Арбитраж "РБ" ще избира кандидат кмет при спор

Който не е съгласен – да си прави инициативен комитет
Обновена: 1 сеп 2015 16:01 | 1 сеп 2015 15:57, Камелия Цветанова
6
Арбитраж "РБ" ще избира кандидат кмет при спор
Снимка: Булфото, архив

Арбитраж в столицата ще решава случаите, в които по места част от партиите от РБ подкрепят един кандидат, а друга част - друг. Това съобщи лидерът на СДС Божидар Лукарски, цитиран от БТА.

Още по темата

Тези структури, които не са съгласни с решението на арбитража, могат да подкрепят своя фаворит, но няма да ползват "марката РБ" или на някоя от партиите в Блока.

Според зам.-председателя на СДС Румен Христов в някои общини няма да има разбирателство.

Така че при тези случаи определена структура ще може да се яви на изборите със свой претендент, но създавайки инициативен комитет или подкрепяйки когото желаят, без да ползват абревиатурите на РБ и партиите в него.

Засега продължават и преговорите в РБ за номинациите за кметове. Беззспорните кандидатури, които Блока ще издигне, към момента са Златко Живков в Монтана, Петър Паунов в Кюстендил, Вили Лилков в София, Емил Кабаиванов в Карлово, Станислав Благов в Свищов и Вельо Илиев в Петрич.

Според Христов те са настоявали най-много за единната регистрация. "За нас голямата цел беше да се явим заедно, да се явим единно, и ние ще го направим", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Рънте преди 8 години
Тия ако така се натягат и за копане - тунела под Шипка ,за месец.
3
1
 
1
 
! Отговори
Метрампаж преди 8 години
ББ нагледно показва на този син псевдоелит от РБ, че не е важно количеството книги, които си прочел през живота си, а какво си научил от тях за истинския живот.В това отношение РБ имат много да се учат от Генерала.
2
0
 
2
 
! Отговори
Метрампаж :-D:-D:-D преди 8 години
Тези се държат като навирили нос буржоазни парвенюта, които, за да се покажат разбирачи, поръчват най-скъпото вино в менюто, вместо най-подходящото за случая.Някакви елитарни глупацисе правят на политици, а Пожарникарят, в чието присъствие бърчат носове им показва природен талант и умение в областта.
1
0
 
9
 
! Отговори
Хър преди 8 години
Още ли има вярващи в политиците в България?