Кунева курназ: След 3 месеца законът ще е по-строг!

Българският парламент се унизи, категорична бе тя
4 сеп 2015 10:24,
38
Кунева курназ: След 3 месеца законът ще е по-строг!
Снимка: кадър btV

След три месеца, когато ще бъде внесен поправен Законът за корупцията по високите етажи на властта, той ще бъде още по-строг и амбициозен, обяви пред bTV вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева, в коментар на отхвърлянето на антикорупционния закон вчера на първо четене от НС.

Още по темата

"'Всички, които подкрепиха този закон заслужават да бъдат специално отбелязани за куража им. Очевидно да се направи сериозна стъпка в борбата с корупцията не е леко", коментира още вицепремиерът.

''Вчерашното гласуване показа кои партии имат воля да се борят с корупцията - ГЕРБ и РБ''допълни тя и отбеляза: "Аз смятам, че това, което направихме с този закон, показа кой има воля да се бори със закона. Унизи се българският парламент, защото при един фрапиращ въпрос, който е на дневен ред, българският парламент каза: "Това не ни нтересува!"

Меглена Кунева изрази учудването си от решението на Патриотичния фронт, които не са дали никакви заявки, че няма да подкрепят закона. Тя допълни, че според нея позицията на АБВ е част от цялостната им политика и промяната в позицията им е продиктувана от интереси.

"Нека да ви кажа нещо за следващите 3 месеца, в които ще се работи по закона за антикорупцията. Щом аз се занимавам с това, той няма да бъде по-слаб. В противен случай, ако законът е по-слаб от това, което в момента се предлага, аз ви гарантирам, че Движение "България на гражданите" и целият Реформаторски блок няма да го подкрепят", категорична бе тя.

Кунева допълни, че е получила уверение от премиера Бойко Борисов, че ще се работи в посока още по-силен закон. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
не лъжете хората,г-ж преди 8 години
Спрете я тая рзвилняла се партийна снаха. И какво си въобразява - народът не пасе трева. Първо тя , съпартийците й, Доган, Борисов и цялата пасмина да дадат пример и да докажат произхода на парите и имането си. Както винаги с такъв"закон" се цели нищо повече от евтин ПР. И понеже народът е доказано *** и разсеян, не разбира че това е предизборна пушилка без никакъв ефект по отношение на борбата с корупцията. Г-жата Кунева праща борбата с корупцията в ръцете на корумпиращите и корумпираните.
23
0
 
1
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
По- строг в смисъл, че ще влезете в зтвора...
22
0
 
2
 
! Отговори
Хари преди 8 години
Не се прави така. Като искате да прекарате през парламента закон неизгоден за политиците, но полезен за държавата и народа, популяризирайте го този закон! Колкото повече хора знаят за какво става въпрос, толкова повече ще ви подкрепят, ако трябва и с демонстрация в деня на гласуването. Така много от депутатите ще се замислят как да гласуват. Фактът, че не го правите обаче, господа управляващи, ме кара да се замислям защо не го правите. От глупост или има нещо друго???
21
0
 
12
 
! Отговори
xyz преди 8 години
Боже, Боже...Няма ли кой да им каже, колко жалки изглеждат отстрани??!!
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много търпелив но и мъдър е българина като казва, крадеца вика дръжте крадеца.
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая плаче за стария български обичай тричане.
18
0
 
15
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Щял да бъде по-строг, *** ще го приемем друг път.т.е. тате каза че ще ми купи колело, ама друг път.
17
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Курева пак ни праща за зелен кукуруз
16
0
 
6
 
! Отговори
meteo преди 8 години
Do tri meseca Germany moje da e porasnala chak do Damask i tuk da sa validni zakonite na novia German Reich i Angela . Alemanite esenno vreme barzo rastat- s milioni.
15
0
 
12
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Не курназ, а само първата сричка е Кунева...
14
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ку ку нева.
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Говори, колкото да не мълчи. Делото е обречено от самото начало. Така както е написано ни връща столетия назад. Анонимните сигнали трябва да бъдат забранени.
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такава метаморфоза като тази на българският политик. До вчера член на БКП, клела се във вярност на партията и Тато, уплашила се и си сменила името, предавала и продавала България където и падне, получавала и получава тлъсти суми от Париба, днес "бори" корупцията. С тлъсти сметки по света и аз ще се боря. И Рапона я направи вицепремиер!!! Вървим напред но кое това за нас, в какво се измерва?
11
0
 
13
 
! Отговори
ами АЕЦ не бе ли дос преди 8 години
Да не би да плаче, защо джуката и е увиснала
10
0
 
13
 
! Отговори
Пиянде преди 8 години
Тая като я гледам,май няма да мога да изпия толкова :)
9
1
 
18
 
! Отговори
Не си познала! преди 8 години
Кунке, Кункеее, не вървиш ВЕЧЕ! Чака те пандиз!
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Б0kлук марш към Урановите мини
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТАЯ СЪНУВА!!! СЛЕД ТРИ МЕСЕЦА НЕМА ДА ВИ ИМА, ***!!!
6
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ах хах ах)))ше умра от смях)))
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Крадецът вика дръжте крадеца ! Всички управлявали 26 години сте за затвора и конфискуване на всичко накрадено за тези години !