само че не разбира, а мрази инженерите по принцип, защото мисли, че все нещо я лъжат. Затова в МРРБ почти не останаха инженери - повечето бяха "съкратени". Напаст божия!
16
1
 
6
 
! Отговори
dasdasd преди 8 години
Тая има вид на представител на ромската общност от женски пол в напреднала възраст. Ай сега ме цензурирай. хахахаха
15
0
 
12
 
! Отговори
boc преди 8 години
Подзаглавието да се чете:КЪМ СУМАТА ЗА КРАДЕНЕ СЕ ПРИБАВЯТ НОВИ 300 МЛН ЛВ.ГАРАНТИРАНО ОТ БОРИСОВ И ПРИМАДОНАТА МУ ЛИЛЯНКА!!!Р.S.Останаха ли още лентички за рязяне от гащичките на Лилянка???
14
3
 
6
 
! Отговори
Омар Мухтар преди 8 години
До ДЕБЕЛАНА ТОЛСТАЯНай-после един да е наясно с истината за пищната красавица на снимката. И да не го е страх да я напише във форум, без да си налага автоцензура. Не усещате ли, как неусетно ГЕРБ налага цензура и автоцензура - заприличваме на Русия на ***.
13
0
 
13
 
! Отговори
ДЕБЕЛАНА ТОЛСТАЯ преди 8 години
КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПРИНЦЕСА И НЕЙНИТЕ ПАЖОВЕ. КАКЪВ 10 НОЕМВРИ, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА. ПАК СА ТУК И ПАК СА СИ СЪЩИТЕ
12
1
 
10
 
! Отговори
рамбо преди 8 години
Трошат ли трошат предизборно пари гербаджиите. По време на НДСВ бяха специалисти по къщички на Баба Яга, чешмички и тем подобни. Тиквата , като верен подръжник на царя явно върви по същия път
11
1
 
9
 
! Отговори
ОХ преди 8 години
Не знам какво санирате, ама помислете за България как ще се санира. Толкова хора изтекоха от БГ., че според мен има по важна дупка за запълване, а не на някакви паметници.
10
5
 
7
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
Преди да влезем в ЕС как се поддържаше и ремонтираше всичко без фондове ?Сега ако не са фондовете един лев няма да отдели нито държавата нито някой работодател, нито някой кмет.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е истина. И други медии са писали на тази тема. Самата г-жа Павлова кументира в медиите преди години, че дядо й е бил министър по комунистическо време.
8
2
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
dasega samo edin jili6ten blok saniran nali horata vi imaxa vqra kvo stana mai vzeha da se darpat ne6to ,za6toto tati na mama ne dava bez pari xorata usetiha izmamata
7
6
 
5
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Днес се навършват 72 години от *** на последният Бългаски цар НВ Борис III.Поклон пред светлата му памет!!Време е да да се осъзнаеме като народ и на вдигнем паметник на Царя.
6
4
 
21
 
! Отговори
Омар Мухтар преди 8 години
Комунистическа ***. Дядо ти е Георги Павлов, бивш министър на химическата промишленост по комунистическо време. А ти си "антикомунистка" от ГЕРБ. Друг път!
5
1
 
15
 
! Отговори
родител преди 8 години
направи детски градини!!!!!!!!!!! не си занимавай с глупости.
4
2
 
15
 
! Отговори
Георги Димитров преди 8 години
Добре, хвалете се. След като изгонихте всички инженери с опит от УО на ОПРР, само защото имат нещо в главата и не изпълняват безмозъчно политическите ви нареждания, които често пъти граничат с престъпления. Или не си затварят очите пред нарушенията и нередностите, извършвани от кметовете. Изгонихте 69 души с опит и веднага на тяхно място назначихте млади и неопитни, но послушни мамини синчета, докарани политически от провинцията.
3
5
 
20
 
! Отговори
морски преди 8 години
Оставка за цялата крадлива *** от ГЕРБ!
2
2
 
11
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
След четвърт век дочакахме да ни кажат, че ще санират старите къщи отвътре!Абе малоумно ешкенази гадно...