Борисов към РБ: Да си мериме приказките!

Резултатите от местния вот – мерило за стабилно управление
48
Борисов към РБ: Да си мериме приказките!
Снимка: архив, Булфото

На фона на взаимните обвинения през последните дни между ГЕРБ и РФ, че си "крадат" кандидати за кметове, премиерът Бойко Борисов обяви, че резултатите от изборите на двете формации ще се тълкуват като потвърждаване на стабилността на правителството.

"Местните избори, които са много важни не биха били важни, ако развалим стабилността в държавата и заради това резултатите от тях на ГЕРБ и РБ, броят на кметовете, на общинските съветници, ще ги тълкуваме като потвърждаване на стабилността на правителството и ако се представим слабо би било лош сигнал за работата на правителството. Така че общият резултат независимо коя партия печели в даден регион, трябва да е такъв, че да гарантира стабилност и второ, че е безалтернативно това, което имаме като управление", отсече той след среща между ръководството на ГЕРБ и РБ.

Още по темата

Според него няма малки и големи партии, защото никой в коалицията не си е самодостатъчен.

"И трябва да проявим максимално внимание и да си мериме приказките", призова той.

Борисов обеща, че ГЕРБ ще води толерантна кампания и "нека най-добрите спечелят".

"Имаме градове, където имаме общи кандидати или подкрепяме и такива, където битката ще е много интересна, но на ниво ръководство не бива да допуснем, че стабилността на държавата стои над това", призова премиерът.

Той призна, че се надява септември освен предизборен, да е и работен месец за парламента и пожела успех на депутатите.

Съпредседателят на РБ Радан Кънев обяви, че на срещата днес е постигнато съгласие по три важни точки.

"Първата е стабилно управление чрез общи парламентарни приоритети през този сезон", информира той и допълни, че това е приемането на промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа, антикорупционното законодателство, приемането на промените в Закона за съдебната власт, за лечебните заведения, промените в пенсионното и трудовото законодателство, където социалният министър Ивайло Калфин подготвя проект на закон, свързан с преодоляване на измамите при пенсионното законодателство.

Втората договорена точка е стабилизация и по-добра работа на парламентарното мнозинство като акцентът е върху данъчните закони и кадровите промени в държавните регулатори.

Третата е модернизация и стабилизация на управлението без местните избори да пречат на този процес.

Радан Кънев обяви, че такива разговори ще има и с ПФ и АВБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да си мерим приказките!може и друго да си мерятАз няма да гласувамЗа да ми кажат да се оправя кой както може САМЗащо ти е жена като ще маеш с ръцете
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм чел статията, но защо пиша коментар ?Всички знаем(е), че Борисов "ме"-ка. Като ще го цитирате сложете едни кавички!Иначе излиза, че и журналистът писал тази статия също "ме"-ка и не умее да пише правилно на български език.
29
1
 
0
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
Россельхознадзор запретил ввоз товаров из Болгарии. пишат в руските новини днес.кога ще се събуждете да си търсете интересите на българия.е не чужди политици.вия сами ни продадохте на на сащ и ес.от русия направихте наш враг . въпреки всичко руснаците пак ни обичат и идват да си харчят парите в българия
28
1
 
3
 
! Отговори
ПЕШО преди 8 години
До Винету: ВИЖДА СЕ ВЕЧЕ ТРИДЕСЕТ ГОДИНИ ,КОЙ КАК РАБОТИ ! ОСОБЕНО ДЕСНИТЕ ПОГРОМАДЖИИ НА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 .-ТАКА РАБОТЯТ ,ЧЕ КАМЪК ВЪРХУ КАМЪК НЕ ОСТАВИХА В ДЪРЖАВАТА ! УДАРНО ГОНЯТ ОЩЕ КОМУНИЗМА ! НАЙ ВЕЧЕ ГЕРБ И "РЕФОРМАТОРИТЕ" !
27
1
 
2
 
! Отговори
МИТРЕВ преди 8 години
ДА ,РАДАНЧО , ОСОБЕНО КАДРОВИТЕ ПРОМЕНИ ! ИЗГЛЕЖДА ,НА ГЛАВНИЯ ЛИКВИДАТОР НА ДЪРЖАВАТА , ВАШИЯ БАЩИЦА КОСТОВ , МУ СЕ ИСКА ОЩЕ НЕЗАСЛУЖЕНА ВЛАСТ ,ДАДЕНА ОТ ГЕРБ ,БЕЗ НАРОДА ДА Е ГЛАСУВАЛ ЗА ВАС !
26
2
 
2
 
! Отговори
BAU преди 8 години
КУЧЕНЦА НА ГЕРП-а!
25
4
 
1
 
! Отговори
граматик преди 8 години
Казва се "мерим , направим" и прочее. МеримЕ е на банкянски диалект
24
5
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Меря пет пъти,много приказка много нещо ,обаче кантара не хваща съдържание
23
3
 
9
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 8 години
ТОЧНО ПЛЯМПАЛОТО БУДА ДА ДАВА СЪВЕТИ ДРУГИТЕ ДА СИ МЕРЯТ ПРИКАЗКИТЕ СИ Е ГОЛЯМ СМЯХ!
22
2
 
4
 
! Отговори
НИМА преди 8 години
"....е безалтернативно това, което имаме като управление.".
21
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Местните избори са само прелюдия на това което ни чака на парламентарните !!!!!Боко тиквата и Цецо лъжецо плетат кошницата отдалече , РБ , сдс , бдс са платени *** , а Бокич знае как да ги отглежда . Не ме трябва вече втори ,, Костинброд ,, да спечели пак . Не сме народ , а мишки , а при мишките и най смрадливия плъх е цар !!
20
2
 
6
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Генерале, сръбското на макс и му шибни на онова момченце 2 шамара.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на тоя народ - такава тояга
18
4
 
18
 
! Отговори
ГЕРБЕР :) преди 8 години
Бойко не е ***, той обича да чете книги (добре, де.. книгА) ! Бойко не е чалгар, той слуша само Вагнер !Бойко не е мутра, той е защитник на закона ! Бойко не е крал, той е станал милиардер събирайки пожарникарската си заплата ! Бойко не е направил мутренска фирма, през най-мутренските времена, той се е борил срещу мутрите ! Бойко не е бил комунист, той просто е изучавал врага отвътре !
17
7
 
9
 
! Отговори
:) преди 8 години
Точно Мутран трябва да си затваря устата, защото дрънка само глупости. Не, че Рамадан и Дефлораторите са различни, но поне са МАЛКО по-интелигентни.
16
10
 
4
 
! Отговори
Винету преди 8 години
До 21. А ти кой си? Поредният безличен анонимник. Да, вложил съм си ирония по своему. Иначе съм си здрав, прав, як, полярен българин. И какво общо има последната част на твоя коментар с моята тирада - никаква. А може би ти си раздвоен някак си и смяташ, че и другите са нещо объркани. Не, не сме, повечето сме нормални и ще гласуваме за ГЕРБ - ела на 25 октомври вечерта, ако ти е удобно, да броим гласовете.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а бе по добре си мерете кучетата по фейсбук...
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това "мекане" на ББ адски ме дразни. Лошото е, че откакто се появи това простовато явлението на политическия хоризонт, стана модерно да се говори така.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Винетуника ти - пълен с ирония, постигна ти - съвсем сериозна тирада про-герб. биполярен ли си?
12
14
 
5
 
! Отговори
Винету преди 8 години
Е_хти и червения сайт - от завист и злоба ще се пръснете, бе. Ама ще си останете само с плюенето, защото ГЕРБ и РБ ще ви смажат и на тези, и на следващи избори. Всуе се морите, с приказки не става, а с работа - и то се вижда кой работи.