Москов недоволен, не хареса промените в закона

Той е притеснен от отпадането на текста за договорите на НЗОК
8
Москов недоволен, не хареса промените в закона
Снимка: Булфото, ахрив

Здравният министър Петър Москов не остана доволен от Закона за лечебните заведения, във вида, приет от ресорната парламентарна комисия окончателно.

Той призна, че е притеснен от това, че е отпаднал текста, който гарантираше, че НЗОК ще сключва договори само с онези болници, които осигуряват комплексно лечение.

Опозицията в Здравната комисия преобърна по-рано днес идеите за реформи в здравеопазването на Москов, като с гласовете на БСП и ДПС отпадна предложението му Здравната каса да сключва договор само с болници, обединени в консорциум и осигуряващи комплексно лечение.

Според министъра това е остро разминаване с философията какво трябва да е здравеопазването.

"Касата трябва да гарантира комплексност, качество и достъпност, а не както е сега да финансирана определени мениджърски екипи на дадени болници", отсече Москов.

Относно протеста,организиран от БСП днес пред министерство, той призова да не се спекулира със здравето на хората.

"Какви са притесненията на левицата за изборите не знам и не се наемам да коментира, но е грозно да спекулираш със здравето на хората и с това, което най- много ги боли - възможността за адекватна реакция, когато нещо ги боли или пък техен близък го боли", отсече Москов и за пореден път настоя, че сливането на спешните центрове в София – град и София-област е в интерес на пациентите и на лекарите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Опитва се нещо човека, но все пак всичко решава Бибитко,нали се сещате.А и винаги може да го жертва за да остане сух!!Няма да му е за пръв път.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този наистина е перко. Прекалявал е с белото.
1
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Куку-пипето с безумния поглед пак е успял да финтира Белите престилки и се е докопал до микрофона.