АБВ във властта, но критикува: Липсва диалог!

Правосъдие, здравеопазване, образование – приоритет
9
АБВ във властта, но критикува: Липсва диалог!
Борислав Борисов. Снимка: архив, Булфото

Макар и в управлението, АБВ отправи остри критики към начина на работа на властта в първия ден на новия политически сезон.

"Конят се впряга зад каруцата", обобщи оценката на депутатите на Георги Първанов за работата на парламента през миналия сезон председателят на ПГ Борислав Борисов.

Като емблематичен пример за това той посочи решението на парламента за прехвърлянето на осигурителните вноски от частните фондове към НОИ, което предизвика сериозни спорове и се наложи правителството да доуточни детайлите месеци след приемането на законовата поправка от Народното събрание.

Според Борисов този пример е "събирателно - показателен как не трябва да се работи, пример за неправилни подходи и методи".

"В парламента се създаде прецедент и вече не е единствен, дори се превръща в неприятна тенденция в законодателната ни практика. Първо се взимат решенията, а след това се мисли за последствията и се налага коригиране, допълване", коментира той.

Борисов припомни, че на дневен ред стоят важни реформи в съдебната система, здравеопазването, образованието.

Според него единственият начин при такива сложни системи е системният подход и не бива първо да се решава един частен случай, а след това да се мисли като цяло.

Той разкритикува и поведението на коалиционните си партньори, защото често налагат спешни срокове без спазване на елементарната практика за предварително съгласуване, което е "притискане до стената и не е добра парламентарна практика".

Борисов определи като лоша практика в парламента и начинът, по който се водят дебатите - обиждане, лошо поведение, конфронтация между парламентарните сили, което пък се пренася и в обществото.

Той призова през новия политически сезон депутатите да се върнат към стила на диалога между политическите сили, който пък беше поставен от ГЕРБ още при сформирането на правителството и се доказа в сериозни парламентарни ситуации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
ъ преди 8 години
сите дека са ГОРЕ са ***-ударението е на втората буква !! за пояснение !
6
1
 
0
 
! Отговори
продан преди 8 години
Сидеров да стане шеф на Лукойл.Тогава цената на горивата ще стане 4 лева и руснаците ще са много доволни
5
1
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
Ot 25 god. vse tozi dneven red cheta-prioritetni da sa zdraveopazvaneto,obrazovanieto i pravosadieto. Koga shte pomislite i za obiknovennia narod,tezi deto prejiviavat s 300-400lv. zaplata? stiga ste tolerirali vse edni i sashti.
4
1
 
1
 
! Отговори
Бай Хой преди 8 години
Ние го наричаме ШИЗОФРЕНИЯ...
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не гласувайте за ГЕРБ,АБВ,РБ,ПФ,БСП,ДПС, а за най-голямата *** в България - Батака.Хайде рубладжии, скачайте !
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е имало такива убитаци,като сегашните *** на власт.Ваички те-АБВ,ГЕРБ,РБ и ПФ са на власт,а се държат,като опозиция.Това вече е върха на наглостта за пред маоумните си ,зомбирани избиратели!Пак гласувайте зомбита,гласувайте да узаконите властта на политическите рекетьори от ГЕРБ,АБВ,РБ,ПФ,БСП,ДПС и останалата *** в България.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Със слуги диалог не се води. Заповядва се.