БСП издигна Георги Гергов за кмет на Пловдив

А той се оплака, че пловдивчани го наричали "свинар"
Обновена: 1 сеп 2015 13:45 | 29 авг 2015 19:28,
87
БСП издигна Георги Гергов за кмет на Пловдив
Снимка, архив Булфото

Социалистите в Пловдив избираха Георги Гергов за свой кандидат-кмет. Той се отказа обаче да бъде водач на листата за общински съветници и попадна на 10-то място в нея, предаде кореспондентът на Dnes.bg в града. Решението се взе на партийната конференция на БСП-Пловдив, която се провежда в Панаира.

Номинирани за кандидат-кмет бяха още директорът на Английската гимназия в Пловдив Николай Радев, бившият зам.-шеф на ВиК-Пловдив Петър Бояджиев, бившият зам.-просветен министър и бивш директор на Математическата гимназия доц. Кирчо Атанасов и Минка Сърнешка, която сега е общински съветник.

Доскоро се смяташе, че Георги Гергов ще се откаже в полза на председателя на групата общински съветници Николай Радев, но това не се случи.

"Аз ще съм кандидат-кметът на Пловдив, който ще отиде на балотаж с Иван Тотев, не съм страхливец и не съм за отстрел”, заяви кандидатът за кмет от БСП пред съпартийците си. Като цел той си постави партията да спечели 10 от 51 места в Пловдивския общински съвет.

"Тепърва ще видите". Това заявил лидерът на пловдивските социалисти Георги Гергов на партийната конференция днес в панаира, където бе избран за кандидат-кмет на БСП за града. Форумът бе закрит за медии и продължи близо 5 часа.

Пред журналисти Гергов се определи като нестандартен човек, когото пловдивчани не познавали добре.
Той се оплака, че непрекъснато го оплювали, че е взел панаира и го наричали "свинар". "Не се обиждам на подобни квалификации. Свинар е човек, който си труди, за да си вади хляба", каза още Гергов.

Мераци за кметския стол на Пловдив Георги Гергов имаше и през 2007 година, когато НДСВ го бе номинирала. Тогава обаче той заяви, че ще приеме номинацията единствено, ако СДС и ДСБ го подкрепи. Подобна подкрепа обаче не дойде и той се отказа от битката за кмет на Пловдив.

В челните места на листата на БСП за общински съветници в Пловдив попадат бившият депутат и уважаван хирург Красимир Мурджев, Дима Вакрилова, Минка Сърнешка, Ангел Иванов, Николай Радев, Петя Манева и младите надежди на столетницата – хирургът д-р Любомир Паунов, Теодора Халачева и Красимир Трифонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Най-големите мошенници и крадци - богаташи в най-социалната партия! Ха, ха.... е на това му се вика пълна перверзия! Съответно и най-наглите! Само етническата мафия може да им е конкуренция. Докато има безмозъчен електорат обаче ще е така.....
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Главният виновник за смъртта на 4-мата при събарянето на хотел Вероника в Слънчев ден ще става кмет,вместо да е "на топло" като клиент на прокуратурата.То бива да си тъпегьоз, ама тези от БСП надминават всякакви граници!
44
0
 
6
 
! Отговори
666 преди 8 години
Тоя дебел чичка с виснало шкембе е една черна каса на агентите от ДС , каквото е и ловешкото джудже със соковете.През тях се перат парите от контрабандата, митнически измами, нелегален внос, ДДС измами, злоупотреби с общински и държавни средства , заменки, дрога, проституция, хазарт и други знайни и незнайни далавери на ***.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
zashto ne izdignete beden chovek a samo takiva kradci moshenici i tapanari ,vashata partia e banda ot prestapnici koito triabva da badat raztreliani .
42
0
 
5
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: 59Този същия те е управлявал много повече от 26 години.Прочети предишния ми пост.
41
0
 
10
 
! Отговори
някой преди 8 години
Ми комунист човек какъв да бъде?Не е набеден, защото той сам си признава без капка срам, че е бил член на БКП!
40
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какъв е по професия,но резултатите от дейността му и като бизнесмен,и като политик са като на тези,които ни управляват от 26 години - едни свинщини!
39
1
 
23
 
! Отговори
tornado преди 8 години
това уби всичко детско в мен.Евала бсп
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато БСП издига такива КЛЕФУЦИ като тоя няма как да спечелят не избори ами запалка от държавната лотария (на Пеевски).Имаха един качествен човек (станишев) и го изгониха. Е, сега на изборите ако съберат 10% ще е живо чудо.
37
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По сигурен начин от това БСП да загуби още гласове няма
36
1
 
22
 
! Отговори
БСП преди 8 години
БСП - Българи на Социална Помощ
35
1
 
33
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Гергов свърши парите ЦУМ е за продажба ама не върви,хотелите му са празни ....един от тях затри 6 души.Остана да стане кмет да се докопа до европроектите.Мислете пловдивчани с главите си.
34
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
tazi OTREPKA kmet nqma kak da stane
33
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами всички го знаят като Свинарина, не само пловдивчани.Варненци и сифиянци също го наричат така.
32
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТОВА Е "АВТЕНТИЧНОТО ЛЯВО"------"свинар-комунист".....ЗА "КОМУНИСТИЧЕСКИ КАПИТАЛИСТ"!Гласувайте ..о , "соц-роби на труда"....!!!!!!!!
31
1
 
21
 
! Отговори
свински панаир преди 8 години
Комунизма няма да се върне защото комунистите станаха омразни капиталисти..
30
1
 
6
 
! Отговори
иван преди 8 години
До Анонимен Не приятел,първо комунист!
29
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
наи мазната и грозна мутра която съм виждал в живота си ако бсп смята че това е лицето на партията им в пловдив то много лошо гвори за тях с гръм итрясък ще се провалят на изборите
28
0
 
34
 
! Отговори
да гласуват преди 8 години
ако искат и градът им да заприлича на свинарник, както панаирът им...
27
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свинарят иска да си премерят хотелите с Мамин Ваньо. Май Зико ще е кмет!