Само през август – 2400 без книжка, 1400 на градус!

Установените нарушения са над 46 000, уточни Румяна Бъчварова
2 сеп 2015 16:40,
21
Само през август – 2400 без книжка, 1400 на градус!
Снимка: Булфото, ахрив

Само за месец са хванати близо 2400 шофьори без книжки. Това каза по време на блицконтрола министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя уточни, че тези данни са само за август. Общо установените нарушения са над 46 000 отново за този период. От тях близо 20 000 са фишове. Пияните шофьори са над 1400.

"Нарушенията на пешеходци са 263, на велосипедисти - 24 в последните 2 седмици на август. По отношение на контрола на агресивните водачи от 20 до 31 август са констатирани 731", каза още Бъчварова.

За две седмици в малките населени места са установени близо 200 нарушения. Сигналите за гонки пък са около 160.

Още по темата

"Наистина политиката по ограничаване на пътно-транспортни произшествия е основен приоритет. Констатирахме, че липсата на систематична последователна политика е най-същественият фактор за тежката пътно-транспортна обстановка. В хода на последващото обществено обсъждане, могат да бъдат включени представители на местната власт", заяви Бъчварова. По думите й, трябват комплексни мерки и последователен контрол на пътя.

Относно бежанската вълна Бъчварова коментира, че според нея успяваме да се справим с миграционния проблем. Тя поясни, че в МВР е разработен оперативен план за три възможни развития за бежанския натиск, за да е ясно какви действия да предприемат. 

"Ние сме готови в три различни варианта и знаем как бихме действали. Подготвяме се евентуално за втори като проучваме възможността за шест допълнителни центрове за регистрация, за да не допуснем това, което се случва в Македония и Сърбия", разясни вицепремиерът.

"В района на Лесово вече са готови 20 км от оградата по границата", съобщи още Бъчварова. По думите й това е само част от всичките планирани близо 130 км от съоръжението.

Ще има направени специални отвори, през които ще може да се минава, като целта е да се насочи потокът към граничните пунктове. Близо 10 км от пътищата в региона на Хасково около границата също са готови.

Румяна Бъчварова имала уверение, че до края на есента ще приключи изграждането на първата половина на оградата. Така командированите на границата вече ще са по-малко, а и разходите за целта ще намалеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е до глобите, а да безкомпромистното наказаниев. Я да е като в Швейцария - камерката цък и няма хък. Бягаш към пощата да платиш с време, че иначе двойно. И така като ти се случи 2-3 пъти, не се правиш на печен пич дето се познава с катаджиите. И нямат венец до венец по пътя, въпреки че имат урви и баири колкото си искат
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нивото на шофиране в България е потресаващо. И н е е само до етноса, въпреки ще те мигачи и каране в лентата си не признават. Не дай си боже кръгово или ляв завой. Обаче има и много мутреещи се селяци, които ограниченията за нищо ги нямат. Какви са тези 200 нарушения в малките населени места? Само на пътя в св. Влас ако застана за 24 часа - по 10 на час ще спра , без да се напрягам и ви ги имам 250 гамена каращи по улица в населено място с никаква видимост към изкачащи пешеходци с по 80-100 км.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди години един от кърджалийско ме блъсна, дойде КАТ, почнахме да пишем протокола, той не може да пише и чете, катаджийте се смеят... Никой не му хрумна да си зададе въпроса, как този човек има книжка и кой му я е дал, по веригата ще се стигне до чиста корупция. Та такивати ми работи в ***.
12
0
 
1
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Тези са решили да оставят новите магистрали без автомобили по тях
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези статистики само показват, че КАТ не функционира. Защо ли ги публикуват?
10
0
 
9
 
! Отговори
Факт преди 8 години
За любителите на още по-строги санкции. Вземете се поучете от световният опит! Ако ще и смъртно наказание да турите за всяко едно нарушения, то те няма да намалеят, щом санкциите не се прилагат за всички нарушения, а в България е така. На практика се санкционира едно нарушение на всеки 100-200 хиляди нарушения, т.е. няма санкции. Световният опит показва друго - нарушенията намаляват силно само там, където след всяко нарушения следва санкция, като размерът й няма особено голямо значение.
9
0
 
3
 
! Отговори
защо преди 8 години
"Ще има направени специални отвори, през които ще може да се минава, като целта е да се насочи потокът /от имигранти/ към граничните пунктове."Е, това вече звучи успокоително!Подготвяме се за момента, в който ще ни залее преселението - просто още не е дошъл нашия ред, но не че ще ни се размине според осъществяващия се план.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За август КАТ "установили" 46000 нарушения или средно 1484 на ден. По груби сметки всеки ден се извършват примерно около 200 милиона нарушения. Излиза, че КАТ нищо не прави - освен тези 1984 нарушения, КАТ защо не са "установили" и останалите около 200 милиона нарушения? Във нормалните държави, ако една държавна структура е като нашия КАТ, то веднага я закриват, като ненужна, вредна и т.н. И то си е така. За какво ни е този КАТ, който на практика проспива всички нарушения? Да се закрие КАТ щом
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде, време е за поредната доза долнопробна пропаганда, която да оправдае полицейския терор (Който в редки случаи е необходим, но точно тогава липсва - като при авто-гонките), рекета и т.н.
6
3
 
11
 
! Отговори
Петров преди 8 години
Докато не започнат да се конфискуват и коли - няма да се оправят нещата! На никой не му пука за закони и правилници и си кара както и където иска,с книжка или без книжка!А катажиите водят само статистика на убитите и ранени на пътя!Като трябва да се поправят законите - не само козметични промени от които не се случва никаква промяна!
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки от вас познава по 3-*** такива, при това по-добре - приятели, роднини и т.н. От познатите ви има още поне 10 такива. А може направо и вие да сте си такива. Ето къде проблема :)
4
3
 
13
 
! Отговори
Мечо Прах преди 8 години
Да им взимат колите! Дори да не са тяхни...
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе тези "министърки" имат ли изобщо някакви гънки из манерките си?Стига с предизборните щуротии.Затваряй границите.Европа става тенджера под опасно налягане.Какво толкова слушат изкуфялите бабички и дядки из Брюксел? В един момент ще започнат да ни ги връщат И после??????? Патк@.
2
1
 
19
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Властта упорито отказва да се справи с престъпността, с убийствата по пътищата и с корупцията.ЗАЩО?Не, не че не може. Не иска!
1
4
 
19
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Защо няма 2400 конфискувани автомобила?И 1400 без книжка и по месец в затвора?ЗАЩО?