След 3 месеца отново внасят антикорупционния закон в НС

Борисов доволен: ГЕРБ и РБ показаха воля за борба с корупцията
Обновена: 3 сеп 2015 21:42 | 3 сеп 2015 21:38, Елка Василева
11
След 3 месеца отново внасят антикорупционния закон в НС
Снимка: БТА

След три месеца законопроектът за борба с корупцията отново ще бъде внесен в парламента. Това заяви премиерът Бойко Борисов, след като по-рано днес депутатите отрязаха дълго чакания закон "антикорупция" на вицепремиера Меглена Кунева.

Категоричната си подкрепа за него дадоха само депутатите от РБ и ГЕРБ. Партньорите им от ПФ и АБВ се въздържаха при гласуването, както и опозиционните ДПС и "Атака". БСП бяха против. Така в крайна сметка зад закона застанаха 101 народни представители, 38 бяха против, а 72 се въздържаха.

Премиерът  изрази задоволство, че ГЕРБ и Реформаторския блок са показали волята си за борба с корупцията.

Още по темата

„Но от друга страна явно подценихме центробежните сили, които вървят в парламента и не можахме да съберем необходимото мнозинство“, каза Борисов.

 „Ще изчакаме три месеца и отново ще внесем законопроекта”, допълни той.

Борисов заяви, че в действителност в закона има текстове, които могат да бъдат коригирани. Той определи като основателни някои от критиките, отправени към законопроекта в парламента. „25 години не е имало такъв закон и мисля, че 3 месеца забавяне няма да бъдат фатални”, каза премиерът.

„След някои корекции и разговори с формациите, които ни подкрепят, след три месеца отново ще внесем закона”, подчерта Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dooooobreee.....
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Егати дупедатите - гласували 101 но на заплата 240 . Честито уфсе .
4
6
 
0
 
! Отговори
Хризантема преди 8 години
До 2 пореден невзрачен анонимник. Ха-ха-ха, какви глупости си написал. След 3 месеца ГЕРБ ще е тотален победител и на тези избори и може само да му държите шлифера на Бойко.
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Патриотите са троянски кон в коалицията... за АБВ се знаеше отдавна а БСП , атака, дпс никога няма да приемат закон против корупцията, защото след три месеца всички те ще трябва да се озоват в затвора
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МНОГО ДОБРЕ се видя кой го е СТРАХ от антикорупционен закон.... АБВ , АТАКА, ПАТРИОТИЧЕН ФРОНТ, БСП, ДПС...което потвърждава тезата, че единствения шанс за България е да се управлява ЕДНОЛИЧНО! (монархия)
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След три месеца Бойко, ще сте затворени в Белене до живот цялата проционистка фашистка антибългарска мафия, която е узурпирала властта в България вече 25 години и унищожи над 2 500 00 МИЛИОНА БЪЛГАРИ, унищожи икономиката, здравеопазването, образованието и държавата, като цяло. Не ми се мисли, какво ви чака и няма да ви спаси ни Нато, ни Тато, ни Господ, малко ви остава, много малко и ще усетите народната любов.......