Нищо добро не чака Европа, ако не спрем бежанската вълна!

Бойко Борисов определи мигрантската криза като огромен демографски проблем
Обновена: 30 авг 2015 15:09 | 30 авг 2015 14:34,
313
Нищо добро не чака Европа, ако не спрем бежанската вълна!
Снимка: Архив БТА

Ако не се прекрати източникът на бежанската вълна нищо добро не чака Европа. Това каза във Варна днес премиерът Бойко Борисов, който участва в работата на Осмия летен университет на младежката структура на ГЕРБ.

Най-спешното, което трябва да се направи, е да се прекрати източникът на тази вълна, допълни той. По думите му това са дестабилизираните държави в Африка и Арабския свят.

В отговор на въпрос възможно ли е това да стане с външна намеса Борисов отговори, че това трябва да се реши от "големите началници на света". Борисов обясни, че това не е във възможностите ни, а ние само понасяме последствията, които според него ще са все по-тежки.

Още по темата

Премиерът посочи, че тези бежанци ще останат в Европа и след това трябва да се мисли за работни места за тях, за обучението на децата, които идват. Според него това е огромен демографски проблем и затова въпросът трябва да се реши кардинално. Борисов каза още, че натискът върху страната ни е огромен.

Зам.-председателят на ЕП Антонио Таяни, който също участва във форума, коментира, че подкрепя България за членство в Шенген. Според него Ислямска държава е много по-голяма опасност от Ал Каида и по тази причина е много важно да има европейска стратегия, заедно с ООН.

Мнението на Таяни е, че България трябва да бъде подпомогната много по-силно финансово, защото страната ни е външна граница. Той посочи, че миграцията е глобален проблем. По тази причина проблемът не може да се реши от една страна, трябва да се ангажира ЕС, трябва да убедим и САЩ, и Русия да се ангажират, заяви Таяни.

Факт е, че откакто започнахме да работим по темата с горива с 12 процента се вдигна потреблението, коментира още той. По думите му са открити доста нарушения в измервателните уреди и цената е тръгнала надолу. Борисов бе категоричен, че това ще продължи и ще е системно.

Премиерът декларира, че той и министрите няма да се месят в кампанията за местните избори. Той заяви, че се надява на толерантна кампания и по-добрите да победят.

Крайният резултат е кметовете и общинските съветници на ГЕРБ и Реформаторския блок да бъдат такова количество, че да гарантират и стабилността на правителството и това е основната ни цел, обобщи Борисов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


313
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Радвама се, че в моята страна е мизерия и бедност и не е интересна за тези тарамбуки!Даже още трябва да си влошим положението , така че въобще да не искат да минават от тук!Това е нашето спасение!Мизерия без мигранти!Другият вариант е, който влезе и бой по главата да разказва как бият тук и никой да не идва!
177
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А България кво я чака,о Велики Вожде?
176
3
 
6
 
! Отговори
морски преди 8 години
Докога ще го гледаме бг премиера с мутра на мафиот,какъвто всъщност е.ОСТАВКА за разпространителя на дрога Бойко Борисов!
175
0
 
8
 
! Отговори
Фюрера пак е тука... преди 8 години
Нищо , нищо ....КАТО ПАДНЕ Меркел , ще дойде нов Фюрер --и първата му работа ще бъде ДА СПРЕТНЕ АРМИЯ ОТ АРАБЕСКИ ЗА АЗИЯ И АФРИКА!БЕЗРАБОТНИ И ГЛАДНИ БЕЖАНЦИ ...БОЛ!!ОБЕЩАЙ ИМ НОВИ ЗЕМИ НА ИЗТОК, ВЪОРАЖИ ГИ ДОБРЕ .....И ГЛЕЙ КВО СТАВА...!ЕТО ГИ НОВИТЕ АРМИИ НА ..НОВИЯ ФЮРЕР!!!!!!
174
1
 
16
 
! Отговори
тотьо преди 8 години
Муамар Кадафи излезе пророк. Той беше казал: ще превземем Европа без война.
173
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво мъдро заключение ! Каква европейска прозорливост !
172
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми кой ще я спре ! Аз сьм избягал в Азия преди двайсет години и ми дреме на сайдера разбираш ли
171
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквич ко напрай пак с Фалкона намали пържолите щото шасито не издържа веке.
170
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Б . Б да го тиквата и в Африка си е тиква хахаха виж го кьв е сбрьчкан като бегимот хахаха като мь..ми хихихи
169
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хихихи хахаха тиквата узря
168
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хихихи хахаха тивата узря
167
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не бягат към АЗИЯ или Латинска Америка .Там ще им е по добре.Всички тръгнали към Германия.Ами отворете Аушвиц за една година и пускайте камерите !!!Друго спасение няма срещу арабите.
166
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Араби превзимат Европа без война !След двадесет години в Европа ще има само АРАБИ раждат по 15 деца.
165
1
 
25
 
! Отговори
В света на ИДИЛ преди 8 години
Бежанците са Троянския кон! Но глупавите и алчни европейски политици го приемат за подарък - преди всичко като евтина работна ръка, безропотно послушна и благодарна. Като българите да кажем... Е, краят на историята за троянците я знаем всички.
164
38
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре да има повече бежанци в България от колкото комунизъм. България сега има възможност да си оправи демографският проблем. От близо 9 милиона останахме по малко от 7, значи има място за около 2 милиона бежанци.
163
1
 
6
 
! Отговори
ЦИА преди 8 години
За одисейчо путин е като международното положение за ***. Жалка история.
162
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Бъркат се за петрола на екс. Либия ....кухо
161
8
 
4
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
240Путин , но той нито пари дава , нито ги прибира , да не са луди да бягат в РусияПак Европа и Щатите се бъркат за помощи . Пак Европа е Обетованата земя , атите са малко далече за тази вълна , пази ги океана
160
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1 Иво дай си отпуска старче, не ГИ разбираш тия работи капаците ти пречат.
159
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Големите началници"на Борисов му казали да казва,че нищо добро не ни чака! Премиерю ,ти като не си "голям началник"какъв го играеш на политическата сцена? Артист ли,директор на увеселителен парк ли ,укротител в зоологическата градина ли ,Що ли? Не си ли с техния ранг? Като една Меркел , Обама или да речем един Ципрас?